Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Να παρέμβει εισαγγελέας για την υπόθεση της Μονής Τοπλού

Την «άμεση παρέμβαση» στην υπόθεση της Μονής Τοπλού στην Κρήτη ζητά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Πρόεδρος της ΚΟ του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος με αναφορά - υπόμνημα που διαβίβασε σήμερα στην εισαγγελία.

Στην αναφορά - υπόμνημα του ο Αλ. Αλαβάνος αφού αναφέρει ότι «Επί δύο σχεδόν δεκαετίες βρίσκεται σε εξέλιξη μια υπόθεση που αφορά την εκμετάλλευση έκτασης 26.000 περίπου στρεμμάτων γνωστής ως Κάβο Σίδερο, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Κρήτης, στο νομό Λασιθίου και υπήρξε αντικείμενο διεκδίκησης από το Ελληνικό Δημόσιο και τη Μονή Τοπλού.
Η έκταση έχει μεταβιβαστεί από τη Μονή Τοπλού προς το Κοινωφελές Ιδρυμα «Παναγία Ακρωτηριανή», που συνέστησε η ίδια η Μονή, και στη συνέχεια, με διαδικασίες προδήλως παράνομες και αδιαφανείς, παραχωρήθηκε προς εκμετάλλευση για ογδόντα (80) χρόνια στην αμφίβολης αξιοπιστίας και φερεγγυότητας Αγγλική εταιρεία Loyalward Limited (τώρα «Minoan Group»), η οποία έκτοτε τη διαχειρίζεται ως αντικείμενο χρηματιστηριακής κερδοσκοπίας.
Το όλο ζήτημα άπτεται προφανώς του δημοσίου συμφέροντος εν όψει του κοινωφελούς χαρακτήρα του Ιδρύματος, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία τεσσάρων κρατικών υπουργείων (Οικονομικών, Παιδείας, Πολιτισμού και Γεωργίας).» επισημαίνει
«Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία, από τα οποία προκύπτουν, σοβαρές ενδείξεις αδιαφάνειας και διαφθοράς, πολλαπλές παραβάσεις της Ελληνικής νομοθεσίας και βαρύτατες ευθύνες φυσικών προσώπων και κρατικών οργάνων για πράξεις και παραλείψεις βλαπτικές του δημοσίου συμφέροντος. Με βάση τα νέα δεδομένα, πιστεύουμε ότι επιβάλλεται η εκ νέου διερεύνηση και πλήρης διαλεύκανση της όλης υπόθεσης από την Ελληνική Δικαιοσύνη και κάθε άλλη αρμόδια αρχή.»

Την 13σελιδη αναφορά συνοδεύουν 37 συνημμένα έγγραφα με δικαστικές αποφάσεις, με παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων, κρατικών υπηρεσιών, γνωμοδοτήσεις , κ.ά.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

"Όχι στην αεροπειρατεία της κυβέρνησης"


Ομάδα εργαζόμενων, στην Ολυμπιακή στα Χανιά, διαμαρτυρήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρέλασης ενάντια στο ξεπούλημα της εταιρείας και τις απολύσεις, με συνθήματα και πανό που ύψωσαν ακριβώς απέναντι από τον υπουργό Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Παρέμειναν στο χώρο απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων για την παρέλαση Χανιωτών και παρά την βίαιη προσπάθεια των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που επιστρατεύτηκαν για να τους απωθήσουν.

Σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ μετά το τέλος της παρέμβασής τους, οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν πρόκληση από τη μεριά του υπουργού, τη στιγμή που ολοκληρώνονται σε λίγες μέρες τα σχέδια της δωρεάν παράδοσης του εθνικού αερομεταφορέα στους ιδιώτες, να παρίσταται ως επίσημος σε μια πόλη που έχει αεροδρόμιο και που οι εργαζόμενοι σ’ αυτό είναι από τους πρώτους που αντιστάθηκαν και αντιστέκονται στα σχέδια αυτά.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

“Ζήτω το έθνος! Ζήτω ο στρατός! Ζήτω τα καινούργια μας έπιπλα!” (Τζίμης Πανούσης)


Μέρα που είναι σήμερα θα παραθέσω ένα ωραίο κειμενάκι από τον Ιό της Κυριακής από το 1995 ακόμη που αν μη τι άλλο ξεκαθαρίζει μερικά πράγματα σχετικά με αυτό τον φασιστικό θεσμό της μαθητικής παρέλασης..

Η παράδοση των μαθητικών παρελάσεων είναι πολύ παλιά στη χώρα μας. Οι ρίζες της φθάνουν στον προηγούμενο αιώνα. Οι πρώτοι που παρέλαυναν ήταν οι φοιτητές σε στιγμές εθνικής κινητοποίησης. Τα σχολεία εμφανίζονται παραταγμένα στην εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1924, ημέρα που συνέπιπτε με την ανακήρυξη της Δημοκρατίας. Τα επόμενα χρόνια αναφέρονται μόνο πρόσκοποι και μαθητές στρατιωτικών σχολών που πλαισιώνουν τη στρατιωτική παρέλαση. Το 1932 στην Αθήνα τα σχολεία συμμετέχουν μαζί με τους προσκόπους, τη “φρουρά της πόλης” και τις “εθνικιστικές οργανώσεις” σε παρέλαση ενώπιον επισήμων στον Άγνωστο Στρατιώτη.


Όμως για πρώτη φορά η μαθητική παρέλαση παίρνει χαρακτήρα επίσημο και συμπληρωματικό ως προς τη στρατιωτική, από το 1936. Το Μάρτιο της χρονιάς αυτής παρελαύνουν τα σχολεία επικεφαλής της πομπής, μπροστά στον Μεταξά και τον Βασιλιά. “Πρώτον παρέλασαν τα σχολεία, άι οργανώσεις, οι τροχιοδρομικοί, αντιπροσωπεία χωρικών Μακεδόνων με τας εθνικάς των ενδυμασίας, οι παλαιοί πολεμισταί”, διαβάζουμε στο ‘Έθνος’ της 25.3.36. Ακολούθησε το στράτευμα. Ήταν μια πρώτη δοκιμή για τον επίδοξο δικτάτορα. Λίγους μήνες αργότερα, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνείδησης της νεολαίας και θα χρησιμοποιήσει γιορτές και παρελάσεις ως όργανα για την επίτευξη των σκοπών της. Το φασιστικό μοντέλο που θαύμαζε ο δικτάτορας πρόβλεπε κάθετη στρατιωτική οργάνωση της νεολαίας και έδινε ιδιαίτερο βάρος στις “γυμναστικές επιδείξεις”, στις “παρατάξεις”, στις “παρελάσεις” και στις “λαμπαδηφορίες”. Η ελληνική μίμηση δεν έφτασε βέβαια την εφιαλτική επιβλητικότητα των γιορτών που οργάνωνε ο Μουσολίνι ή ο Χίτλερ , αλλά ακολουθούσε πιστά τη συνταγή τους. Στο διάστημα αυτό, η προσοχή δόθηκε κυρίως στην οργάνωση της ΕΟΝ, και δια μέσου αυτής επιβάλλονταν στα σχολεία οι επιδιωκόμενοι καταναγκασμοί.
Ο ίδιος ο Μεταξάς σημειώνει στο Ημερολόγιό του στις 25 Μαρτίου 1938: “Τι όνειρο ήταν χθες και σήμερα! -Χθες στο πεδίον του Άρεως με την Εθνική Νεολαία. Το έργον μου! Έργον που ενίκησε μέσα σε τόσες αντιδράσεις! Σχεδόν 18 χιλιάδες παιδιά από Αθήνας και Πειραιά, περίχωρα και από πολλές επαρχίες. Φάλαγξ “Ι. Μεταξά” Πατρών! (…) -Σήμερα. Τελετή. Ενθουσιασμός. Αποθέωσις. Παρέλασις στρατού θαυμασία. Απόγευμα παρέλασις Σχολείων Προσκόπων κτλ. και Εθνικής Νεολαίας με τα Τάγματα εις την ουράν. Άι φάλαγγες της ΕΟΝ ατέλειωτοι! Όλοι ντυμένοι! Περίπου 12-14 χιλιάδες! Εντύπωσις εις τον κόσμον καταπληκτική!”

Σε μια από τις δεκάδες παρελάσεις μαθητών-φαλαγγιτών που οργάνωσε η 4η Αυγούστου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Μεταξάς απευθύνθηκε προς τον Γεώργιο Γλίξμπουργκ: “-Ιδού, Μεγαλειότατε, ο στρατός σας, εις τον οποίον και μόνον πρέπει να στηρίζεστε” Ο Βασιλιάς θυμόταν το μάθημά του. Και στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1941 συνεχάρη με ημερήσια διαταγή του την ΕΟΝ, η οποία “με πλήρη συνείδησιν της μεγάλης ημέρας, παρήλασεν ενώπιόν μου εις αρτίους σχηματισμούς και παρετάχθη κατά την δοξολογίαν με υπερηφάνειαν και κατανόησιν (…) Δια της τοιαύτης εμφανίσεώς της, ελάμπρυνε την ημέραν της Εθνικής μας Εορτής, αναπληρώσασα τον Στρατόν μας, όστις γενναίως μάχεται δια την τιμήν και Ελευθερίαν της Πατρίδος.”
Από τότε η σχολική παρέλαση συνδέθηκε απόλυτα με τη στρατιωτική, και η απουσία των μαθητών θεωρήθηκε αξιόποινη πράξη, ισοδύναμη με την παράβαση στρατιωτικού καθήκοντος. Η εμφυλιοπολεμική περίοδος δεν βελτίωσε φυσικά τις συνθήκες. Η δικτατορία δε χρειάστηκε να κάνει τίποτα περισσότερο απ’ το να κονταίνει λίγο τα μαλλιά των αγοριών και να μακραίνει τις φούστες των κοριτσιών. Ήδη στην πρώτη παρέλαση της επταετίας, ο τότε “αντιπρόεδρος” Σπαντιδάκης δήλωνε πολύ ευχαριστημένος: “Είμαι απολύτως ικανοποιημένος από την εν γένει εμφάνισιν των παρελασάντων τμημάτων (sic) της μαθητιώσης νεολαίας Θεσσαλονίκης. Κατεδείχθη, ότι οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί, ενστενισθέντες τας αρχάς της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου, δίδουν ιδιαιτέραν προσοχήν εις την εκπαίδευσιν και μόρφωσιν της μαθητιώσης νεολαίας, της οποία το φρόνημα και το ήθος είναι λίαν υψηλά σήμερα.”


Και οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης δεν διανοήθηκαν να αμφισβητήσουν την αναγκαιότητα των υποχρεωτικών μαθητικών παρελάσεων. Φρόντισαν μόνο να απαλύνουν τις ακρότητες του στρατιωτικού καθεστώτος και να προσαρμόσουν τον καταναγκασμό στα “δημοκρατικά ήθη”. Άλλωστε και η Αριστερά που είχε απήχηση εκείνη την εποχή δεν ζήτησε ποτέ να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις. Απαίτησε μόνο να συμπεριληφθούν στους παρελαύνοντες και τα σωματεία των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης.


πηγή:
http://www.iospress.gr/ios1995/ios19951029a.htm

«…Ο Πατριωτισμός – του εθνικισμού – τον σοβινισμό – ώ πατριωτισμέ...!!


Σήμερα το βράδυ ο μικρός Γρηγόρης δεν μπόρεσε να κοιμηθεί. Κάτι τον απασχολούσε. Κάτι πολύ έντονο. Το απόγευμα είχε παραβρεθεί και αυτός στη επέτειο της 28η Οκτωβρίου .Μία από τις εθνικές γιορτές του Ελληνικού έθνους. Όπως σε κάθε εθνική γιορτή έτσι και σε αυτή το «τελικό λάκτισμα» σηματοδοτούσε την ώρα του εθνικού ύμνου. Ο μικρός Γρηγόρης σηκώθηκε όπως όλοι και με το χέρι στη καρδιά ύμνησε και αυτός του ένδοξους προγόνους του. Με την λήξη του ύμνου τον πλησίασε ο Καθηγητής του και του είπε. « Το να είσαι πατριώτης και εθνικός είναι η μεγαλύτερη τιμή σου. Ο εθνικισμός είναι ο μόνος δρόμος! » Ο Γρηγόρης τα έχασε. Ήταν όροι που δεν άκουγε συχνά. Τον όρο εθνικισμό τον είχε ακούσει για πρώτη φορά όταν ο θείος του, του είχε πει για ένα «Λαϊκό εθνικιστικό Κίνημα» το οποίο έκανε επιθέσεις σε μετανάστες αναρχικούς και αριστεριστές. Φασίστες τους αποκαλούσε ο θείος του. Έτσι ο Μικρός Γρηγόρης μπερδεμένος ρώτησε τον καθηγητή του. "Κύριε, αφού είστε φασίστας, γιατί τιμάτε και εσείς τη νίκη επί του φασισμού?"
Βέβαια ποτέ δεν πήρε απάντηση. Εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε προσπαθώντας να καταλάβει ποιος είναι ποιος, τι είναι τι, και ποιος κάνεις τι.

Ας μην σταθούμε στο τι ακριβώς γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου, αν είναι σωστό η λάθος, αν προσεγγίσουμε σωστά το θέμα και τα λοιπά. Με βάση την τωρινή κατάσταση θα προσπαθήσουμε να δούμε γιατί ο μικρός Γρηγόρης σκέφτηκε έτσι.
Βεβαίως όλοι οι έλληνες τέτοιες στιγμές νιώθουμε περήφανοι, πατριώτες. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι είναι πατριωτισμός και γιατί ασπάζονται αυτή την αντίληψη. Πολλοί πιστεύουν μάλιστα πως πατριώτες είναι μόνον οι έλληνες και άλλοι σπουδαίοι λαοί. Σπουδαίοι λαοί? Μάλλον αυτή η αντίληψη μας οδηγεί στο να είμαστε πατριώτες. Αγαπάμε κάτι «σπουδαίο», κάτι «ένδοξο», κάτι «ιερό». Προσπαθούμε να το υπερασπιστούμε και συνεπώς ότι εναντιώνεται σε αυτήν μας τη «αγάπη» είναι από φυσικού του εχθρικό και πρέπει να παρατηρηθεί, να απομονωθεί και τελικά να καταστραφεί. Αυτή μας η αντίληψη λένε πολλοί ότι είναι μια συναισθηματική βάση, σαφώς ριζική και ακαλλιέργητη, που οδηγεί στον εθνικισμό. Ο εθνικισμός λένε ότι είναι κάτι το ξεχωριστό από τον πατριωτισμό. «Το ένα είναι πολιτικό κίνημα, το άλλο αντίληψη. Το πρώτο είναι η πίστη πως όλη η πολιτική οργάνωση πρέπει να έχει εθνικό χαρακτήρα. Το δεύτερο προσφέρει την συναισθηματική βάση για την αντίληψη αυτή». Και μετά επιμένουνε. « Δεν είναι όλοι οι πατριώτες εθνικιστές. Σαφώς όμως ο πατριωτισμός στηρίζει όλες τις μορφές εθνικισμού.» Αυτό να το ξανατονίσουμε και εμείς και αυτοί. «Όλες τις μορφές εθνικισμού.»

Γίνεται λοιπόν να είμαστε πατριώτες και όχι εθνικιστές? Ένας Έλληνας πολίτης υπογραμμίζει: «Είμαι πατριώτης». Τι εννοεί με αυτό. Σύμφωνα με αυτόν, είναι μια ψυχολογική προσήλωση στη πατρίδα του. Δηλαδή στην κυριολεξία η «αγάπη κάποιου για την πατρίδα του, για τον τόπο του». Σύμφωνα με εκείνον δεν είναι κάτι ακραίο. Μα πώς γίνετε να αγαπάς κάτι που δεν έχεις δει. Έστω ο «Χ» πολίτης γεννημένος και αναθρεμμένος στη Καρδίτσα. Πως γίνετε να αγαπάει κάτι που δεν έχει δει, κάποιο μέρος στο οποίο δεν έχει ζήσει? Πως γίνετε να αγαπάει την Κρήτη μόνο και μόνο επειδή είναι πίσω από κάποια τεχνητά σύνορα? Δεν τον ενδιαφέρει ο φυσικός πλούτος της περιοχής δεν τον ενδιαφέρουν τα οικοσυστήματα, ούτε οι καιρικές συνθήκες. Τη «λατρεύει» μόνο και μόνο, επειδή είναι πίσω από μία νοητή γραμμή. Αν στη θέση αυτού του νησιού υπήρχε μία εξίσου μεγάλη και κατοικήσιμη βραχονησίδα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Αν η Κρήτη ήταν εκτός συνόρων δεν θα την «αγάπαγε». Αν ξαφνικά στην Ελλάδα προσκολλούσαν τη Μαδαγασκάρη θα την «αγάπαγε». Αν την αποκολλούσαν? Μα δεν θα επέτρεπε να την αποκολλήσουν. Βλέπουμε λοιπόν πως οι όροι εθνικισμός και πατριωτισμός είναι τελείως υποκειμενικοί. Ανεξάρτητα αν θέλουν να περάσουν τον έναν σαν πολιτικό κίνημα και τον άλλον σαν μια απλή αντίληψη. Αφού και ο εθνικισμός δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό δόγμα(αλλά εθνικό), δεν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο οικονομικό μοντέλο και μπορεί να συνδυαστεί με τον φιλελευθερισμό, τον συντηρητισμό, τον σοσιαλισμό και τα λοιπά, τότε γιατί το παρουσιάζουν σαν ένα ξεχωριστό πολιτικό κίνημα και τι είναι τελικά πατριωτισμός αν αυτός υφίσταται σαν ξεχωριστή έννοια?

Εκτός των άλλων, υπάρχει και η αντίληψη πως ο εθνικισμός είναι μια ακραία μορφή πατριωτισμού. Αυτή η αντίληψη λαϊκίζει έντονα και κυριαρχεί ανάμεσα στους περισσότερους «πατριώτες». Και αυτό γιατί όταν πολλοί εκμεταλλεύονται τον εθνικισμό θέλοντας να περάσουν δικαιολογημένα κάτι αρνητικό , κάτι «αντιδημοκρατικό», κάτι αυταρχικό χρειάζονται επειγόντως μία γραμμή άμυνας. Μια απάντηση που να τους διαχωρίζει από τους «εθνικιστές». Είναι ένα προσωπείο και καλύπτει εκείνους που θέλουν να λέγονται πατριώτες και εθνικιστές όποτε τους συμφέρει. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε λοιπόν τι είναι ο πατριωτισμός, υπήρξε, υπάρχει θα συνεχίσει να υπάρχει? Με ποια έκφανση εκδηλώνεται κυρίως και ποια κοινωνικά στρώματα μπορούν τελικά να υποστηρίξουν την αγνότητα του? Ποιες πολιτικές ομάδες είναι «αρνητικά ή θετικά» επηρεασμένες από αυτόν? Με βάση μεγάλους εθνικιστές, αφού ο εθνικισμός είναι άκακος και ανθρωπιστικός ο πατριωτισμός τι είναι? Απλώς μία ιδέα? Μήπως τελικά ο πατριωτισμός είναι κάτι που αφορά μόνον το μέρος καταγωγής και ανατροφής και στηρίζεται σε παιδικά ερεθίσματα?

Σαφώς θα πρέπει να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα για να δώσουμε και μία απάντηση στο μικρό Γρηγόρη. Ο πατριωτισμός και ο εθνικισμός είναι έννοιες αδιευκρίνιστες και εκπορνευμένες από τους ίδιους τους, τους δημιουργούς. Πρακτικά όμως δεν μπορούν να διαχωριστούν είτε λόγο χαμηλού μορφωτικού επιπέδου είτε λόγο αποπολιτικοποίησης μιας και ο εθνικισμός θεωρείται από πολλούς ως ξεχωριστό «πολιτικό κίνημα».Πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε γιατί αυτή η αντίληψη μπόρεσε και αναρριχήθηκε του μαρξιστικού προλεταριακού διεθνισμού, ή μάλλον γιατί μπόρεσε και παρασίτησε σαν μικρόβιο σε θεωρίες του προοδευτικού χώρου. Πρέπει να γίνει μια κριτική σε αυτά τα προοδευτικά κινήματα για να καταλάβει και ο μικρός Γρηγόρης πως θα μπορέσει να αντισταθεί στον πόλεμο του «νέο-φιλελευθερισμού».

Αντί επιλόγου,

Πωλ Ποτ, δολοφόνος του λαού της καμπότζης: "Θέλω να γνωρίζετε πως ό,τι έκανα, το έκανα για την πατρίδα μου"

Π. Μπότα, Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής τον καιρό του απαρτχάιντ: "Δεν πρόκειται να μετανοήσω. Δεν πρόκειται να ζητήσω ευνοϊκή μεταχείρηση. Ό,τι έκανα το έκανα για την πατρίδα μου"

...ήταν πατριώτες...


πηγη: pasamontanias.blogspot.com

Ιδιώτες διεκδικούν την περιοχή της Δώρα Στράτου!


Δραματική επιβεβαίωση όσων καταγγείλαμε πριν 8(!) ημέρες

Όταν πριν από μερικές μέρες δημοσιεύαμε κείμενο με το οποίο αποδεικνύαμε ότι η κήρυξη του Φιλοπάππου, ως Οργανωμένου Αρχαιολογικού Χώρου (ΟΑΧ), είναι πέραν των άλλων και νομικά αίολη, δεν φανταζόμασταν ότι η πραγματικότητα ήταν ακόμα χειρότερη. Όπως είναι γνωστό, για να κηρυχθεί ένας χώρος ΟΑΧ, πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στο δημόσιο. Εξηγήσαμε αναλυτικά και με δημόσια έγγραφα γιατί αυτό δεν συμβαίνει για συγκεκριμένα κομμάτια του Φιλοπάππου (εδικά τα 13 στρέμματα που ανήκουν στο Δήμο) και παρουσιάσαμε το πως αβασάνιστα το ΚΑΣ αποδέχτηκε την εισήγηση των κυριών Κόρκα (προϊσταμένη ΔΙΠΚΑ) και Πάντου (προϊσταμένη ΔΙΜΕΕΠ), που το διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους, ότι όλος ο λόφος ανήκει στο δημόσιο. [Τα πρακτικά του ΚΑΣ]

Δυστυχώς σήμερα 28 Οκτώβρη 2008 η εφημερίδα «Καθημερινή» και ο ραδιοσταθμός «Σκάι», φιλοξένησαν καταγγελία του Άλκη Ράφτη, διευθυντή του θεάτρου της Δώρα Στράτου στου Φιλοπάππου, που λέει ότι 6 ιδιώτες έκαναν εξώδικο στο θέατρο, λέγοντας ότι έκταση μέσα στην οποία βρίσκεται και το θέατρο από τη δεκαετία του 50, τους ανήκει!

Από αυτό το γεγονός αποκαλύπτεται ότι αυτοί που θα προασπιζόταν του Φιλοπάππου, δεν έχουν προβεί από το 2000 στις στοιχειώδεις νομικές κινήσεις που όφειλαν, για να ξεκαθαρίσει οριστικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του λόφου, αφήνοντας τον έρμαιο στις ορέξεις ιδιωτών και κερδοσκόπων. Έτσι αντί να θωρακίζουν νομικά το λόφο απέναντι σε διεκδικητές και καταπατητές ασχολούνταν να τον θωρακίσουν με κάγκελα ενάντια στους κατοίκους. Βέβαια τα κάγκελα μπορεί να εμποδίζουν τους περιπατητές, αλλά όπως αποδεικνύεται σήμερα δεν εμποδίζουν τους καταπατητές!

Αποδεικνύεται ακόμα με δραματικό τρόπο η φαιδρότητα της εισήγησης που έφτασε στο ΚΑΣ ένα χρόνο πριν (09/10/2007) από τις κυρίες Κόρκα και Πάντου, για να κηρυχθεί ο Φιλοπάππου ΟΑΧ. Είναι φανερό ότι όσοι και όσες προώθησαν αυτό το σχέδιο, από τις υπεύθυνες αρχαιολόγους της Α’ ΕΠΚΑ για του Φιλοπάππου, κυρίες Λαζαρίδη και Βογιατζόγλου, την Α’ ΕΠΚΑ, ως τη ΔΙΠΚΑ, δεν είχαν εξασφαλίσει τις στοιχειώδεις νομικές προϋποθέσεις και είναι απόλυτα εκτεθειμένες, πέρα από κοινωνικά, ακόμα και σε αυτό το στοιχειώδες νομικό επίπεδο. Αυτά έγιναν γιατί η μανία της Α’ ΕΠΚΑ να περιφράξει πάση θυσία του Φιλοπάππου και η μανία τους κατά των κατοίκων, που διεκδικούν να παραμείνει ο λόφος ανοιχτός με προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος, τους έχει προκαλέσει τύφλωση.

Το θέατρο της Δώρα Στράτου εκτός των άλλων βρίσκεται και στο σημαντικότερο κομμάτι του βιότοπου του Φιλοπάππου, αφού εκεί υπάρχει το υψηλότερο ποσοστό υγρασίας.

Το άρθρο της Σάντρα Βούλγαρη από την Καθημερινή:

Απειλείται με έξωση το «Δώρα Στράτου»

Ενα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα θέατρα της Ελλάδας και σίγουρα ένα από τα πιο γνωστά παγκοσμίως, το Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου», απειλείται με έξωση… Εξωφρενικό; Και όμως. Πριν από λίγες μέρες, την περασμένη Πέμπτη έφτασε στα χέρια του Αλκη Ράφτη, διευθυντή του θεάτρου, ένα εξώδικο, με το οποίο έξι ιδιώτες απαιτούν την κυριότητα στρεμμάτων γης στον Λόφο του Φιλοπάππου (μεταξύ τους και τον χώρο που φιλοξενεί το Θέατρο Δόρα Στράτου)! «Φαίνεται ότι ο κλοιός σφίγγει. Δεν έφταναν οι δημόσιες εκτάσεις που περνούν σε χέρια κερδοσκόπων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, τώρα οι διεκδικήσεις έφτασαν στην καρδιά της Αθήνας», γράφει σε επιστολή του προς την «Κ» ο Αλκης Ράφτης. Και συνεχίζει: «Μερικές χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εποφθαλμιά εκεί μια ομάδα από ιδιώτες. Ποιος ξέρει ποια χαρτιά παρουσίασαν (φιρμάνια του σουλτάνου ότι ήταν τσιφλίκι τους;) και γιατί το ελληνικό Δημόσιο δεν τα κατέρριψε πριν από χρόνια».

Μια είδηση που έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Οταν πριν από περίπου πενήντα πέντε χρόνια είχε δοθεί η έγκριση για την εγκατάσταση του Θεάτρου Δόρα Στράτου στον Λόφο Φιλοπάππου κανείς δεν περίμενε ότι μια μέρα κάποιοι ιδιώτες θα εμφανίζονταν να διεκδικήσουν τον χώρο. «Εχω πέσει από τα σύννεφα, δεν ξέρω τι να σκεφτώ και η αλήθεια είναι ότι ανησυχώ πολύ. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ισχυρά χαρτιά στα χέρια τους και ως ιδιοκτήτες έχουν νομικά το δικαίωμα να μας πετάξουν έξω. Εμείς είμαστε απλώς χρήστες του χώρου…», ήταν τα πρώτα λόγια του Αλκη Ράφτη σε τηλεφωνική συνομιλία του με την «Κ».

Ερωτήματα

«Επί Μελίνας δημιουργήθηκε ο χώρος του Αρχαιολογικού Πάρκου, που εκτείνεται από την Πειραιώς έως τη Βασιλίσσης Σοφίας, όμως το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν καθορίστηκε… Το θέμα είναι: τι θα ζητήσουν αυτοί οι ιδιώτες; Χρήματα ή ένα ενοίκιο; Και η ελληνική πολιτεία τι θα κάνει; Ποιο είναι το υπουργείο που θα μας υπερασπιστεί και με ποιο τρόπο, αφού θα πρέπει να κατέχει τίτλους για τον χώρο;» διερωτάται ο Αλκης Ράφτης. Και αναμένει. Τη μεγάλη δικαστική μάχη που θα χρειαστεί να δώσει… Μα είναι ποτέ δυνατόν;




http://filopappou.wordpress.com

/28/10/2008

Βαδίζουμε με το δικό μας βήμα...


Παρέλαση τι είναι;
• Ένας τρόπος εορτασμού που θυμίζει δικτατορία, την ώρα που υποτίθεται ότι γιορτάζουμε το ΟΧΙ στο φασισμό
• Ένας θεσμός που πλάθει μια πειθαρχημένη και υπάκουη νεολαία
• Μια φιέστα που δε δίνει βαρύτητα στην ιστορία αλλά στην εικόνα


Παρέλαση γιατί γίνεται;
• Για να ξεχάσουμε ότι στις 28 Οκτώβρη του ’40, με μία πρωτόφαντη εκδήλωση κοινωνικής και διεθνούς αλληλεγγύης, η γενιά εκείνης της εποχής ξεκίνησε να πολεμήσει ενάντια στο φασισμό;
• Για να ξεχάσουμε ότι αυτό το πνεύμα αυτής της μέρας δεν κερδίζεται με παράτες και στοιχίσεις αλλά με το να σκεφτούμε, να συζητήσουμε και να αντισταθούμε στις σημερινές εκδηλώσεις φασισμού;
• Για να ξεχάσουμε ότι τις μεγαλοπρεπείς παρελάσεις της ομοιομορφίας και του σωστού βηματισμού τις υπηρέτησαν με το καλύτερο τρόπο τα φασιστικά καθεστώτα που πολεμήσαμε τότε;
• Για να συζητάμε την άλλη μέρα πώς είναι δυνατό να σηκώνουν τη σημαία αλλοεθνείς και αλλόθρησκοι, δηλαδή να συζητάμε με βάση την εθνική καθαρότητα, μήτρα των φασισμών που πολεμήσαμε;


ο ΣΥνασπισμός ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς προτείνει:

• Να αγωνιστούμε για να φτιάξουμε μια κοινωνία με ανθρώπους που θα ξέρουν την ιστορία και θα αποφασίζουν για το μέλλον

• Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας για αξιοπρεπή ζωή (παιδεία, υγεία, μισθοί, συντάξεις)

• Ανυπακοή, Αλληλεγγύη, Αντίσταση. Γιατί η ομοιομορφία, η στρατιωτικοποίηση και η κονσερβοποίηση σκοτώνουν τη φαντασία και δημιουργούν στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα και εμείς θέλουμε κοινωνίες πολύχρωμες, γελαστές με δυνατές χαρούμενες φωνές που θα στηρίζονται στο χθες για ένα καλύτερο αύριο για όλους και όχι για τους... λίγους και εκλεκτούς.

Τ.Ε. ΧΑΝΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Συλλαλητήριο οργής για τη δολοφονία


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ3000 χιλιάδες διαδήλωσαν την οργή τους για την δολοφονία του πακιστανού μετανάστη

Αθήνα 27/10/2008



Πάνω από τρείς χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν την Πλατεία Κοτζιά ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πακιστανικής Κοινότητας για να καταγγείλουν την δολοφονία του πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Ασράφ και να απαιτήσουν την παραίτηση του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο μετανάστης έχασε την ζωή του μετά τις επιθέσεις τη Αστυνομίας σε βάρος των χιλιάδων μεταναστών που βρέθηκαν το Σάββατο 25 Οκτώβρη το απόγευμα στην Π.Ράλλη για να υποβάλουν αίτηση για άσυλο.

Στην συγκέντρωση χαιρέτησαν οι εξής:

Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η ΕΝΟΤΗΤΑ

Γιώργος Αλεβιζάκης εκ μέρους της ΓΣΕΕ

Δημήτρης Κωνσταντίνου και Χριστίνα Βασιλοπούλου από τον Σύλλογο Φοιτητών ΑΣΟΕΕ

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή της προσευχής και της δημόσιας νεκρώσιμης ακολουθίας με την εμφάνιση στη Πλατεία Κοτζιά του φέρετρου του νεκρού Μοχάμεντ Ασράφ.

Η διαδήλωση οργής είχε κεντρικά συνθήματα τα παρακάτω:

«Η αστυνομία δολοφονεί, ο Παυλόπουλος να παραιτηθεί»

«Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες»

«Άσυλο στους πρόσφυγες-όχι απελάσεις ρατσιστικές»

Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί είμαστε όλοι Πακιστανοί»

Η Πακιστανική Κοινότητα έχει απευθυνθεί στα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους για να οργανωθεί μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στα δικαιώματα των μεταναστών.

Απαιτούμε να προχωρήσει η έρευνα για την δολοφονία του μετανάστη.

Σήμερα κάναμε μια αρχή και η κυβέρνηση με την ρατσιστική της πολιτική θα μας βρίσκει παντού μπροστά της μέχρι να παραιτηθούν οι δολοφόνοι ρατσιστές που διαπράττουν εγκλήματα όπως την δολοφονία του Μοχάμεντ Ασράφ.



Επικοινωνία με:

Τζαβέντ Ασλάμ, 6942017262

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ Π.ΡΑΛΛΗ


Σήμερα το πρωί(26/10) έπεσε νεκρός ο μετανάστης Μοντασέρ Μοχάμεντ Ασράφ μετά από βάρβαρη καταδίωξη αστυνομικών στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Δεν έχουμε επιβεβαιώσει ακόμη την τύχη και άλλων 15 σοβαρά τραυματισμένων.

Οι μετανάστες βρέθηκαν σε μια ουρά χιλιάδων ανθρώπων που έφτασαν εκεί για να υποβάλουν αίτηση ασύλου.

Με τον πιο κτηνώδη τρόπο αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ρόπαλα για να τους βάλουν δήθεν στην ουρά, προκάλεσαν απίστευτο πανικό , ποδοπατήθηκαν αρκετοί και μέσα σε αυτές τις συνθήκες βρέθηκε χτυπημένος ο 24χρονος μετανάστης.

Τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο περιέγραψαν ξανά και ξανά τον άγριο ξυλοδαρμό τους από τα αστυνομικά όργανα.

Υπεύθυνη για την δολοφονία του Μοντασέρ Μοχάμεντ Ασράφ είναι η κυβερνητική πολιτική του ρατσισμού, των αστυνομικών επιθέσεων σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων.

Είναι κατάπτυστη η ανακοίνωση της Αστυνομίας που αναφέρει ότι οι ίδιοι οι μετανάστες κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς για καλύτερη προτεραιότητα και απωθήθηκαν με τρείς ελαφρά τραυματίες.

Είναι μια ανακοίνωση κατάπτυστη, ίδιου επιπέδου με τις ανακοινώσεις του Βουλγαράκη και του Πολύδωρα που έλεγαν ότι οι Πακιστανοί απαγάγονται μόνοι τους.

Απαιτούμε δικαιοσύνη και να σταματήσουν οι ρατσιστικές δολοφονίες.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, όλους να αντιδράσουμε ενωμένα και μαζικά.

Δεν γίνεται να ζητάνε άσυλο οι πρόσφυγες και να παίρνουν θάνατο.



Επικοινωνία με: Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος 6942017262,

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠ’ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ,ΤΟΥ Γ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ


Στις 7/10/08 μετήχθησα δι’απαγωγής μόνος μου με πάνοπλους φρουρούς από τις φυλακές Τρικάλων όπου και κρατούμαι στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης για ένα μονομελές δικαστήριο που είχα στη Θεσσαλονίκη στις 10/10/08 και με πολύ εχθρική αντιμετώπιση εξαρχής με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, διάφορους εξευτελισμούς και πολλές προσβολές προς το άτομό μου. Φτάνοντας στις φυλακές Διαβατών υπέστησα τα ίδια ενώ τιμωρήθηκα πειθαρχικά από το συμβούλιο της φυλακής διότι κατά τη μεταγωγή μου βρήκα ένα σταυρό μέσα στη κλούβα και τον κράτησα. Στο προβλεπόμενο έλεγχο που μου έγινε βρέθηκε μέσα στο σταυρό ένα κλειδί για χειροπέδες, με αποτέλεσμα την τιμωρία μου, ενώ υπέστησα και ξυλοδαρμό. Στη συνέχεια κρατήθηκα στην απομόνωση τις τρεις μέρες που βρισκόμουν στις φυλακές Διαβατών με δύο κάμερες πάνω από το κεφάλι μου.

Έχω βάσιμες υποψίες πως όλα αυτά γίνονται από εκδικητικότητα προς τα εμένα, ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις της απαγωγής του Μυλωνά, όπου τα ΜΜΕ και η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να μου προσάψουν κατηγορίες που δεν ευσταθούν με πρόθεση να παρατείνουν την κράτησή μου μέσα στη φυλακή.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, γυρνώντας στις φυλακές Τρικάλων με περίμενε μια ακόμα έκπληξη. Με περάσανε από πειθαρχικό συμβούλιο της φυλακής Τρικάλων και τιμωρήθηκα με πέντε μέρες απομόνωση, σε ειδικό κελί κράτησης, και την μεταγωγή μου σε άλλο κατάστημα κράτησης για δύο άδεια μπουκάλια, με τη πρόφαση ότι κατείχα τσίπουρο. Θα ήθελα να σημειώσω ότι ακόμη και σε περιπτώσεις που κατέχεις οινοπνευματώδη ποτά σε καμία περίπτωση δεν έχει σημειωθεί ανάλογη τιμωρία με τη δική μου, όπου η συνήθης τιμωρία είναι η εξάμηνη στέρηση εργασίας.Η δικαιολογία τους για αυτή την άδικη και παράλογη ποινή μου ήταν ότι ευθύνεται η στάση που κράτησα, ότι είπα στο συμβούλιο της φυλακής ότι είναι πρακατηλλειμένο και ήδη έχει προαποφασίσει την τιμωρία μου. Αυτό είδα στα πρόσωπά τους και αυτό τους είπα. Χαρακτηριστική ήταν η φράση ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου « παίζονται άλλα παιχνίδια στην περίπτωσή σου», αυτό πιστεύω τα λέει όλα.

Ύστερα από τόσα χρόνια παραμονής μου στις ελληνικές φυλακές, τους πολλαπλούς ξυλοδαρμούς μου και τα απάνθρωπα βασανιστήρια που υπέστησα από τους γορίλες του κράτους, δεν έχουν σκοπό να με αφήσουν σε ησυχία. Και όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που δικαιούμαι την νόμιμη άδεια από τη φυλακή με σκοπό όπως ανέφερα να μ’έχουν κλεισμένο στα καλούπια των φυλακών. Τι θέλουνε επιτέλους, πόσο θα τραβήξει αυτό το τροπάριο τους, όσο πάντως οι δυνάμεις μου δεν με εκαταλείπουν θα συνεχίσω να αντιστέκομαι και να τους πολεμάω με όποιο τρόπο μπορώ. Κάτι μου λέει ότι έχω ακόμα πολλά εμπόδια μπροστά μου...



Γιώργος Χαραλαμπίδης

Φυλακές Τρικάλων


πηγη: indymedia

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

“Κατάργησαν” τα διόδια…

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για το υψηλό αντίτιμο των διοδίων στην εθνική Κορίνθου - Πατρών, σε έναν αυτοκινητόδρομο που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Φορείς της περιοχής και ομάδα οδηγών άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων για περίπου μισή ώρα, με τους ταξιδιώτες να περνούν από αυτά χωρίς να καταβάλουν αντίτιμο.

Η κινητοποίηση αυτή θα επαναληφθεί το Σάββατο στις 11 το πρωί στα διόδια Αφιδνών τόνισε στο ΣΚΑΪ ο Νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου, επιρρίπτοντας ευθύνες στην πολιτεία ότι δε διαθέτει χρήματα για να φτιάξει τους δρόμους .

»Αντιστεκόμαστε στη ληστεία και αρχίζουμε να οργανώνουμε το λαό απέναντι στην ακρίβεια» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ ο κ. Χατζηλάμπρου.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΤΡΙΠΤΙΖ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΗ


Τέλος στα εφιαλτικά σενάρια της εγκατάστασης «σαρωτών σώματος» στα αεροδρόμια έβαλε, χθες, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απορρίπτοντας, με 361 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 181 αποχές, τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Κατά τη διαδικασία συζήτησης και έγκρισης του σχετικού ψηφίσματος, ωστόσο, φάνηκε ότι οι ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος ήθελαν το... ξεγύμνωμα των επιβατών στα αεροδρόμια, παρ' όλο που, όπως τονίστηκε απ' όλες τις πολιτικές ομάδες, η εγκατάσταση σαρωτών σώματος θα είχε σαφείς επιπτώσεις στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα -όπως της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, της αξιοπρέπειας, των προσωπικών δεδομένων- κι ενδεχομένως στην υγεία των επιβατών.

Η προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να αναβληθεί η σχετική ψηφοφορία για ένα μήνα έπεσε στο κενό, καθώς απορρίφθηκε με ψήφους 198 υπέρ έναντι 337 κατά.

Το ηλεκτρονικό... ξεγύμνωμα για την «ασφάλειά» μας στα αεροδρόμια δεν πέρασε από την Ευρωβουλή
Μέτρο τρομοϋστερίας

Με τη συγκεκριμένη απόφαση ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σταύρος Λαμπρινίδης δήλωσε ότι «το Ευρωκοινοβούλιο έβαλε φρένο σε μία από τις εκδηλώσεις τρομοϋστερίας της Ε.Ε., που επιδίωξε να προωθήσει ένα μέτρο δήθεν "για την ασφάλειά μας", χωρίς να εξετάσει τις επιπτώσεις της πρότασης στα θεμελιώδη δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, χωρίς καν να επιχειρήσει να αποδείξει, όπως απαιτείται, ότι ένα τέτοιο μέτρο είναι "απαραίτητο" και "αναλογικό" για την ασφάλεια των αεροδρομίων και με διαδικασίες που παρέκαμψαν, σχεδόν, πλήρως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Με το ψήφισμά του, που στήριξε σύσσωμη η ευρω- ομάδα της Αριστεράς», διευκρίνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, «το Ευρωκοινοβούλιο στέλνει ένα καθαρό μήνυμα στο Συμβούλιο και στην Κομισιόν. Είναι αδιανόητο στο όνομα της ασφάλειας να προωθούνται μέτρα, όπως η χρήση των "σαρωτών σώματος", που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και βλάπτουν ενδεχομένως την ανθρώπινη υγεία».

Το Ευρωκοινοβούλιο κάλεσε την Επιτροπή να ζητήσει τη γνώμη του Ευρωπαίου Επόπτη Προστασίας Δεδομένων, να πραγματοποιήσει επιστημονική και ιατρική αξιολόγηση των ενδεχόμενων επιπτώσεων επί της υγείας αυτών των τεχνολογιών καθώς και να εκπονήσει έκθεση αξιολόγησης ως προς τις οικονομικές και εμπορικές πτυχές καθώς και τη σχέση κόστους-ωφέλειας του μέτρου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/10/2008

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ στους καταληψίες του Ευαγγελισμού από τη Σύγκλητο του Π.ΚΡΗΤΗΣ


Στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο, μπήκε ως έκτακτο θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης -και χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι συγκλητικοί φοιτητές ούτε καν προφορικά- η κατάληψη του Ευαγγελισμού.

Αναφέρθηκε από τον Πρύτανη Κ. Παλλίκαρη ότι το Πανεπιστήμιο δέχτηκε μηνύσεις από κατοίκους που μένουν κοντά στην κατάληψη του Ευαγγελισμού.

Ο Πρύτανης έβαλε τη Σύγκλητο το εξής δίλλημα: Είτε η Πανεπιστημιακή κοινότητα δέχεται τους καταληψίες ως φοιτητές και τους προστατεύει, δεχόμενη η Πρυτανία τις μηνύσεις είτε δέχεται ότι οι καταληψίες δεν είναι φοιτητές, μέλη της παν. κοινότητας και έτσι τους ασκήται ποινική δίωξη.

Στην ψηφοφορία υπήρξαν 9 λευκά, 2 φοιτητές ψήφισαν ότι οι καταληψίες είνα μέλη της κοινότητας (εγώ και ένας ΕΑΑΚίτης από το Ρέθυμνο). Τα υπέρ υπερίσχυσαν κατά πολύ. Μάλλον ήταν 23 αλλά δεν συγκράτησα και ακριβές νούμερο.

Ο Πρύτανης δήλωσε ότι σε τρεις μέρες θα συναντηθεί το Πρυτανικό Συμβούλιο με τον εισαγγελέα έτσι ώστε να προβούν στα "κατάλληλα μέτρα".

Μόλις γύρισα από Ρέθυμνο.

Στις επόμενες μέρες η Πορεία Αριστερή θα βγάλει σχετικό κείμενο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην κατάληψη του Ευαγγελισμού. Καμία περιθωριοποίηση του διαφορετικού.

Βασίλης Λ., μέλος της Πορείας Αριστερής και εκπρόσωπος του Σ.Φ. Μαθηματικών στη Σύγκλητου του Παν. Κρήτης


(πηγη: indymedia )

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΗΛΕΙΑΣ




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΠΛ. ΤΗΛ. 6974000849 Γιώργος Μαρκόπουλος 20.10.2008


ΠΡΟΣ Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ.κ. Κκ Γιώργο Αλογοσκούφη Κοινοποίηση 1 Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κκ Κωνσταντίνο Καραμανλή 2 Νέα Δημοκρατία , ΠΑΣΟΚ , ΚΚΕ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΛΑΟΣ 3 Βουλευτές του νομού Ηλείας


Κύριε Υπουργέ Το χωρίο Αγία Άννα του νομού Ηλείας στις 25 Αυγούστου του 2007 κατεστράφη –χωρίς υπερβολή – ολοσχερώς . Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι δεν υπήρξε ούτε μία γωνία που να μην πέρασε η φωτιά. Έτσι ως αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί το σύνολο του φυτικού κεφαλαίου και της φυτικής παραγωγής, μεγάλο τμήμα του ζωικού κεφαλαίου αλλά και δεκάδες κατοικήσιμα σπίτια , αποθήκες , στάβλοι, βοηθητικοί χώροι κ.τ.λ. . Δυστυχώς διεκδικούμε την αρνητική πρωτιά - έναντι των άλλων χωρίων σε επίπεδο νομού -στους περισσότερους καταγεγραμμένους τομείς που συμπληρώνουν το παζλ της καταστροφής από την πύρινη λαίλαπα. Το μόνο παρήγορο ήταν ότι δεν είχαμε θύματα την ίδια μέρα . Η αποπνικτική για μήνες ατμόσφαιρά σε συνδυασμό με την στεναχώρια για τις απώλειες που προαναφέρθηκαν και την κακή ψυχολογία από το ατελείωτο μαύρο, οπωσδήποτε αποτέλεσαν αιτία θανάτου στην συνέχεια . Μια «συνέχεια» που διαρκεί και θα διαρκεί… και θα διαρκεί … Δεκατέσσερις μήνες μετά και όμως τίποτα κύριε Υπουργέ δεν είναι εκείνο που έχει ανακουφίσει τους πληγέντες της Αγίας Άννας άλλα και του συνόλου των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας .Η κατάσταση είναι άκρως δραματική. Η εικόνα του μαύρου το ίδιο σκληρή μας τρυπάει την ψυχή με το πρώτο φως της ημέρας .Η ανεργία θεριεύει κτυπώντας την πόρτα σε εκατοντάδες ενεργούς πολίτες . Ο οικονομικός ιστός έχει δεχτεί ανεπανόρθωτο κτύπημα . Για τα επόμενα χρόνια το μεγαλύτερο μέρος του παραγόμενου προϊόντος της περιοχής θα είναι μειωμένο από 70% - 100% . Τα πορίσματα του ΕΛ. ΓΑ καθυστερούν ενώ σύμφωνα με τον πίνακα των αποζημιώσεων οι τιμές για την αποκατάσταση του φυτικού κεφαλαίου , την ανακατασκευή ή την επισκευή των κτισμάτων , την απώλεια του εισοδήματος είναι κατώτερες των πραγματικών αναγκών . Πέραν των χρημάτων που δόθηκαν για τα καμένα σπίτια ( χρήματα που προέρχονταν από δωρητές και από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ) τα υπόλοιπα είναι σε εκκρεμότητα Κύριε Υπουργέ Τις τελευταίες ημέρες έρχονται σε κατοίκους του χωρίου μας έγραφα με τα οποία τους καλούν να επιστρέψουν το ποσό των 3.000 ευρώ που είχαν λάβει ως πρώτη έκτακτη οικονομική ενίσχυση εξ αιτίας της καταστροφής . Το θέμα σας είναι οπωσδήποτε γνωστό και δεν χρειάζεται να επεκταθούμε . Γνωστός πάλι είναι και ο τρόπος και ο εκμαυλισμός και των πραγματικών πυρόπληκτων αλλά και των κάθε λογής τσιγγάνων , αεριτζήδων και όσων έφτασαν στην Ηλεία για να εισπράξουν το λεγόμενο «τριχίλιαρο». Μια κατάσταση που ήταν επιβλαβής μόνο για τους πραγματικούς πυρόπληκτους . Γιατί αν δεν είχε αφεθεί από την πολιτεία να μοιάζει η υπόθεση της οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων ,«πάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δώσετε» τότε ίσως να μην υπήρχε ανάγκη για κανένας έλεγχος . Και εκτός αυτού , αν υπήρχε στην συνέχεια η ανάλογη πολιτική βούληση τότε ο κάθε πραγματικός πυρόπληκτος θα μπορούσε να λάβει μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση πέραν των τριών χιλιάδων ευρώ . Αυτό ήταν εφικτό από το γεγονός ότι τα χρήματα υπήρχαν . Ανεξάρτητα αν δόθηκαν αφειδώς και χωρίς έλεγχο λόγω των εκλογών .Να μην αναφερθούμε στο ποιοι ήταν αυτοί , που τράβαγαν τον κόσμο από το μανίκι για να πάει στην τράπεζα . Κύριε Υπουργέ Με δεδομένη την σημερινή κατάσταση και εκτιμώντας την δεινή οικονομική κατάσταση των πραγματικών πυρόπληκτων αλλά και το αβέβαιο μέλλον μας σ΄ αυτά τα χώματα το Δ.Σ. του Συλλόγου Πυρόπληκτων Αγίας Άννας , μεταφέρει σε σας και στην κυβέρνηση τα εξής αιτήματα - Είναι άδικο την στιγμή που πατάμε ακόμα σε αναμμένα κάρβουνα κάτοικος από πυρόπληκτη περιοχή να επιστρέψει χρήματα - Είμαστε υπέρ του ελέγχου και φυσικά της επιστροφής όσων έχουν εισπράξει την οικονομική βοήθεια και είναι έκτός από την πυρόπληκτη ζώνη της Ηλείας , της Αχαΐας , της Ευβοίας . Φυσικά αυτό ισχύει και για όσους είναι εκτός πυρόπληκτής ζώνης στους παραπάνω νομούς - Όσα χρήματα συγκεντρωθούν από τους παραβάτες να δοθούν πάλι ως οικονομική βοήθεια στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών . Σε κάθε άτομο ξεχωριστά και όχι μόνο στον αρχηγό της οικογένειας . - Το παραπάνω επιχείρημα μας κύριε υπουργέ ( συγχωρέστε μας για την απλοϊκότητα σας διευκρινίζουμε όμως δεν είναι και λαϊκισμός ) το στηρίζουμε στο εξής παράδειγμα «Ας υποθέσουμε ότι ένα πατέρας ζει μαζί με δύο – τρία ανύπαντρα παιδία του. Σύμφωνα με τα όσα τελικά ισχύουν το οικονομικό βοήθημα θα το λάβει μόνο ο πατέρας . Όμως πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν ότι τα παιδία έκαναν μεροκάματα σε ελιές , σε τρύγο , και σε άλλες αγροτικές εργασίες οι οποίες εξαφανίστηκαν λόγω της φωτιάς.» Άρα την οικονομική στήριξη από την πολιτεία την έχει ανάγκη η κάθε οικογένεια με βάση των αριθμό των μελών της . Ακόμα και οι μαθητές . Κύριε υπουργέ Για την σωτηρία των τραπεζών και την στήριξη του χρηματοπιστοοικονομικού συστήματος μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκαν 28 δις ευρώ . Για τους πυρόπληκτους είναι πολλά τα 3000 ευρώ , την στιγμή που με την πολιτική που εφαρμόζεται οι ζωοτροφές , τα λιπάσματα, τα αγροτικά εφόδια πήραν αυξήσεις από 50% - 100%.Επιπλέον είναι παράλογο ως πολιτική σκέψη και απαράδεκτο ως πολιτική πράξη την στιγμή που το κράτος χρωστάει στους πληγέντες τις αποζημιώσεις τους να έρχεται το ίδιο το κράτος και να ζητά πίσω την οικονομική ενίσχυση από περιοχές που δεν υπάρχει πια ούτε ένα δέντρο για ίσκιο. Ευελπιστώντας στις δικές ενέργειες και στην επίσημη ενημέρωση του συλλόγου



Μετά τιμής
Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΟΠΛΉΚΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ Ν ΗΛΕΙΑΣ

Δολοφονική επίθεση στον Μάκη Νοδάρο

Ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος, ανταποκριτής της Ελευθεροτυπίας στην Ηλεία και γνωστός για τα μαχητικά του ρεπορτάζ απέναντι από κάθε εξουσία, δέχτηκε δολοφονική επίθεση από μπράβους σήμερα το πρωί.
Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει την άνανδρη και δολοφονική επίθεση που δέχθηκε σήμερα το πρωί, έξω από το σπίτι του, ο συνάδελφος Μάκης Νοδάρος, ανταποκριτής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στο νομό Ηλείας και συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Ιόνιον Fm».
Είναι προφανές ότι ο αποκαλυπτικός χαρακτήρας των ρεπορτάζ του συναδέλφου, η μαχητικότητα του και η ασυμβίβαστη προσήλωση του στην αλήθεια και στον έλεγχο της κάθε μορφής εξουσίας, ενοχλούν κύκλους που επιδιώκουν, ακόμα και με την συνδρομή ανθρώπων του υποκόσμου, να τον φιμώσουν και να τον εκφοβίσουν
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ζητεί από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να ερευνήσουν σε βάθος το περιστατικό και να βρουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της εγκληματικής επίθεσης. Απαιτεί, επίσης, την προστασία του συναδέλφου και την διασφάλιση του δικαιώματός του ελεύθερα και ανεμπόδιστα να ασκεί το λειτούργημά του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταδικάζει την άνανδρη και δολοφονική επίθεση που δέχθηκε σήμερα το πρωί, έξω από το σπίτι του, ο συνάδελφος Μάκης Νοδάρος, ανταποκριτής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στο νομό Ηλείας και συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Ιόνιον Fm».
Δυο άγνωστοι άνδρες έστησαν καρτέρι στον συνάδελφο, τον ξυλοκόπησαν άγρια και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Είναι προφανές ότι ο αποκαλυπτικός χαρακτήρας των ρεπορτάζ του συναδέλφου, η μαχητικότητα του και η ασυμβίβαστη προσήλωση του στην αλήθεια και στον έλεγχο της κάθε μορφής εξουσίας, ενοχλούν κύκλους που επιδιώκουν, ακόμα και με την συνδρομή ανθρώπων του υποκόσμου, να τον φιμώσουν και να τον εκφοβίσουν.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές της Ηλείας να ερευνήσουν σε βάθος το περιστατικό και να καταλογίσουν ευθύνες εκεί που πρέπει. Απαιτεί, επίσης, την προστασία του συναδέλφου και την διασφάλιση του δικαιώματος, του ελεύθερα και ανεμπόδιστα, να ασκεί το λειτούργημα του.
Οι μαφιόζικες τακτικές και η στρατολόγηση «μπράβων» δεν κάμπτουν το φρόνημα των δημοσιογράφων. Απεναντίας χαλυβδώνουν την πίστη τους υπέρ της αποκάλυψης της αλήθειας και μετατρέπονται σε μπούμερανγκ έναντι όσων τις υιοθετούν.
Είναι απαράδεκτο σε μια ευνομούμενη Πολιτεία οι δημοσιογράφοι να πέφτουν θύματα εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου και να πληρώνουν με αίμα την αμετακίνητη και αταλάντευτη άσκηση των καθηκόντων τους.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΛΑΔΙ.......!!

Εχθρική στάση της κυβέρνησης για το ελαιόλαδο




Με απόφασή της η κυβέρνηση αναστέλλει την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που η ίδια είχε αποφασίσει από 6/8/08, με την οποία θα υποχρεωνόταν από 6/11/08 όλες οι εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου να αναγράφουν υποχρεωτικά την χώρα προέλευσης του ελαιοκάρπου και ελαιολάδου που τυποποιούν.

Το μέτρο αυτό είχε σαν στόχο την καταπολέμηση της νοθείας και της παραπλάνησης της κοινής γνώμης ώστε να γνωρίζει ο καταναλωτής τι λάδι τρώει. Αποτελούσε ταυτόχρονα ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για τον Έλληνα παραγωγό, την ανώτερη ποιότητα του Ελληνικού ελαιολάδου από προσμίξεις με άλλα εισαγόμενα υποβαθμισμένα ελαιόλαδα.

Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί επιχειρήματα του στυλ « γίνονται συζητήσεις στην Ε.Ε., οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί >>. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αφορά άμεσα όλους τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς και καταναλωτές.

Δεν είναι δυνατόν την ώρα που το λάδι έχει κατρακυλήσει κάτω από 2,5 ευρώ, που ίσως για πρώτη φορά να βρίσκεται στα αζήτητα , να ανακαλούνται προηγούμενες και μόλις πρόσφατες θετικές αποφάσεις. Πρέπει να τονίσουμε προς τους συναρμόδιους υπουργούς ότι δεν είναι υπάλληλοι της Ε.Ε. αλλά οφείλουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών.

Όλα τα παραπάνω αφορούν την τυποποίηση των Παρθένων και Έξτρα Παρθένων ελαιολάδων. Η στάση των κυβερνητικών παραγόντων δεν τελειώνει μόνο εδώ. Παραμένει εχθρική και για ένα άλλο θέμα που αφορά αυτό των προσμίξεων ελαιολάδου με σπορέλαια. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό αλλά ακόμη και με τον νέο υπό μελέτη προτεινόμενο επαφίεται στην αρμοδιότητα κάθε κράτους μέλους να επιτρέψει η απαγορεύσει στην επικράτεια του την δυνατότητα πρόσμιξης.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προστατεύσει ένα τόσο σημαντικό Εθνικό προϊόν έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό που θα μπορούσε να προστατεύσει την γνησιότητα και ¨καθαρότητα ¨ του ελληνικού ελαιολάδου. Δεν αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια των επιχειρήσεων και εμπορικών κυκλωμάτων που έχουν καταστήσει το πάμφθηνο για τον παραγωγό ελαιόλαδο, είδος πολυτελείας για τον καταναλωτή. Στην ουσία επιτρέπει τη μεγαλύτερη μηχανή παραγωγής μειγμάτων ελαιολάδου και σπορελαίων να βρίσκεται μέσα στην χώρα μας. Και δεν είναι τίποτε περισσότερο από τα εκατοντάδες, χιλιάδες καταστήματα εστίασης τα οποία ταΐζουν Έλληνες και ξένους με σπορέλαια και … ολίγη από ελαιόλαδο.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση η οποία στη κρίση του σκανδάλου της νοθείας των σπορελαίων με ορυκτέλαια έλαβε μέτρα που σαν στόχο είχαν να χτυπήσουν το ελαιόλαδο.

Χανιά 19-10-2008

Πέτρες- Καρέκλες- Σταλινισμός δεν θα περάσει ο φασισμός !!!



Η Πανσπουδαστική Κ.Σ. Τρίπολης έδειξε το σκληρό της πρόσωπο λειτουργώντας περισσότερο ως μπράβοι σε νυχτερινό μαγαζί παρά ως μια φοιτητική παράταξη – πόσο μάλλον αριστερή– που θα έπρεπε να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φοιτητών και φοιτητριών.
Σ’ ένα πανεπιστήμιο που στην ουσία υπολειτουργεί από τα πολλά και συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα, αντί να παρεμβαίνει έναντι των πολιτικών της κυβέρνησης και του κακού τρόπου διοίκησης του πανεπιστημίου από την – διορισμένη από το Υπουργείο Παιδείας – Διοικούσα Επιτροπή, η ΠΚΣ επιλέγει να στρέφεται εναντίον της Αριστερής Ενότητας.
Συγκεκριμένα , 14 Οκτωβρίου 2008, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Ε&Τ Τηλεπικοινωνιών όταν τέθηκε το θέμα για τα τραπεζάκια των παρατάξεων από μέλη της ΑΡ.ΕΝ, μέλος της ΠΚΣ που δεν είναι φοιτητής στο ΠαΠελ προσπάθησε με τραμπούκικες μεθόδους να επέμβει στη διαδικασία και να επιβάλει την άποψή του, απειλώντας τα μέλη της ΑΡ.ΕΝ. που συμμετείχαν σ' αυτή. Στην προσπάθειά μας για δημοκρατικό διάλογο, η ΠΚΣ φέρνοντας ακόμα περισσότερους εξωπανεπιστημιακούς τραμπούκους της, επιστράτευσε κλοτσιές, μπουνιές, σπρωξιές ακόμα και σιδερένιες καρέκλες. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ο τραυματισμός μελών της ΑΡ.ΕΝ. με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή - μέλους της ΑΡ.ΕΝ στο κεφάλι από καρέκλα που εκτόξευσαν εναντίον του, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους καθώς και όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να καταδικάσουν με τον πιο ευθύ τρόπο πρακτικές τέτοιου τύπου, που δεν ταιριάζουν σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό πανεπιστήμιο και φέρνουν στην μνήμη μας περιόδους 1967-1974.

• Καλούμε την ΠΚΣ να σταματήσει να χρησιμοποιεί μεθόδους που δεν συνάδουν σε μια αριστερή φοιτητική παράταξη, ξεκινώντας την αυτοκριτική της από το συγκεκριμένο συμβάν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με τη συμμετοχή στελεχών από όλη την Ελλάδα, συνεδρίασε το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου το Πανελλαδικό Συντονιστικό όργανο της ΑΚΟΑ.
Οι εισηγήσεις και η συζήτηση αφορούσαν, κυρίως, τέσσερα ζητήματα: Τις Πολιτικές Εξελίξεις, την Πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τη Σχέση της ΑΚΟΑ με αυτό το ενωτικό εγχείρημα της Αριστεράς, τα Οργανωτικά της ΑΚΟΑ και τη Οικονομική Κρίση. Στο τελευταίο, μάλιστα, θέμα αφιερώθηκε η συνεδρίαση της Κυριακής, αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα με την οποία θα πρέπει η Αριστερά να προσεγγίσει την κρίση και να προτείνει το δικό της σχέδιο για την αντιμετώπισή της.
Για «χρεωκοπία του νεοφιλελεύθερου και δικομματικού μοντέλου» μιλά η εισήγηση για τις πολιτικές εξελίξεις, η οποία έγινε από το βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπανιά. «Η κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερες και περισσότερες δόσεις νεοφιλελευθερισμού, ούτε με την εναλλαγή των δύο εταίρων του δικομματικού συστήματος, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στην εξουσία.».
Για το κυβερνητικό ζήτημα, η εισήγηση μιλά για την πάλη για συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με αντικαπιταλιστική κατεύθυνση και όραμα το σοσιαλισμό, μία υπόθεση προοπτικής που απαιτεί την καθημερινή κοινωνική παρέμβαση με αριστερό εναλλακτικό πρόγραμμα και την επιδίωξη κοινής δράσης του ευρύτερου δυνατού φάσματος κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. «Η Αριστερά δεν πρέπει να προσχωρήσει στη λογική μιας καλύτερης-ηπιότερης διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος και θα πρέπει να απορρίψει οποιαδήποτε εκδοχή κεντροαριστερών κυβερνήσεων». Και επειδή η συνεργασιολογία, όχι μόνο δε θα σταματήσει αλλά και θα ενταθεί, ετέθησαν και μια σειρά από σημεία στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμετρικά αντίθετες θέσεις από το ΠΑΣΟΚ όπως η συμφωνία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Λισαβόνας, η ψήφιση από μεριάς του νομοσχεδίων που ενισχύουν τη σύνδεση της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ, οι ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων του δημοσίου, το ασφαλιστικό, η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η αντίληψή τους για κεντρικά ζητήματα δημοκρατίας, για το περιεχόμενο και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας κλπ.
Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και η σχέση της ΑΚΟΑ μαζί του. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η θερμή υποστήριξη στο εγχείρημα ενότητας και ανασύνθεσης της Αριστεράς. Η ΑΚΟΑ πρωτοστάτησε στη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα είναι ένας από τους πιο συνεπείς και θερμούς υποστηρικτές του να αποκτήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ, οργανωτική αυτοτέλεια και υπόσταση καθώς και ισχυρή «κοινωνική γείωση».
Για την καλύτερη οργανωτική συγκρότηση της ΑΚΟΑ έγινε εισήγηση από τον Πάνο Λάμπρου, μέλος της γραμματείας, που αναφέρθηκε στη σημερινή εικόνα της ΑΚΟΑ πανελλαδικά και σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση και ουσιαστική αναβάθμιση σε όλους τους τομείς της σημερινής κατάστασης.
Σχετικά με τη χρηματοοικονομική κρίση, στην εισήγηση που έγινε από τον Σταμάτη Κοιλάκο, μέλος της γραμματείας της ΑΚΟΑ, αναφέρεται πως αυτή «είναι αποτέλεσμα της δομής και λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος στην εποχή της επιστημονικής και τεχνολογικής επανάστασης, (ΕΤΕ) οδηγεί την παραγωγικότητα σε απρόβλεπτα ύψη και δίνει τη δυνατότητα εύκολης μεταφοράς της παραγωγής κάθε φορά σε χώρες με χαμηλότερο κόστος εργασίας και άλλων ευκολιών όπως πχ, φορολογικές απαλλαγές, αντεργατική νομοθεσία, ανυπαρξία νομοθεσίας προστασίας του περιβάλλοντος κλπ.». Κι αν διακηρυγμένος σαφής σκοπός του κεφαλαίου είναι το κέρδος, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο, όσο κι αν οι αστοί οικονομολόγοι ισχυρίζονται πως σκοπός του είναι να ικανοποιηθεί η ζήτηση, για την Αριστερά η παραγωγή έχει σαν στόχο να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες όλης της κοινωνίας ως συνόλου και του κάθε ατόμου χωριστά.
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος όπου κυριάρχησε η επιθυμία περεταίρω ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της δημιουργίας οργανώσεων σε όλη τη χώρα, η συχνότερη αναφορά στο σοσιαλιστικό όραμα, η αποδυνάμωση οποιουδήποτε κεντροαριστερού σεναρίου και η επιθετική πολιτική απέναντι στις δυνάμεις του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και του δικομματισμού μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα καταδεικνύουν τη διαφορετικότητα και την εναλλακτική πολιτική πρόταση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Όλες οι εισηγήσεις εγκρίθηκαν από τα στελέχη που συμμετείχαν στη διήμερη πανελλαδική συνάντηση.

Αθήνα 20 Οκτωβρίου 2008


Το Γραφειο Τυπου της ΑΚΟΑ

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Κτηνωδία χωρίς τέλος


«Το κράτος είστε εσείς» είχε πει κάποτε ο Μητσοτάκης μιλώντας στους «Πραίτορες» του Πολύδωρα. Οι μπάτσοι το έχουν πιστέψει και κάθε μέρα εκδηλώνουν την βαρβαρότητα και τα κόμπλεξ που τους διακρίνουν με θύματα οικονομικούς μετανάστες, νεολαίους, οποιονδήποτε δεν τους «αρέσει η φάτσα του».
Μόλις πριν λίγες μέρες σακάτεψαν στο ξύλο τρεις Αφγανούς πρόσφυγες στην Πάτρα. Ένοχος κανένας.
Όπως και δεν υπήρξε κανένας ένοχος για τις απαγωγές των Πακιστανών, το ξεγύμνωνα και τον εξευτελισμό που υπέστη ο Πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας στην μπασκηναρία της Ακρόπολης, όπως δεν υπήρξε ένοχος για τους βασανισμούς στα χοιροστάσια του Α. Παντελεήμωνα της Ομόνοιας κ.λ.π.
Ακόμα και σε επεισόδια βασανισμών πολιτών από μπάτσους που πήραν μεγάλη δημοσιότητα, όπως αυτό της «ζαρντινιέρας» οι μπάτσοι την σκαπούλαραν με «Ποινές»-χάδι ίσα ίσα για να τηρηθούν τα προσχήματα.
Χτες το «Έθνος» έφερε στην δημοσιότητα άλλο ένα επεισόδιο εξευτελισμού μετανάστη από μπάτσους: «Το Γκουαντάναμο... μετακόμισε στο κέντρο της Αθήνας. Πολύ δύσκολα «χωνεύονται» οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός ώρα 3 το μεσημέρι στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας. Σίγουρα δεν είναι εικόνες από μια δημοκρατικά ευνομούμενη Πολιτεία και σίγουρα αναδεικνύουν τον απόλυτο εξευτελισμό του ανθρώπου», γράφει χαρακτηριστικά.
Η αντίδραση της ηγεσίας της αστυνομίας η αναμενόμενη: «Θα διεξαχθεί ΕΔΕ για να αποδοθούν οι ευθύνες». Για να κουκουλωθεί το ζήτημα έπρεπε να γράφουν για να ήταν ακριβείς.
Εδώ οι μπάτσοι την βγάζουν καθαρή από μεγάλες λαμογιές, εδώ θα την πληρώσουν;
Ακόμα και οι φιλοκυβερνητικές φυλλάδες αντιδρούν για την ασυδοσία που απολαμβάνουν οι μπάτσοι. Να τι γράφει η «Καθημερινή»: "Από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Προσωπικού του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προκύπτει ότι κάθε χρόνο 4 - 5 κατά μέσον όρο αστυνομικοί που ελέγχονται για σοβαρά παραπτώματα, όπως εμπόριο ναρκωτικών, εκβιασμούς, απάτες, μαστροπεία, ακόμα και ανθρωποκτονία, επιστρέφουν στην ενεργό δράση αξιοποιώντας «κενά» στις ελεγκτικές διαδικασίες. Σε πολλές περιπτώσεις εισπράττουν και ως αποζημίωση όσους μισθούς αντιστοιχούν στους μήνες που τελούσαν σε διαθεσιμότητα ή αργία".

Κινητοποιήσεις κρατουμένων στις δικαστικές φυλακές Χανίων

Aρνηση λήψης συσσιτίου και αποχή από τον εγκλεισμό τους πραγματοποιούν από την Πέμπτη οι κρατούμενοι των δικαστικών φυλακών Χανίων. Οι κρατούμενοι ζητούν βελτίωση των συνθηκών κράτησης, δεδομένου ότι, όπως επισημαίνουν, η φυλακή διαθέτει 118 κρεβάτια και στεγάζει 165 κρατούμενους, με αποτέλεσμα 47 εξ αυτών να κοιμούνται σε στρώματα, είτε μέσα σε κελιά, είτε σε διαδρόμους των φυλακών. Επίσης, ζητούν τη βελτίωση των γευμάτων και των συνθηκών υγιεινής, καθώς και τη μείωση της ποινής για τις παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Χανίων, Στέλιος Βουβάκης, η διεύθυνση της φυλακής σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης καταβάλλουν προσπάθειες για βελτίωση των συνθηκών κράτησης. Χαρακτήρισε, δε, πανελλαδικό το πρόβλημα της έλλειψης κλινών στα σωφρονιστικά ιδρύματα. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ (ΑΠΌ AGONASKRITIS.GR Επιστολή κρατουμένων προς πολιτικά κόμματα και υπουργό Δικαιοσύνης Posted By Editor On October 15, 2008 @ 3:25 pm In ALL, Ανακοινώσεις, Κοινωνία, Κύριο θέμα | No Comments Εμείς οι κρατούμενοι στα κολαστήρια που κατ’ ευφημισμό καλούνται φυλακές του ελληνικού κράτους, κουρασμένοι από τις ψεύτικες υποσχέσεις όλων των Υπουργών Δικαιοσύνης, τα τελευταία 10 χρόνια για καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης και βελτίωση των, Π.Κ. και Κ.Π.Δ., αποφασίσαμε να κινηθούμε δυναμικά, ώστε να επιβάλλουμε πλέον τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Ζητάμε την αλλαγή της νομοθεσίας, την εφαρμογή ήδη υπαρχόντων νόμων και την προσαρμογή με βάση τους κανόνες της CPT, τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον νόμο πλαίσιο του 2004/757/Δ.Ε.Υ. του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο έχει ψηφίσει η Ελλάδα. επίσης της σύσταση, 2006/CPT. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή, για εμάς και τις οικογένειές μας, να πάψουμε να εξοντωνόμαστε μέσα στα ελληνικά κολαστήρια, με πάμπολους νέους ανθρώπους να βρίσκονται σε συνεχή καταστολή, κολυμπώντας μέσα σε «θάλασσες» ηρωίνης, μεθοδευμένα χορηγούμενης και «βουνά» ψυχοφαρμάκων, αφειδώς χορηγούμενων, με 180 και 250 νεκρούς τον χρόνο. Οι αναφορές του υπουργείου για 12.000 κρατούμενους είναι ψευδής. Με προσκλητήριο δικό μας 14.000 στις φυλακές και 2.500-3.000 στα κρατητήρια μεταγωγών. Επίσης με προσκλητήριο νεκρών τον χρόνο 180-250. Δεν μετρούν τους νεκρούς στα δημόσια νοσοκομεία, χρεώνονται εκεί. Για όλους τους παραπάνω λόγους, επειδή τα πράγματα συνεχώς χειροτερεύουν και επειδή η υπομονή και οι αντοχές μας υπερέβησαν τα όρια, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όπως άμεσα και μέχρι την 30η Οκτωβρίου 2008, ο Υπουργός Δικαιοσύνης προβεί σε καταγγελία αποδοχής όσων παρακάτω εκτεθειμένων αιτημάτων με άμεση υλοποίηση των πρακτικά δυναμένων. Σε περίπτωση που για μία ακόμα φορά αντιμετωπίσουμε την άρνηση του ή οποιασδήποτε μορφής προσπάθεια εξαπάτησής μας, κωλυσιεργώντας με διάφορες προφάσεις τότε δηλώνουμε πως θα κατεβούμε σε πανελλαδική απεργία πείνας. ΖΗΤΟΥΜΕ Την ιατρική κάλυψη των φυλακών σε 24ωρη βάση, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος για την ζωή, των χρονίως, σοβαρά πασχόντων και υπερηλίκων κρατουμένων. Να εγκατασταθεί σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης και επικοινωνίας μεταξύ κελιών και θαλάμων με τα φυλάκια εσωτερικής φρουράς και να μειωθούν οι προσχηματικές δήθεν γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να επιτευχθεί ταχύτερη επέμβαση σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών, γεγονός που θα αποβεί σωτήριο και θα περιορίσει δραστικά τον αριθμό των θανάτων μέσα στις φυλακές. Οι μεταφορές των βαρέως ασθενούντων, στα νοσοκομεία να γίνονται με ασθενοφόρα, και όχι με υπηρεσιακά τζιπ και δεμένοι πισθάγκωνα. Να δημιουργηθούν κατάλληλες υποδομές στους χώρους υγιεινής (λουτρά –τουαλέτες) ώστε αυτοί να γίνουν προσπελάσιμοι στους υπερήλικες, τους ασθενείς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Να εξανθρωπιστεί το επισκεπτήριο των κρατουμένων με τις συζύγους των και τα τέκνα των με διευρυμένη εφαρμογή του θεσμού του «ελεύθερου επισκεπτηρίου» σε ΚΛΕΙΣΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΧΩΡΟ. Να εξοπλιστούν οι φυλακές με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα ανίχνευσης των απαγορευμένων ουσιών (ναρκωτικά κλπ), ώστε να σταματήσουν οι εξευτελιστικές μέθοδοι έρευνας που προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητά μας και οι οποίες έχουν για μας και τις οικογένειές μας και μεγάλο οικονομικό κόστος, αφού οι εντεταλμένοι για τις έρευνα υπάλληλοι προβαίνουν σε καταστροφές μέχρι βανδαλισμούς, προκαλώντας ζημιές στα ατομικά μας είδη (ρουχισμό κλπ). Παράλληλα η κράτηση των θυμάτων –χρηστών ναρκωτικών ουσιών, να γίνεται σε ειδικά κέντρα παροχής ουσιαστικής επιστημονικής βοήθειας με σκοπό την απεξάρτηση και θεραπεία, ώστε και εκείνοι να ωφελούνται ουσιαστικά και στους υπόλοιπους να αποδοθούν τα προσχηματικά περικομμένα δικαιώματα. Την προνοιακή υποστήριξη των οικονομικά αδυνάτων κρατουμένων, για την κάλυψη ιδιωτικών αναγκών (αναλώσιμα, είδη ατομικής υγιεινής, έξοδα επικοινωνίας με τους οικείους των κλπ). Να παρέχεται το δικαίωμα στα ευεργετικά ημερομίσθια, στην φοίτηση, στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και στη συμμετοχή στα διάφορα προγράμματα, σε όλους τους κρατούμενους αναλογικά και χωρίς καμία διάκριση. Να ληφθούν μέτρα για την εντατικότερη απορρόφηση πόρων για την εφαρμογή περισσότερων προγραμμάτων μέσα στις φυλακές, για επαγγελματική κατάρτιση και για αποκατάσταση μετά την αποφυλάκιση. Να χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες σε όλους τους κρατούμενους που πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για σπουδές εκτός φυλακών και για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης. Να εφαρμοστεί το μέτρο της χορήγησης των έκτατων αδειών (για οικογενειακούς, προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους) αδιακρίτως σε όσους πληρούν τα κριτήρια και όχι επιλεκτικά όπως τώρα εφαρμόζεται. Την εφαρμογή του προβλεπόμενου ήδη από τη νομοθεσία μέτρου για ημιελεύθερη διαβίωση, μετά την έκτιση του 1/5 της ποινής και την χορήγηση μίας (1) άδειας. Την εφαρμογή του νομοθετημένου μέτρου της κοινωφελούς εργασίας, για όλα τα πλημμελήματα χωρίς την προϋπόθεση της φυλάκισης, καθώς και η χορήγηση μιας ευεργετικής ημέρας, για κάθε ημέρα κοινωφελούς εργασίας, καθώς και την χορήγηση υφ’ όρων απόλυσης, όπως ισχύει για όλες τις ποινές. Να υπάρξει ανάλογη πρόνοια, όπως ισχύει για τους υπερήλικες, ώστε να χορηγούνται τα ευεργετικά ημερομίσθια και σε χρόνια πάσχοντες ασθενείς (καρδιοπαθείς, διαβητικοί κλπ) καθώς και σε άτομα με ειδικές ανάγκες αδυνατούντες να εργασθούν, ώστε μέσα στα πλαίσια της ισονομίας να μην αδικούνται. Να υπάρξει μέριμνα για την διαβίωση των οικονομικά αδύναμων αποφυλακιζόμενων κρατουμένων, μέχρι την αποκατάστασή τους (διαμονή, διατροφή, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ) και ουσιαστική βοήθεια προς εξεύρεση εργασίας. Να μην υποχρεούται ο αποφυλακιζόμενος να εκτίσει νέα ποινή, όταν αποδεδειγμένα αδυνατεί να εκπληρώσει τις οφειλές του από πρόστιμα και δικαστικά έξοδα, μετά τη λήξη της ποινής του, αλλά να χορηγείται ΑΦΜ και να βεβαιώνονται στην Δ.Ο.Υ. του τόπου κράτησής τους. Οι κρατούμενοι να κρατούνται στις πλησιέστερες στον τόπο κατοικίας τους φυλακές για να προστατευθούν κατά το δυνατόν, οι οικογενειακές, επαγγελματικές και κοινωνικές σχέσεις τους. Να γίνει εφάπαξ αποσυμφόρηση όλων των φυλακών με τη μέθοδο της αναστολής μέρους των ποινών και με τη διαδικασία της υφ’ όρους απόλυσης που δεν αποτελεί ούτε χάρη, ούτε αμνηστία. Διότι την τελευταία 8ετία η υστερία των παραδικαστικών κυκλωμάτων οδήγησε σε εξοντωτικές ποινές, πράγμα που εφευρέθηκε από τους εισαγγελικούς και δικαστικούς κύκλους για να καλύψουν τις πομπές τους. Το θέμα είναι γνωστό στους Δ.Σ. της χώρας στα πολιτικά κόμματα, στη Διεθνή Αμνηστία και στις μη κυβερνητικές οργανώσεις για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και χωρίς διακρίσεις το μέτρο της χορήγησης των τακτικών αδειών σε όλους τους κρατούμενους που θεμελιώνουν αυτό το δικαίωμα και να κηρυχθούν απαράδεκτες οι κάθε είδους προσχηματικές εστιάσεις του τύπου «έχεις μεγάλο υπόλοιπο ποινής» διότι όλα αυτά έχουν ήδη κριθεί και προβλεφθεί από το νομοθέτη ρητά και κατηγορηματικά ως όροι και προϋποθέσεις ώστε πρακτικά να στερεί το δικαίωμα των διευθύνσεων να αυθαιρετούν. Τον με νομοθετική ρύθμιση περιορισμό των ανώτατων ορίων των 5 ετών για την 25ετή κάθειρξη και των 8 ετών για την ισόβια, σε 3 και 6 έτη αντίστοιχα για την χορήγηση άδειας. Διότι θεωρούμε πως σε μία σύγχρονη κοινωνία και κάτω από τις τραγικές συνθήκες κράτησης που επικρατούν στις ελληνικές φυλακές τα υπάρχοντα όρια παραμονής χωρίς διακοπή, είναι εξουθενωτικά για την ψυχική υγεία τόσο των ίδιων των κρατουμένων όσο και των μελών των οικογενειών τους. Την χορήγηση της υφ’ όρους απόλυσης σε όλους τους δικαιούμενους χωρίς προσχηματικές προφάσεις. Τον ενιαίο τρόπο έκτισης των ποινών στο πλαίσιο της Συνταγματικά κατοχυρωμένης επιταγής περί ισονομίας και ισοπολιτείας μες την κατάργηση των διακρίσεων των 2/5, 3/5 και 4/5 σε 3/5 για την κάθειρξη. Την αναθεώρηση και των εκσυγχρονισμό του Π.Κ. και Κ.Π.Δ. με κύρια στόχευση στον εξανθρωπισμό των ορίων των ποινών μέσα στα πλαίσια του σωφρονισμού και όχι της εκδικητικής τιμωρίας και στην ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεών μας ενώπιον των δικαστηρίων, καθόσον οι σημερινές μακροχρόνιες διαδικασίες αγγίζουν και ενίοτε ξεπερνούν τ όρια της αρνησιδικίας. Την μείωση της «οροφής» των 25 ετών συνεχούς κράτησης με εξαίρεση τα ειδεχθή εγκλήματα, στο προτεινόμενο όριο των 18 ή 15 ετών. Κατοχύρωση του δικαιώματός μας σε δίκαιες δίκες και για δικαστικές αποφάσεις που θα στηρίζονται σε ακλόνητα αποδεικτικά στοιχεία και τεκμηριωμένες αποδείξεις και όχι σε χαλκευμένες κατηγορίες των διωκτικών μηχανισμών, στηριγμένες σε «ομολογίες», προϊόντα βίας, αμφισβητούμενες «μαρτυρικές» καταθέσεις κατευθυνόμενων ψευδομαρτύρων, που προκύπτουν μέσα από «περίεργες συναλλαγές», από έντιμους και επαρκείς δικαστές και όχι από διεφθαρμένους, διαπλεκόμενους, χειραγωγημένους και ανεπαρκείς. Την εφαρμογή του μέτρου της προσωρινής κράτησης (προφυλάκισης) όπως οι νόμοι ορίζουν και όχι όπως από ανεπάρκεια, ανευθυνότητα και ευθυνοφοβία νεαρών και άπειρων ανακριτών, ισοπεδωτικά και με εύρος σήμερα εφαρμόζεται. Τον εξανθρωπισμό των συνθηκών μεταγωγών, με τη βελτίωση, των χώρων στα απαράδεκτα μεταφορικά μέσα της ΕΛ.ΑΣ με την πρόβλεψη τακτικότερων σταθμεύσεων για την εξυπηρέτηση των σωματικών αναγκών μας, βελτίωση των χώρων κράτησης στα άθλια «μεταγωγών» λιγότερος χρόνος παραμονής μας εκεί και ταχύτερη προώθηση μας στις φυλακές. Την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας των πράξεων και των ποινών. Καθώς και της αρχής της ισότητας των «όπλων» στα δικαστήρια, στα Συμβούλια (ποινικά και διοικητικά), όπως ορίζει το Σύνταγμα, η ΕΣΔΑ και ο χάρτης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να εφαρμόζεται από τα δικαστήρια πάντοτε χωρίς διάκριση το κατ’ εξακολούθηση και κατά συνάφεια ακόμα και κατά τη διάρκεια της συγχώνευσης των ποινών. Να μην υπάρχει άνευ αιτίας και λόγου το εκπρόθεσμο στα ένδικα μέσα τα οποία ασκεί ο κρατούμενος μετά τη σύλληψή του, επί αποφάσεων που ελήφθησαν ερήμην του, διότι τούτο συνεπάγεται στέρηση του Συνταγματικού του δικαιώματος της ακρόασης. Αυτό αφορά στα Συμβούλια, στα πρωτόδικα, τα εφετεία και τον Άρειο Πάγο. Λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι οι κρατούμενοι κατά 90% είναι αγράμματοι, οικονομικά αδύναμοι και βεβαίως αγνοούν τα «νομικά». Να παρασχεθεί το δικαίωμα της επίσκεψης στο εσωτερικό των φυλακών στα μέλη των Δ.Σ. σε κοινοβουλευτικούς παράγοντες, στα μέλη του Π.Ι.Σ. της ΕΙΝΑΠ, φορέων, οργανώσεων, ΜΚΟ και διεθνών οργανισμών. Οι πειθαρχικές ποινές να εξαλείφονται μετά την έκτισή τους, να μην υπολογίζονται αθροιστικά και να μην λαμβάνονται υπόψη για τις άδειες, την εργασία, την εκπαίδευση και την υφ’ όρους απόλυση μετά τη λήξη τους. Να μην δικάζεται κανείς δυο φορές για το ίδιο αδίκημα, είτε στην ημεδαπή είτε στην αλλοδαπή, όπως ο νόμος ορίζει. Να κλείσουν όλες οι παλιές φυλακές λόγω των απαράδεκτων συνθηκών που επικρατούν και στις οποίες διαβιώνουν από 8-70 άτομα ανά θάλαμο και στοιβάζονται 3-4 άτομα σε ατομικά κελιά (χωρητικότητας ενός ατόμου). Να μας παραχωρηθούν οι από τον κανονισμό προβλεπόμενοι χώροι ψυχαγωγίας , άθλησης και μελέτης. Να αναλάβει η υπηρεσία το πλύσιμο του ατομικού μας ιματισμού και των κλινοσκεπασμάτων. Να χορηγούνται κατά τη διάρκεια του θέρους ανεμιστήρες και ατομικά στοιχεία φωτισμού για συμπλήρωμα του φωτισμού των θαλάμων στα άτομα που έχουν πρόβλημα όρασης. Να καταργηθεί παντελώς η λογοκρισία της αλληλογραφίας μας, των εφημερίδων μας, της ιδεολογίας μας και της σκέψης μας. Να πάψουμε δε να στιγματιζόμαστε ιδεολογικά και πολιτικά από την εκάστοτε κυβέρνηση. Την νομική κάλυψη όλων των κρατουμένων και για όλα τα ένδικα μέσα και αιτήματα καθώς και πλήρη γραμματειακή υποστήριξη. Εφαρμογή του μέτρου περί μεταγωγής, όλων των δικαιούμενων κρατουμένων, στις αγροτικές φυλακές, στην ΚΑΥΦ και στον Αυλώνα, χωρίς διακρίσεις και εξωθεσμικές παρεμβάσεις. Καθώς και την ενιαία επιμέτρηση 1 ½ ημέρας ευεργετικής για κάθε μέρα εργασίας και για κάθε εργασία. Το δικαίωμα μας να προμηθευόμαστε υποδήματα, ενδύματα και φαγητό από τους οικείους μας. Να εφαρμοστεί όπως προβλέπεται από τους νόμους, ο απόλυτος διαχωρισμός των κρατουμένων ανάλογα με το αδίκημα, την προσωπικότητα και την ηλικία. Να αυξηθεί ο αριθμός των αδειών σε 60 μέρες για όσους δικαιούνται πενθήμερες και σε 96 μέρες για τους δικαιούμενους οχταήμερες. Να χορηγούνται δε σε μηνιαία βάση. Να παρασχεθεί το δικαίωμα στις συνθέσεις των συμβούλων της φυλακής να συμμετέχει σαν μέλος της Επιτροπής ένα μέλος των δικηγορικών συλλόγων του τόπου κρατήσεως. Αν δεν υπάρξει απάντηση εμπράκτως αποδοχής από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση των αιτημάτων μας μέχρι την 30/10/2008 εμείς κατερχόμαστε σε μαζική απεργία πείνας και καλούμε όλους τους φυλακισμένους στα κολαστήρια της χώρας μας, σε παθητική απεργία, με αποχή από τις εργασίες, την συμμετοχή στην απεργία πείνας και στην αποχή από κάθε δραστηριότητα της υπηρεσίας, καλώντας τους παράλληλα να αποφύγουν κάθε βίαιη και έκνομη ενέργεια, όπως φθορές υλικών και κτιρίων αφενός για να μην δώσουμε πρόσχημα για παρέμβαση στους μηχανισμούς καταστολής αλλά και για να αποδείξουμε στην κοινή γνώμη πως είμαστε σάρκα από τη σάρκα της κοινωνίας και δεν μας αξίζει η συμπεριφορά που υφιστάμεθα. Τους καλούμε επίσης να συμμετάσχουν στην ομαδική προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για καταδίκη ενάντια στα βασανιστήρια και τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων που υφιστάμεθα με σκοπό την εξόντωσή μας αλλά και των οικογενειών μας με αργό μαρτυρικό θάνατο. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι με τους κρατούμενους στη φυλακή του Αγίου Στεφάνου Πατρών και συναινούμε και συνυπογράφουμε το δημοσίευμα στις 29/09/2008, στην σελίδα 40 της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας κείμενό τους. Τασσόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε ενέργεια που έγινε τον τελευταίο καιρό σε κάθε ελληνική φυλακή. Συναινούμε στα δημοσιεύματα των αντεξουσιαστικών ομάδων για τα θέματα των φυλακών και ζητάμε από όλους τους πολίτες της χώρας έλληνες και αλλοδαπούς την συμπαράσταση για φυλακές αντεγκληματικής πολιτικής, ανθρώπινες, δημιουργικές, προς όφελος της κοινωνίας. ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ, ΑΥΛΩΝΑ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΔΟΜΟΚΟΥ, ΕΛΑΙΩΝΑ, ΔΙΑΒΑΤΩΝ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Δ.Φ, Ψ.Κ, ΚΑΥΦ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΚΩ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ, ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΠΑΤΡΩΝ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΧΑΛΚΙΔΟΣ, ΧΑΝΙΩΝ Σημ: Η επικοινωνία για την απόφαση έγινε μέσω προσωπικών τηλεφώνων των μελών των επιτροπών. Καλούμε κάθε κρατούμενο να συμμετάσχει στην απεργία και τις κινητοποιήσεις μας. Μην φοβάστε. Μην κάνετε πίσω. Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί, μόνο με αγώνα και νόμιμη διεκδίκηση με βάση και σταθερή θέση. Είναι η μοναδική μας ευκαιρία.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗ

Ζούμε σε μια εποχή που η λιτότητα, η ακρίβεια, η φοροεπιδρομή θεωρούνται η συνταγή για την πρόοδο, ζούμε σε μια εποχή που θεωρείται ηθικά και πολιτικά επιτρεπτό να δίνονται δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό για να στηριχτεί το εισόδημα των τραπεζιτών, αλλά ο ωρομίσθιος εκπαιδευτικός καλείται να ζήσει με 280 ευρώ το μήνα, ζούμε σε μια εποχή που ο δημόσιος πλούτος χαρίζεται στα μοναστήρια και σε πολιτικούς και ο προϋπολογισμός για την εκπαίδευση συνεχώς μειώνεται…
Η εργασιακή ανασφάλεια των αδιόριστων, των ωρομισθίων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Ο ασφαλιστικός μεσαίωνας που μας καλεί να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα
Το σχολείο της εντατικοποίηση, της πειθάρχησης, της απόρριψης
δε μας ταιριάζουν.

Δε θα μείνουμε σιωπηλοί και με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε την παρακμή που μας υπόσχονται

Ξέρουμε ότι για άλλη μια φορά το ΥΠΕΠΘ θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές συναδέλφους ως απεργοσπαστικό μηχανισμό με το καρότο του μορίου και του μεροκάματου της ξεφτίλας. Δεν υποκύπτουμε! Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία και τον εμπαιγμό τους.

Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου απεργούμε μαζί με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, μαζί με όλους τους εργαζομένους. Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου διαδηλώνουμε με όλους τα αγωνιστικά σωματεία της εκπαίδευσης, 11.00π.μ. στα Προπύλαια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø Άμεση αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Παιδεία

Ø Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας – Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο σχολείο με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο. Όχι στο test δεξιοτήτων, το φάκελο προσόντων και την προσωπική συνέντευξη

Ø Ουσιαστικές αυξήσεις στο ωρομίσθιο και στο βασικό μισθό μας. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων

Ø Κατάργηση του ισχύοντος αντιασφαλιστικού – αντισυνταξιοδοτικού πλαισίου (νόμοι «Σιούφα», «Ρέππα», «Πετραλιά») και επιστροφή όλων των οφειλόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης

Ø Δημόσια, 14χρονη υποχρεωτική και πραγματικά δωρεάν Εκπαίδευση,

Ø Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Σάββατο 18 Οκτώβρη όλοι στη Σούδα!


Το Σάββατο 18 Οκτώβρη διαδηλώνουμε όλοι, έξω από τη Βάση της Σούδας. Ζητάμε να κλείσει άμεσα, το ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για τις δολοφονικές τους επιθέσεις ενάντια στους λαούς της περιοχής.
Η βουλή πριν μερικές μέρες ενέκρινε με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ την επέκταση της Αμερικανονατοικής Βάσης της Σούδας ώστε να δημιουργηθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής. Όλοι καταλαβαίνουμε για ποιους είναι χρήσιμο αυτό το Κέντρο Εκπαίδευσης και ποιών τους στρατηγικούς σχεδιασμούς εξυπηρετεί. Όλα αυτά πάνω στις πλάτες μας και με τα δικά μας λεφτά, αφού το ελληνικό κράτος αναλαμβάνει πλήρως τη χρηματοδότησή του.
Υπάρχει ένα κεντρικό ζήτημα: Η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Κρήτη, είναι ένα «προκεχωρημένο φυλάκιο» για τους ιμπεριαλιστές και την πολιτική τους. Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν συναινέσει στις επιδιώξεις αυτές, έχουν δέσει τη χώρα μας πίσω από αυτούς τους σχεδιασμούς και κρύβουν συστηματικά το βρώμικο ρόλο που παίζουμε ενάντια στους γείτονές μας. Στα μυαλά αρκετών πολιτικών του δικομματισμού και παραγόντων της περιοχής είναι και ο «στρατιωτικός τουρισμός», να λειτουργεί δηλαδή ο νομός σαν σημείο ανάπαυσης για τους κουρασμένους καουμπόϋς πριν γυρίσουν στα θέατρα του πολέμου τους.
Οι συνέπειες για μας είναι πολλαπλές: συμμετοχή στους τυχοδιωκτισμούς και στην επιθετική δράση των φίλων μας, κίνδυνοι από τα πυρηνικά, μόλυνση της περιοχής, τραμπουκισμοί από τους μεθυσμένους συμμάχους και προσβολές αξιοπρέπειας. Ταυτόχρονα, για όλη την περιοχή του Ακρωτηρίου και της Σούδας έχει επιβληθεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης με στρατόπεδα, αεροδρόμια, λογής λογής στρατιωτικές διευκολύνσεις, δεξαμενές καυσίμων, δεσμευμένες περιοχές , πεδία βολής κ.α.
Ο χανιώτικός λαός έχει δώσει μεγάλους αγώνες για την ανεξαρτησία, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Δεν νοούνται αυτές οι έννοιες έχοντας δίπλα μας μια γιγάντια πολεμική βάση ενός οργανισμού, του ΝΑΤΟ που καταλύει ακριβώς την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία τόσων χωρών με πρόσχημα χθες τον κομμουνισμό, τώρα την τρομοκρατία.
Νιώθοντας σύμμαχοι με τους λαούς που αντιστέκονται συχνά και με το όπλο στο χέρι, ενάντια στην Αμερικάνικη και νατοϊκή βαρβαρότητα, διαδηλώνουμε το Σάββατο ζητώντας: ·

* Να μην γίνει το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής!
* Να κλείσει άμεσα η Βάση της Σούδας!
* Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ!
* Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ που 60 χρόνια τώρα τρομοκρατεί και δολοφονεί τους λαούς!


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ!



ΣΥΡΙΖΑ
Τοπική επιτροπή Χανίων

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης της τελευταίας μελέτης του ΕΣΔΑΚ για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για «απενοχοποίηση» της αποτέφρωσης ως μεθόδου διαχείρισης. Παράλληλα, επιχειρείται η αντικατάσταση του όρου «αποτέφρωση» από αυτόν της «θερμικής επεξεργασίας» και, τελικά, η εξίσωση του τελευταίου με αυτόν της «ενεργειακής αξιοποίησης». Η αλήθεια είναι ότι μέσα από αυτή τη ρητορική κάποιοι επιχειρούν να θολώσουν τα νερά προκειμένου να επιτύχουν την εφαρμογή μιας τεχνολογίας ξεπερασμένης και επιβλαβούς, τόσο για το περιβάλλον όσο και για την τοπική οικονομία.
Όπως προκύπτει και από τη συγκεκριμένη μελέτη, η μόνη πρακτικά εφαρμόσιμη τεχνολογία «θερμικής επεξεργασίας» είναι η αποτέφρωση. Οι άλλες δυο (πυρόλυση και αεριοποίηση) είναι πρακτικά ανεφάρμοστες. Εκτός αυτού, «ενεργειακή αξιοποίηση» μπορεί να επιτευχθεί και με άλλους τρόπους, όπως η αναερόβια βιολογική επεξεργασία, ενώ και άλλες εναλλακτικές μορφές διαχείρισης μπορούν να αποδειχθούν ενεργειακά συμφέρουσες καθώς περιορίζουν τη σπατάλη ενέργειας. Προφανώς, επειδή οι λέξεις «καύση» και «αποτέφρωση» προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις, προτιμάται ο πιο light όρος «θερμική επεξεργασία». Είναι όμως ξεκάθαρο πως πρόκειται για το ίδιο πράγμα. Η ταύτιση δε της ενεργειακής αξιοποίησης – που ηχεί όμορφα – με την καύση είναι εντελώς παραπλανητική.
Η αποτέφρωση των απορριμμάτων παράγει – αναγκαστικά – διοξίνες. Οι ουσίες αυτές είναι ιδιαίτερα τοξικές για τους ζωντανούς οργανισμούς, ακόμα και σε μικρές ποσότητες και η διαχείρισή τους παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες και κινδύνους. Ακόμα και στην «προηγμένη» Δυτική Ευρώπη ξεσπούν κάθε τόσο διατροφικά σκάνδαλα με διοξίνες που ανιχνεύονται σε κατά τόπους παραγόμενα προϊόντα, ιδιαίτερα κρέας και γαλακτοκομικά. Αυτό σημαίνει επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και των καταναλωτών αλλά και σοβαρό οικονομικό πλήγμα στην τοπική οικονομία, καθώς τα προϊόντα αναγκαστικά αποσύρονται από την αγορά και μακροπρόθεσμα αντιμετωπίζονται με μεγάλη επιφυλακτικότητα από τους καταναλωτές. Τα στερεά υπολείμματα της καύσης είναι επίσης επικίνδυνα, με μεγάλη περιεκτικότητα σε βαριά μέταλλα, και η διαχείρισή τους είναι τουλάχιστον προβληματική.
Αναρωτιόμαστε για τη σκοπιμότητα του περιφερειακού σχεδιασμού ο οποίος προβλέπει κεντρική διαχείριση για τρεις νομούς (Ρέθυμνο-Ηράκλειο-Λασίθι) σε ένα εργοστάσιο γιγαντιαίων διαστάσεων. Ποιος άραγε θα ωφεληθεί από μια τέτοια επένδυση εκτός ίσως από μεγάλες κοινοπραξίες που ήδη δραστηριοποιούνται στη χώρα μας προωθώντας ακριβώς την ίδια μεθοδολογία (θερμική επεξεργασία + ενεργειακή αξιοποίηση); Η αλήθεια είναι ότι δημιουργία ενός εργοστασίου αποτέφρωσης θα σημάνει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Ε.Ε., μέχρι το 2011 θα πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος της ανακύκλωσης τουλάχιστον του 60% υλικών συσκευασίας (κυρίως χαρτί και πλαστικό). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα εργοστάσια αποτέφρωσης θα στερηθούν την κύρια πηγή καύσιμης ύλης τους και τα απορρίμματα που θα απομένουν θα καίγονται δυσκολότερα καθώς θα έχουν αυξημένο ποσοστό υγρασίας. Το –ήδη υψηλό– κόστος λειτουργίας των εργοστασίων αποτέφρωσης θα καταστήσει τη λειτουργία τους οικονομικά ασύμφορη. Τη ζημιά τότε θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, μέσα από μεγάλες αυξήσεις των δημοτικών τελών και όχι οι ιδιώτες-επενδυτές του εργοστασίου, που θα εξακολουθήσουν να πλουτίζουν ρυπαίνοντας το περιβάλλον. Όσοι μιλάνε για νέες θέσεις εργασίας, νομίζουν πως έχουν απέναντί τους ιθαγενείς που θα ξεγελάσουν με καθρεφτάκια. Στα εργοστάσια καύσης αντιστοιχεί ένας εργαζόμενος για κάθε 10.000 τόνους απορριμμάτων το χρόνο. Αν λοιπόν μιλάμε για 300.000 τόνους, έχουμε 30 εργαζόμενους συνολικά για τους τρεις νομούς της Κρήτης που αφορά η σχεδιαζόμενη κεντρική διαχείριση. Φαίνεται λοιπόν ότι από μια ενδεχόμενη εφαρμογή της αποτέφρωσης οι πολίτες έχουν πολλά να χάσουν, τόσο σε επίπεδο υποβάθμισης του περιβάλλοντος, όσο και άμεσα οικονομικά. Αντίθετα οι «επενδυτές» έχουν πολλά να κερδίσουν.
Τόσο τα περιβαλλοντικά, όσο και τα οικονομικά δεδομένα, οδηγούν στη σταδιακή εγκατάλειψη της αποτέφρωσης ως τρόπου διαχείρισης απορριμμάτων –εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπως τα νοσοκομειακά απόβλητα– στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η μόνη προοπτική , σύμφωνα με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και το οικολογικό κίνημα, είναι μια άλλου τύπου διαχείριση των απορριμμάτων που θα στηρίζεται στο συνδυασμό μείωσης τους, διαλογής στην πηγή, ανάκτησης και ανακύκλωσης χρήσιμων υλικών, βιολογικής επεξεργασίας - κομποστοποίησης του οργανικού κλάσματος και εναλλακτικής διαχείρισης των ειδικών απορριμμάτων, έτσι ώστε το τελικό υπόλειμμα να είναι μειωμένου όγκου, αδρανές και να μπορεί να διατεθεί χωρίς προβλήματα ΧΥΤΥ( Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων).
Στις δράσεις αυτές βεβαίως είναι αναγκαία η ενεργή εμπλοκή των πολιτών και θα πρέπει οι δήμοι και η νομαρχία να οργανώσουν μια συστηματική και με βάθος χρόνου ενημέρωση των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση, με το κύριο βάρος να πέφτει στα σχολεία και τα νοικοκυριά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου:

* Είναι αντίθετος στη δημιουργία οποιουδήποτε εργοστασίου καύσης απορριμμάτων, ανεξάρτητα από τη χωροθέτηση του.
* Καλεί τους πολίτες του νομού Ρεθύμνου να αντισταθούν στην εφαρμογή μιας τέτοιας λύσης.
* Θεωρεί ότι υπάρχει σοβαρή πολιτική ευθύνη των τοπικών παραγόντων για τη συνεχή μετάθεση –και άρα για τη διαιώνιση- του προβλήματος στον περιφερειακό σχεδιασμό.
* Αμφισβητεί τη δυνατότητα και την ορθότητα της κεντρικής διαχείρισης σε επίπεδο Κρήτης.
* Πιστεύει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε τώρα (πριν μετατραπεί ο ΧΥΤΑ Αμαρίου σε νέο Μαρουλά) σε μια διαχείριση σε νομαρχιακό επίπεδο με υιοθέτηση εναλλακτικών λύσεων, όπως αυτές που περιγράψαμε, διεκδικώντας στη συνέχεια τη χρηματοδότηση τους από κοινοτικούς ή εθνικούς πόρους και όχι μέσω ΣΔΙΤ.
* Καλεί τα υπόλοιπα κόμματα και μαζικούς φορείς να πάρουν θέση άμεσα απέναντι σε ένα θέμα που είναι σημαντικό για το σήμερα αλλά και για το μέλλον του τόπου.

ΚΑΛΕΣΜΑ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΥΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΚΥΖΗ


Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ – ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ –
Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ!ην Κυριακή 12/10Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΝΟΣΙΑ ΑΠΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ



Μετά το πέρας της συζήτησης ακολούθησε διαμαρτυρία κάτω από την πολυκατοικία της οδ. Κυπριανού στης οποίας την ταράτσα έχει εγκατασταθεί ένα ΔΑΣΟΣ κεραιών. Η εγκατάσταση αυτή απέχει 50μ από παιδικό σταθμό, 110μ από το 38ο Γυμνάσιο / Λύκειο, και 50μ από το γήπεδο μπάσκετ της περιοχής μας, ενώ το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει ομόφωνα την απομάκρυνση των κεραιών αυτών. Στην συνέχεια το πλήθος πορεύτηκε σε κεντρικούς δρόμους του Γκύζη με ένταση και παλμό ξεσηκώνοντας τη γειτονιά, κάτι το οποίο δεν έχει επαναληφθεί την τελευταία 20ετία.



ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!



ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΚΥΖΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12:00 19/10/2008

ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΕΡΜΑ ΟΔΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

σε περιπτωση βροχησ η συνελευση θα διεξαχθει στην πυλωτη τησ πολυκατοικιασ αν.γενναδιου 83-85



ΕΞΩ ολεσ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ


ο εφησυχασμός μας κάνει πειραματόζωα

η σιωπή είναι συνενοχή στο έγκλημα που συντελείται

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΟ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Στην συνέλευση καλούνται όλοι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς, καθώς επίσης και κάτοικοι-εργαζόμενοι των γύρω περιοχών, αφού για παράδειγμα οι κεραίες της οδ. Κυπριανού ακτινοβολούν και στις περιοχές ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ-ΚΥΨΕΛΗΣ. Από επίσημα στοιχεία (ΕΕΤΤ) στην περιοχή ΓΚΥΖΗ-ΠΟΛΥΓΩΝΟ-Π. ΑΡΕΩΣ φαίνεται να λειτουργούν δεκάδες κεραίες/μικροκυψέλες κινητής επικοινωνίας στις ακόλουθες διευθύνσεις: ΒΑΡΒΑΚΗ 73Α, ΒΕΡΓΟΒΙΤΣΑΣ 39, ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ 44, ΓΚΥΖΗ 2 και 53, ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΚΥΖΗ 14, ΗΣΑΙΑ ΣΑΛΩΝΩΝ 17, ΚΡΕΣΝΑΣ ΚΑΙ ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΕΥΔΑΠ ΓΚΥΖΗ, ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ 28, ΤΣΑΛΔΑΡΗ 46, 62 και 63, Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. 34, 67, 105, 144,146 ΙΚΑ, 148, 158Β, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΡΕΣΝΑΣ 2, ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 1-3-5 ΚΑΙ ΚΡΕΣΝΑΣ, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 91, Κ. ΛΩΡΗ 33. Έρευνες έδειξαν ότι σε ακτίνα 360μ από κεραίες κινητής τηλεφωνίας η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου είναι 20% αυξημένη! Το πρόβλημα μας αφορά όλους!

περισσότεροι από 100 κάτοικοι του Γκύζη συγκεντρωθήκαμε στην ανοικτή Συνέλευση της οδ. Κυπριανού προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο συντελούμενο ΕΓΚΛΗΜΑ της λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην συνοικία μας και να συντονίσουμε τη δράση μας ώστε να επιτύχουμε την οριστική απομάκρυνσή τους.

Αφού έγινε ενημέρωση για τις επιπτώσεις στην υγεία μας από την εκπεμπόμενη ακτινοβολία των κεραιών, πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν το λόγο και εξέφρασαν

ΘΥΜΟ: για την αδιαφορία-(σκόπιμη) ανικανότητα της πολιτείας να ανοίξει τα μάτια της στα νέα επιστημονικά θεωρητικά / πειραματικά δεδομένα τα οποία επιβάλλουν την άμεση εφαρμογή χαμηλότερων (τουλάχιστον κατά 35φορές!) ορίων έκθεσης σε ακτινοβολία,

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ: για την ασυδοσία των εταιριών παροχής κινητών υπηρεσιών οι οποίες πυκνώνουν τους σταθμούς βάσης ανά γειτονιά, και εγκαθιστούν σε ταράτσες άπληστων ιδιοκτητών κεραίες εν αγνοία των ενοίκων και

ΟΡΓΗ: για την ανικανότητα των φορέων να εκτελέσουν δικαστικές / δημοτικές αποφάσεις για αποκαθήλωση κεραιών.

ΟΙ «ΧΙΜΠΑΚΟΥΣΑ» ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
(τελικά θα γίνει)

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στις 6.00΄ μ.μ.



ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ!



Μια ομάδα 100 Ιαπώνων που έζησαν σαν παιδιά την έκρηξη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αναμένονταν με πλοίο την Τρίτη στον Πειραιά σαν πρεσβευτές ειρήνης και κήρυκες αντιπολεμικών μηνυμάτων. Είναι οι τελευταίοι επιζήσαντες («Χιμπακούσα») από τον πυρηνικό όλεθρο εκείνης της εποχής και είναι η τελευταία φορά που ταξιδεύουν εκτός Ιαπωνίας γιατί είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι.
Το Πλοίο της Ειρήνης που τους/τις μεταφέρει πραγματοποιεί το γύρο του κόσμου σε 102 μέρες με αίτημα έναν ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.
Το πλοίο δεν μπόρεσε να αποπλεύσει από το Κουσάντασι (Τουρκία), ωστόσο μια μικρότερη ομάδα φτάνει αεροπορικά στην Αθήνα για να συναντηθεί μαζί μας.

Μια μεγάλη ευκαιρία

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στις 6.00΄ το απόγευμα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου (Γρηγορίου Λαμπράκη 1 και Πειραιώς, τηλ. 210.3414317) οι Χιμπακούσα συνοδευόμενοι από μεταφραστές θα εκθέσουν την εμπειρία τους σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και θα συνομιλήσουν με το κοινό.
Να πάμε όλοι και όλες!
Κάντε το γνωστό παντού, η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους/όλες όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα και αγαπούν την ειρήνη.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Η σωτηρία Πάρκου Τρίτση & οι 3 ΠΥΛΩΝΕΣ της ΔΕΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΜΗΤΕΡΑ

Παράλληλα με τον αγώνα γιά την σωτηρία του Πάρκου Τρίτση, θα πρέπει να δοθεί και ο αγώνας για να φυγουν οι τρεις ΠΥΛΩΝΕΣ της ΔΕΗ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΜΗΤΕΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ, Ο κ. ΤΖΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΕ ΤΡΕΙΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟ "ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΜΗΤΕΡΑ" .

ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ. ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

ΠΑΡ΄ ΟΛΟ ΠΟΥ ΑΥΤΑ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Ας μην εξαντλήσουμε την οικολογική και περιβαλλοντικη μας συνήδειση στο Παρκο Τριτση.

Ας παλέψουμε από κοινού και για ενα αλλο μειζον περιβαλλοντικο προβλημα της περιοχής αυτής.

Να παλέψουμε ΚΑΙ γιά την απομάκρυνση των καρκινογόνων αγωγών Υπερ Υψηλής τασης και των ΠΥΛΩΝΩΝ της ΔΕΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΜΗΤΕΡΑ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το Μάιο του 2006 το Υπουργείο Ανάπτυξης (τότε Υπουργός και σημερινός Πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας - Δ.Τ. 25/4/2006 Γρφ Τύπου εξήγγειλε την έναρξη της διαδικασίας απομάκρυνσης των πυλώνων και εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της λεγόμενης εκλογικής περιφέρειας, Β΄ Αθηνών, όπου βρίσκεται και το ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Λόγω της όχλησης-βλάβης που προκαλούν οι εναέριοι αγωγοί Υ/Υ Τάσης της ΔΕΗ Α.Ε. ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης ότι «Αποξηλώνονται από το 2006 οι εναέριες γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης για ένα ψηλότερο βιοτικό επίπεδο των κατοίκων των Δυτικών Προαστίων, και ιδιαίτερα για καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας.»κλπ λόγω και των επιστημονικά αποδεδειγμένων μη αντιστρεπτών βλαβών που αυτοί προκαλούν στην υγεία των ανθρώπων και μάλιστα των μικρών παιδιών» [νέα Μελέτη Ανάπτυξης & Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΜΑΣΜ) περιόδου 2006-2010, η οποία εκπονήθηκε από τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΣΜΗΕ)].

Ο σημερινός Υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας είναι σε θέση να μας ενημερώσει για την πρόοδο που έχει συντελεστεί όσον αφορά στην απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης από τις παραπάνω περιοχές;

Ειδικότερα, τι έχει πράξη αλλά και τι προτίθεται να πράξει η Διοίκηση για την απομάκρυνση ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ της ΔΕΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΑΤΤΙΚΉΣ, ώστε να προστατευθεί η υγεία και τα εν γένει δικαιώματα βρεφών και εργαζομένων.

Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο και να αποξηλωθούν όλοι οι πυλώνες στις περιοχές αυτές ώστε να προχωρήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα;

Σημαντικότατο πρόβλημα των κάτοικων της δυτικής Αθήνας (και όχι μόνο!).

αποτελεί και η διέλευση πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ μέσα από την πόλη τους, μέσα στις αυλές και πάνω από τα σπίτια τους, σε Αιγάλεω, Ίλιον, Αγ Ανάργυρους, Καματερό κ.ά. από όπου γιά δεκαετίες μέσα στον οικιστικό ιστό των πόλεων υπάρχουν πυλώνες της ΔΕΗ και διέρχονται εναέριες γραμμές μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης (150.000 Volts).


Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΠΙTPOΠH ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»


Την Πέμπτη 02/10/08 πραγµατοποιήθηκαν δηµοτικά συµβούλια στα Δηµαρχεία Ιλίου και Αγ. Αναργύρων, όπου συζητήθηκε το ζήτημα που αφορά την βιωσιμότητα, την λειτουργία και τον δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου.

Και στα δύο, δηµοτικά συµβούλια, µέλη της επιτροπής αγώνα πήραν το λόγο (όπου ειδικά στο δήλο Ιλίου η στάση σχεδόν όλων των δημοτικών συμβούλων ήταν απαξιωτική απέναντι στα µέλη της επιτροπής) και παραθέσανε τις αποφάσεις των δύο Συνελεύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί που συνοψίζονται στα παρακάτω:



· Να δεσμευτούν τα δηµοτικά συµβούλια ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των ιδιωτών μέσα στο Πάρκο.

· Να δεσμευτούν οι δημοτικές αρχές ότι θα στείλουν εργατοϋπαλληλικό προσωπικό άμεσα για τη συντήρηση του Πάρκου.

·Να συμπορευτούν µε την επιτροπή για την πραγματική επίλυση των ζητημάτων που γεννάει η νεοφιλελεύθερη πολιτική στο περιβάλλον.



Με τις αποφάσεις τους τα δυο δηµοτικά συµβούλια αποφάσισαν τις ακόλουθες ενέργειες:

· Τη µη περαιτέρω συµµετοχή των εκπροσώπων τους στο Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.

- Ενημέρωση των πολιτών µε πανό, αφίσες, έντυπα και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.

· Διεκδίκηση των νοµοθετηµένων πόρων και ανάληψη από τους δήμους και τον ΑΣΔΑ της ευθύνης συντήρησης, καθαρισμού και φύλαξης του πάρκου.

· Περιφρούρηση του δημόσιου χαρακτήρα του πάρκου.

·Πρόκληση συγκέντρωσης για τον προσδιορισμό περαιτέρω αγώνων για τη διάσωση του πάρκου την Κυριακή 12/10/08 στο χώρο του πάρκου και δίµηνη κατάληψη.


Η σηµερινή εξέλιξη δεν ήρθε ξαφνικά από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα τριών μηνών δράσης της επιτροπής αγώνα, που µε τη συµµετοχή εκατοντάδων κατοίκων στις συνελεύσεις, µε τις κινητοποιήσεις και παραστάσεις στα δημαρχεία, αλλά και τις χιλιάδες υπογραφές που έχουν µαζευτεί έθεσαν τις δημοτικές αρχές µε την πλάτη στον τοίχο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι:

Οι ευθύνες του Υ.ΠΕ.ΧΩΔΕ είναι τεράστιες καθώς οι σχετικές µε την συντήρηση του πάρκου πιστώσεις προς τον Α.Σ.Δ.Α. και το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου έχουν περικοπεί δραστικά τα τελευταία 3 χρόνια. Αντίστοιχα όμως και ευθύνες του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου είναι τεράστιες για το που πήγαν τα χρήματα που είχαν δοθεί καθώς και για το ότι δεν ενεργοποίησε το λαό της περιοχής στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!



Λέµε ΟΧΙ στις ανταποδοτικές χρήσεις – χορηγούς! Θα ήταν καταστροφικό να χωροθετηθούν χρήσεις «κράχτες» µε στόχο την όσο γίνεται μεγαλύτερη προσέλκυση κόσμου, γιατί µε βεβαιότητα όλοι γνωρίζουμε ότι θα επικρατήσουν οι ανάγκες και τα συμφέροντα ιδιωτικών συμφερόντων, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του περιβάλλοντος.



Λέμε ΝΑΙ στην κρατική χρηματοδότηση, τον ενιαίο χαρακτήρα του Πάρκου και τον κοινωνικό έλεγχο! Το πάρκο θα σωθεί µόνο αν διασφαλιστεί ο ενιαίος χαρακτήρας του και η αποκλειστική κατά 100% χρηµατοδότησή του από την πολιτεία που συνεπάγεται την πρόσληψη του απαραίτητου επιστηµονικο-τεχνικού και εργατο-υπαλληλικού προσωπικού για τη σωστή συντήρηση και ανάπλαση του πάρκου, σταθερή χρηματοδότηση για τη λειτουργία του και την απομάκρυνση όλων των ιδιωτών και ιδιαίτερα των µμεγάλων επιχειρήσεων που επιδιώκουν μέσα από την εγκατάλειψη του πάρκου να το αγοράσουν κοψοχρονιά για να µας βάλουν εισιτήριο να µπαίνουµε μέσα.



Σήμερα η Επιτροπή Αγώνα ενώνει τη φωνή της µε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, µε όλους όσους διεκδικούν δυναμικά να σταματήσει η υποχρηµατοδότηση, να δοθούν όλες οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις ώστε να προχωρήσουν µε γοργούς ρυθμούς τα έργα συντήρησης και παραπέρα αξιοποίησης του Περιβαλλοντικού Πάρκου.


Στο πλαίσιο αυτό προχωράµε σε:

1.Συνεδρίαση της γραµµατείας για τον καθορισμό της δράσης µας µε βάση τα νέα δεδομένα.

2.Καθημερινή παρέμβαση στο χώρο της επιτροπής 6:30 µµ – 10 µµ

από 9/10/08 μέχρι την 11/10/08.

3.Συλλογή υπογραφών στήριξης της επιτροπής.

4.Παρουσίαση ενημερωτικού υλικού στο κιόσκι της επιτροπής.





ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠEΡΙΒAΛΛONTIΚHΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

«ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!!!




ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/10/08 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30 ΣΤΟ «ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ» ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!






Επιτροπή Αγώνα για την Σωτηρία του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Email: parkosos@yahoo.gr

Τηλέφωνα: 6945596618, 6942557820