Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ-ΧΑΝΙΑ


Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στη μικρή μας πόλη. Στην αρχή τις συνήθεις πορείες διαμαρτυρίας άρχισαν να επιτηρούν ασυνήθιστα πολλές διμοιρίες ΜΑΤ. Ύστερα νιώσαμε τα χημικά να μας πνίγουν. Μετά είδαμε τα ξενόφοβα γκράφιτι να πληθαίνουν. Ακούσαμε πως την ώρα του αντιρατσιστικού φεστιβάλ, ρατσιστικές συμμορίες τα κάνουν γυαλιά-καρφιά στο χώρο της ROZA NERA. Μάθαμε πως την ώρα που γινόταν η πορεία του Πολυτεχνείου μπήκαν στα σπίτια μεταναστών και τους ξυλοφόρτωσαν. Είδαμε ακόμη αυτούς που «επιχειρούν» κατά της «κουκούλας» (ΜΑΤ και αστυνομία) να συνεργάζονται (και να προκαλούν) με κουκουλοφόρους φασίστες. Πολλά παράξενα πράγματα που δεν τα σπουδαιολογήσαμε, δεν τα συνδυάσαμε.

Ώσπου φτάσαμε στην δολοφονική επίθεση κατά των δύο μεταναστών στην πιο κεντρική πλατεία της πόλης, μπροστά σε πάμπολλα μάτια. Οι μετανάστες ζούνε από τύχη. Εμείς όμως δεν δικαιούμαστε να ζούμε στην τύχη. Όλοι οι δημοκράτες πολίτες που ζούνε στα Χανιά οφείλουμε να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, οφείλουμε να φωνάξουμε ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καλεί κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα να πάρει μέρος στην αντιρατσιστική πορεία που οργανώνεται την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη στις 7:00 στην πλατεία 1866 καθώς και σε κάθε άλλη αντιφασιστική εκδήλωση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΣ

ΞΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Υπουργείο Προστασίας ή υπουργείο Προσαγωγών και Προσβολής του πολίτη;

Υπουργείο Προστασίας ή υπουργείο Προσαγωγών και Προσβολής του πολίτη; Ζηλώσας τη δόξα ενωμοτάρχη των πιο σκοτεινών περιόδων, ο κ. Χρυσοχοΐδης απεφάνθη το δεύτερο. Οι απρόκλητοι τραυματισμοί πολιτών, οι τόνοι χημικών, οι επιθέσεις σε στέκια νεολαίας και το πογκρόμ των 850 προσαγωγών, κυρίως νέων ανθρώπων, ακόμη και 12χρονων παιδιών, οι τραμπουκισμοί, οι προσβολές, οι ύβρεις και η τρομοκρατία που υπέστησαν στα χέρια της αστυνομίας, αποτελούν ακραίες εκδηλώσεις βίας κατά της δημοκρατίας και του Συντάγματος, με μεθόδους που υιοθετούνται μόνο από ολοκληρωτικά και αυταρχικά καθεστώτα.
Ως εκ τούτου, ο υπουργός είναι επίορκος. Ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι θα ξανακάνει, αν χρειαστεί, και δύο χιλιάδες προληπτικές προσαγωγές, σε πλήρη αντίθεση με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.
Αποτελεί οφειλή για τις δυνάμεις που υπερασπίζονται τους δημοκρατικούς αγώνες και το Σύνταγμα να σταματήσουν την εκτροπή. Σκηνές Ιπποδρόμου εν μέσω δημοκρατίας δεν πρέπει να ξαναζήσουμε. Απλοί πολίτες, κόμματα, οργανώσεις, εκπαιδευτικοί, επιστημονικοί και μαζικοί φορείς, δικηγορικοί σύλλογοι, οφείλουν να ορθώσουν τείχη.

Τα προβλήματα της κοινωνίας και των νέων δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή.

Να υπερασπιστούμε τα πολιτικά δικαιώματα, ατομικά και συλλογικά, το πανεπιστημιακό άσυλο, την αξιοπρέπεια του πολίτη.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Να δώσουμε στην κραυγή, προοπτική

Στο ίδιο ζοφερό περιβάλλον, εκείνο που πριν ένα χρόνο έβγαλε τους νέους στους δρόμους, έρχεται η φετινή επέτειος της δολοφονίας του 15χονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, που ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα της νεανικής εξέγερσης.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την κατασταλτική πολιτική της ΝΔ ροκανίζει συνεχώς τα δικαιώματα, και εξακολουθεί την ίδια αδιέξοδη πολιτική στην παιδεία και τις εργασιακές σχέσεις. Τώρα που πέρασε η ώρα των προεκλογικών εξαγγελιών και πίσω από τη φιλολαϊκή ρητορεία φάνηκε η πραγματική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τη νεολαία να αντιμετωπίζει τα ίδια αδιέξοδα, η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη θα μας βρει πάλι στους δρόμους να διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, ήταν η μόνη πολιτική δύναμη που στάθηκε στο πλευρό των εξεγερμένων του Δεκέμβρη θα βρεθεί και πάλι κοντά στους νέους θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει στην κραυγή τους προοπτική.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική έχει χρεοκοπήσει, η παιδεία, η εργασία, τα δικαιώματα, το περιβάλλον υπονομεύονται καθημερινά. Η αντίσταση και η οργάνωση των αγώνων που έρχονται είναι άμεσο καθήκον μας.
Η ΑΚΟΑ καλεί τους νέους, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μετανάστες, τις γυναίκες, τον κάθε πολίτη που αισθάνεται πως πρέπει να διεκδικήσει όσα του ανήκουν, να ενισχύσουν την παρουσία των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις.

Την Κυριακή 6/12 στις 13:00 στα Προπύλαια και τη Δευτέρα 7/12 στις 12:00 στα Προπύλαια

ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ


Η Τ.Ε ΝΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα, «Δεκέμβρης 1 χρόνος μετά... εξέγερση-καταστολή-ο ρόλος των Μ.Μ.Ε», και ομιλητές τον βουλευτή επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Μουλόπουλο και το μέλος της Π.Γ του Συνασπισμού, και μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, Τάσο Κορωνάκη.
Εμείς οι ΝΕΟΙ/ΝΕΕΣ ΣΥΡΙΖΑ σε μια εποχή αντιθέσεων και συνεχών αλλαγών για την κοινωνία, ερχόμαστε, ενωμένοι, αντιμέτωποι με τις πολιτικές των κυβερνόντων κομμάτων και προσπαθούμε να δώσουμε μια άλλη όψη για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, διοργανώνουμε την παραπάνω εκδήλωση για να δώσουμε μια διαφορετική εξήγηση από αυτή που τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούσαν να περάσουν εκείνες τις ημέρες.

Γιατί ο Δεκέμβρης μας έδειξε ότι μόνο με εξεγέρσεις λύνονται τα προβλήματα της νεολαίας, και η νεολαία έχει προβλήματα.


Σάββατο

7.30-8.30 Προβολή ντοκιμαντέρ, με ανέκδοτο υλικό, από τους δημοσιογράφους του tvxs για τα γεγονότα του περσινού Δεκέμβρη.

8.30-10.30 Τοποθετήσεις Ομιλητών(Κορωνακη Τάσου και Μουλοπουλου Βασίλη), και συζήτηση επί των εισηγήσεων με στόχο να δώσουμε μια πολιτική ερμηνεία στην κουβέντα, και να κατανοήσουμε το πολιτικό υπόβαθρο της εξέγερσης που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της ελληνικής κοινωνίας
Μετά το τέλος της συζήτησης θα ακολουθησει πάρτι νεολαίας, με μουσική, ποτό, και συζήτηση, και όχι μόνο.