Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ

ΕΑΝ δεν τους πνίξουμε στο Αιγαίο
ΕΑΝ δεν τους δολοφονήσουμε στα σύνορα
ΕΑΝ δεν τους τσουβαλιάσουμε για πίσω, από εκεί που με τη σημαία του ΝΑΤΟ συμμετέχουμε στις δυνάμεις κατοχής
ΕΑΝ δεν τους στοιβάξουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης
ΕΑΝ δεν τους βασανίσουμε στα κάθε λογής κρατητήρια-φυλακές
ΕΑΝ δεν τους εξευτελίσουμε μέχρι εξόντωσης ...
Τότε μπορούμε να τους βάλουμε να χτίζουν τα σπίτια μας , τις εκκλησίες , τα σχολεία μας, τους δρόμους μας, τις Ολυμπιάδες μας ...
Να φυλάνε τους γέρους και τα παιδιά μας , να μαζεύουν τα σκουπίδια μας , να καλλιεργούν τα χωράφια μας.
Να σκοτώνονται στα γιαπιά, στις σκαλωσιές ,στα υπουργεία...
Και δεν είναι καν υποχρεωτικό να τους δώσουμε και αυτό το ξεροκόμματο. Μπορούμε απλά, να τους καταγγείλουμε! Γιατί-ω τι κακούργημα!- δεν έχουν χαρτιά,δεν έχουν δικαιώματα.
Δεν έχουν δικαίωμα στην ύπαρξη. Ποινικοποιούμε την ίδια τη ζωή!
Δεν έχουν δικαίωμα στα όνειρα. Ποινικοποιούμε τα όνειρα!
Το μόνο δικαίωμα που έχουν είναι αυτό της σιωπής. Να δουλεύουν χωρίς να ζητάνε οτιδήποτε και μετά να εξαφανίζονται. Να περπατάνε με σκυφτό το κεφάλι. Να μην διαταράσσουν την ευταξία και τον καθωσπρεπισμό μας. Να τους κάνουμε με τη βία παράνομους και αυτοί να είναι ευγενικοί και προσηνείς.
Και για όσα αφορούν τις ζωές τους, τις αποφάσεις να τις παίρνουμε εμείς!!!!
Οι πολιτισμένοι...
Οι δημοκράτες....
Οι «νόμιμοι» κληρονόμοι και κάτοχοι της γης...
Οι φορείς των «αρχαίων» γονιδίων , οι κάτοικοι της κοιτίδας του πολιτισμού...
Φαίνεται όμως, ότι το μόνο που μάθαμε από τους αρχαίους «προγόνους» μας, είναι η χρήση σκλάβων.
Με δουλοκτητική κοινωνία μπορούμε μόνο να συγκριθούμε. Εμείς και οι υπόλοιπες «πολιτισμένες» κοινωνίες που στηρίζουμε την ευμάρειά μας –και το ξεπέρασμα της κρίσης- στις στρατιές των σύγχρονων σκλάβων.
Αλήθεια, έχει αναρωτηθεί κανένας την εικόνα που δίνει η «πολιτισμένη», «δημοκρατική» κοινωνία μας,στους σκλάβους της?
Μήπως είναι οι μόνοι κάτοικοι αυτής της χώρας, για τους οποίους το «άσυλο» έχει νόημα και αληθινό περιεχόμενο?
Μήπως η ανηλεής καταδίωξη από το κράτος και τους μηχανισμούς τους και η ληστρική εκμετάλλευσή τους από το σύνολο της κοινωνίας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη μοναδική, αξιακά και ηθικά επιβεβλημένη χρήση του «ασύλου», εδώ και πάρα πολλά χρόνια?
Μήπως το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο-κατά τα άλλα αλληλέγγυο στα προβλήματα των μεταναστών- αντί να σπεύδει να ξεφορτωθεί τους απεργούς πείνας, οφείλει να σκύψει στα προβλήματα, να αφουγκραστεί την αγωνία και την απελπισία τους και όχι μόνο να προσφέρει «άσυλο», αλλά και υλική και νομική συμπαράσταση?
Η καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρώπινου δικαιώματος, αφορά τη Νομική σχολή και τους λειτουργούς τους?
Η πέρα από έννοια νομιμότητας χρήση δούλων, αφορά τη Νομική σχολή και τους λειτουργούς της?
Εντάσσεται στα πλαίσια του περίφημου «νομικού πολιτισμού» τον οποίο διαφυλάσουν?

Η μόνο επί χρήμασι «φιλόξενη» , κατ ουσία «μισόξενη» Ελλάδα ανακαλύπτει τον εχθρό της! Μετατρεπόμενη στη χώρα -φυλακή της πολιτισμένης Ευρώπης.
Ο ξένος, ο ανέστιος, ο πρόσφυγας, από ιερό πρόσωπο εδώ και αιώνες, γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος σε μόλις είκοσι χρόνια...
Η αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας στη Νομική δεν είναι υπόθεση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, με συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό. Είναι υπόθεση κάθε ανθρώπου που δεν ανέχεται να ποινικοποιείται η ίδια η ανθρώπινη ζωή.
Είναι η προαιώνια μάχη ανάμεσα στο δίκαιο και το άδικο.
Το «καλό» και το «κακό»...


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τι να πει κανείς για εκείνους τους «καλοθελητές», που τόσες μέρες γκεμπέλιζαν, το σενάριο ότι οι απεργοί πείνας, δεν είναι παρά «οι καταληψίες» της Νομικής και ότι « η κατάσταση πρέπει να οδηγηθεί σε εκτόνωση»; Για όλον εκείνο τον πολιτικό συρφετό που αντί να υπερασπιστεί το πανεπιστημιακό άσυλο αγωνιούσε για την ανεύρεση χώρου μετεγκατάστασης των απεργών πείνας; Για την μιντιακή κούρσα λασπολογίας και την υποκρισία των ανυπόληπτων και «κοινωνικά αγράμματων» πολιτικών δυνάμεων;

Ντροπή και αίσχος είναι η απάντηση των αλληλέγγυων στους απεργούς πείνας και ένα «μεγάλο ευχαριστώ» από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο καθώς, οι χθεσινές σκηνές ρατσιστικής πυγμής και κατάλυσης της δημοκρατικής κατάκτησης του ασύλου από τις πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις θα τον έκαναν να δακρύζει από συγκίνηση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Το σχέδιο της, η πολιτική του εκφασισμού της πολιτείας εν μέσω κρίσης υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς.

Επειδή όμως, στο «κτήριο κόσμημα» που πρόκριναν οι παραπάνω ως την ιδανική απάντηση στο ζήτημα της στέγασης των απεργών πείνας(!) η κατάσταση δεν είναι και τόσο «παραμυθένια», αυτό που έχουμε να αντιτάξουμε είναι ότι η οργή και η αγανάκτηση για την πολιτική υποκρισία και τους πανταχού παρόντες τιμητές του φασισμού θα μας οδηγήσει στη νίκη.

Οργή και αγανάκτηση, γιατί εχθές τα ξημερώματα, 150 από τους 237 μετανάστες, απεργούς πείνας κοιμήθηκαν στο ισόγειο και το υπόγειο του κτηρίου, γιατί 80 απ' αυτούς μες στη βροχή αναγκάστηκαν να βρουν κατάλυμα στον κήπο υπό βροχή, γιατί δεν υπάρχουν τουαλέτες με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη των πρώτων αναγκών ανθρώπων που διεκδικούν (και έχουν!) αξιοπρέπεια.

Αυτή λοιπόν, την ευφάνταστη εναλλακτική πρόταση απέρριψαν οι μετανάστες απεργοί πείνας, εχθές. Τη γελοία πρόταση εσπευσμένης μετεγκατάστασης τους, με ημερομηνία λήξεως (15 μέρες), σ' έναν χώρο που δεν πληροί τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης με αξιοπρεπείς όρους. Αλλά, και την πρόταση προστασίας τους παρουσία της αστυνομίας και με ρήτρα απουσίας των συλλογικοτήτων αλληλεγγύης.

Και επειδή είμαστε αρκετά μεγάλοι και αρκούντως αλληλέγγυοι με τον δίκαιο αγώνα τους για νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις και εκείνοι αρκετά αποφασισμένοι για υποταχτούν στο επιβαλλόμενο καθεστώς δουλείας, η δική μας «εναλλακτική πρόταση» είναι : Αγώνας μέχρι τη νίκη.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011


tvxs.gr | Πανελλαδική απεργία πείνας μεταναστών II
Ανέβηκε από tvxorissinora. - Δείτε τα πιο νέα video.

Πηγή :TV Χωρίς Σύνορα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να ζήσουν με αξιοπρέπεια σαν άνθρωπο!

Οι 300 μετανάστες αρχίζουν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου απεργία πείνας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες που ζουν και δουλεύουν σε αυτή τη χώρα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά υπερεκμετάλλευση, εξευτελισμούς και απελάσεις.
Ο αγώνας τους είναι δίκαιος, ενάντια στα τείχη του αίσχους που υψώνονται στα σύνορα και στα γκέτο της ντροπής που φτιάχνονται στις πόλεις, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την αστυνομική βαρβαρότητα, τη ρατσιστική και τη φασιστική τρομοκρατία.
Οι μετανάστες και οι μετανάστριες δεν έρχονται εδώ για τουρισμό ή για να πλουτίσουν. Έρχονται κυνηγημένοι από τη φτώχεια, τους πολέμους, τις δικτατορίες, τη λεηλασία των χωρών και των κοινωνιών τους από τις πολυεθνικές, το ΔΝΤ και τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη. Έχουν δικαίωμα στη ζωή και, εκτός από τα κεφάλαια, τα εμπορεύματα και τους στρατούς, έχουν κι αυτοί το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση.

Η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και της Ευρώπης-Φρούριο, εξαπολύει πρωτοφανή επίθεση κατά των μεταναστών και των προσφύγων: Κατασκευάζει τείχος στον Έβρο, κάνει καθημερινά δεκάδες επιχειρήσεις-σκούπα και εκατοντάδες απελάσεις, καταργεί ουσιαστικά το πολιτικό άσυλο, παρουσιάζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σαν επικίνδυνους εισβολείς.
Αυτή η κυβέρνηση που συμμετείχε και συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές εισβολές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, που υποστηρίζει το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ, αρνείται να δώσει άσυλο στους ιρακινούς, αφγανούς και παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που έχει κηρύξει πόλεμο κατά της κοινωνίας, που καταστρέφει εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, που καταδικάζει στη φτώχεια και την ανασφάλεια εκατομμύρια έλληνες εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους. Με την επίθεσή της κατά των μεταναστών, θέλει να στρέψει τους ντόπιους εργαζόμενους εναντίον των αλλοδαπών, ώστε να μας διαιρέσει και να μας φοβίσει, να συνεχίσει ανενόχλητη την καταλήστευση της ζωής όλων μας,αναπαράγοντας το αυγό του φιδιού.

Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών αποτελεί απάντηση στην κρατική επιχείρηση διαίρεσης των εργαζομένων, εξαίρεσης δικαιωμάτων, κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού. Γι’ αυτό μας αφορά όλους και όλες, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή, χρώμα και θρησκεία. Η εξαθλίωση ενός τμήματος της κοινωνίας προαναγγέλλει την εξαθλίωση και άλλων. Γι’ αυτό η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μεταναστών είναι αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να σταματήσουν το αίσχος των απελάσεων, ο εμπαιγμός των μαζικών απονομιμοποιήσεων των τελευταίων χρόνων και ο εκβιασμός της σύνδεσης της άδειας παραμονής με την επικόλληση ενσήμων.


ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΡΙΩΝ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΚΟΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


«Εμείς οι φοιτηταί των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ορκιζόμαστε στο όνομα της ελευθερίας να αγωνισθούμε μέχρι τέλους για την κατοχύρωση: των ακαδημαϊκών ελευθεριών, του πανεπιστημιακού ασύλου, της ανακλήσεως όλων των καταπιεστικών νόμων και διαταγμάτων.»Συντονιστική επιτροπή κατάληψης Νομικής 1973Σήμερα στην Νομική βρίσκονται 300 μετανάστες απεργοί πείνας που ζητούν αξιοπρέπεια αναγνώριση και ίσα δικαιώματα. Ο αγώνας τους δεν μπορεί παρά να έχει την αμέριστη συμπαράσταση όλου του δημοκρατικού κόσμου. Χρέος μας, στον δίκαιο αγώνα των απεργών είναι η ιατρική, νομική και πολιτική υπεράσπισή τους.

Ενάντια στον εκφοβισμό, τη φτώχεια, την εξαθλίωση βρίσκεται ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων και της νεολαίας, όλων των καταπιεσμένων ομάδων που βρίσκονται στο στόχαστρο ενός αναδυόμενου αστυνομικού κράτους, που συκοφαντεί ανθρώπους, φοιτητικούς συλλόγους, πολιτικούς χώρους και συνολικά την αλληλεγγύη. Το σημερινό περιεχόμενο των αγώνων στη Νομική επαναδιεκδικεί την ελευθερία, την ισότητα και την αξιοπρέπεια.

Η αλληλεγγύη για μας δεν έχει «σωστούς χειρισμούς» και όρια «νομιμοφροσύνης», είναι αυτονόητη. Όποιος υποκριτικά σιωπά και στρέφει τα πυρά του εναντίον της ή ανέχεται την αδικία ή την επιτελεί.
Ο αγώνας για αξιοπρέπεια είναι αγώνας όλων μας.


Νέες-οι ΑΚΟΑ

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, 25/01

Όπως έγινε ξεκάθαρο και στην συνέντευξη τύπου (25-01), ως Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στηρίζουμε τον δίκαιο και δημοκρατικό αγώνα που οργάνωσαν αδιαμεσολάβητα οι ίδιοι οι μεταναστες. Ο αγώνας των μεταναστών που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε υπό ανακαίνιση παλιό κτίριο της Νομικής, είναι ο αγώνας 300 εργαζομένων που εδώ και χρόνια δουλεύουν χωρίς κανένα κοινωνικό και εργασιακό δικαίωμα. Το ιστορικό κτίριο της Νομικης Σχολής, που δεν χρησιμοποιείται αυτό το διάστημα για εκπαιδευτικες διαδικασίες, είναι ένας χώρος που έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν σημαντικούς και δίκαιους κοινωνικούς αγώνες, ένας χώρο ασύλου για όσους αγωνίζονται για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, όπου παρέχεται ιατρικη και νομικη υποστήριξη και πολιτική περιφρούρηση στους απεργους.

Ο αγώνας των 300 απεργών πείνας είναι δίκαιος και πρέπει να νικήσει. Εναι αγώνας όλων των εργαζόμενων! Ζητάμε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, να σταματήσουν οι μαζικές απονομιμοποιήσεις, το αίσχος των απελάσεων και ο εκβιασμός της σύνδεσης της άδειας παραμονής με την επικόλληση ενσήμων, ζητάμε ίσα πολιτκά και κοινωνικά δικαιωματα για όλους. Είναι πια καιρός να τελειώνουμε με το απαρτχάιντ σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ζουν, μετακινούνται, εργάζονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους σ’ αυτή τη χώρα. Η εξαθλίωση ενός τμήματος της κοινωνίας προαναγγέλλει την εξαθλίωση και άλλων. Και γι αυτό, δεν μπορουμε παρά να σταθουμε αλληλέγγυοι στους απεργούς πείνας.

Ως προς την επιμονή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πολιτικών δυνάμεων να μιλάνε για καθοδηγούμενο αγώνα- Οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι που βρίσκονται στη Νομική δεν βρέθηκαν εκεί τυχαία. Οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν, Αννα Διαμαντοπούλου- το ξέραμε ότι θα ταν δύσκολο ο ρατσισμός να τους αφήσει να δεχτούν πως οι μετανάστες δεν είναι αδυναμα αντικείμενα, αλλά αγωνιστές που παίρνουν την ευθύνη την ζωή τους.

Ως προς την επιμονη τους να ασχολουνται με το μέρος όπου γίνεται η απεργία πείνας, κι όχι με την ουσία των αιτημάτων του δίκαιου αυτού αγώνα ενάντια σε πολιτικές αποκλεισμού, διαίρεσης και εξαίρεσης δικαιωμάτων όλων μας, έχει τοποθετηθεί καλύτερα από εκείνους ήδη καποιος αλλος.

"Κύριοι, οφείλετε να αντιμετωπίσετε τους ελαχίστους ταραξίας, οι οποίοι κάθονται στα σκαλοπάτια, μέσα εις τον περίβολον των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και, ασκούντες ψυχολογικήν βίαν επί της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων σπουδαστών, δεν τους επιτρέπουν να προσέλθουν εις τας αίθουσας και να παρακολουθήσουν το μάθημα. Αν νομίσετε ότι σας χρειάζεται βοήθεια, θα την ζητήσετε σεις και εγγράφως".

Γεώργιος Παπαδόπουλος, ομιλία προς τις συγκλήτους των Πανεπιστημίων στο κτίριο της Βουλής, 2 Μάρτη 1973

η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μεταναστών είναι αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΡΙΩΝ
ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Είμαστε όλοι ύποπτοι

Θύμα απαγωγής και τρομοκράτησης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπεσε χτες, Πέμπτη, το μεσημέρι, ο σύντροφος, φίλος και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού, του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης της Εποχής Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος. Η βία και η τρομοϋστερία που εφαρμόζει η κυβέρνηση αλλά και οι επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται να επιβεβαιωθούν με τον πιο βάναυσο τρόπο στο σώμα του συντρόφου μας, ο οποίος βασανίστηκε από την αστυνομία για δύο ώρες χτες, ως «ύποπτος για μέλος» τρομοκρατικής οργάνωσης.
Τα τραύματά του εμφανή, αλλά ακόμα πιο εμφανές είναι το βάρβαρο χτύπημα στη δημοκρατία. Η καταπάτηση των δικαιωμάτων συμπολιτών μας, γιατί «μοιάζουν με κάποιον καταζητούμενο» ή γιατί βρέθηκαν σε λάθος τόπο τη λάθος ώρα, οι συνεχείς παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών μας επικοινωνιών αλλά και της καθημερινότητάς μας, αποτελούν τρανές αποδείξεις ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την πολιτική επιλογή στο όνομα της «ασφάλειας» να καταστείλει όλους όσοι αντιστέκονται και να φοβίσει όλους όσοι δημοκρατικά αγωνίζονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική καταστολής και λιτότητας και ειδικά αγωνιστές της νεολαίας.
Ο Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος βρέθηκε αιχμάλωτος του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη», στο κτίριο της ΓΑΔΑ, από όργανα «προστασίας», που γνώριζαν ποιος είναι, γιατί, όπως αποδεικνύεται, τον παρακολουθούσαν επί ώρες πριν μαζέψει από το δρόμο την «πεταμένη» ταυτότητα που τώρα προβάλλεται ως άλλοθι για τη βίαιη «προσαγωγή» του.
Αναρωτιόμαστε και εκφράζουμε την ανησυχία μας για το ποια θα ήταν ή θα είναι η τύχη κάποιου συμπολίτη μας, ο οποίος θα βρεθεί σιδεροδέσμιος της αντιτρομοκρατικής, αλλά δεν θα είναι γνωστό και δραστήριο μέλος κοινοβουλευτικού κόμματος, ίσως να είναι μετανάστης, χωρίς χαρτιά, ανήμπορος συμπολίτης μας.
Απαιτούμε τη δίωξη των κουκουλοφόρων αστυνομικών και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από μέρους της κυβέρνησης, ώστε να μην καταγραφεί το γεγονός ως ένα ακόμα από τα «τυχαία» και «μεμονωμένα» περιστατικά βασανισμού και καταπάτησης δικαιωμάτων πολιτών. Για να μην γίνουμε τα επόμενα θύματα της βαρβαρότητας τους, οι μαζικοί αγώνες είναι το μοναδικό μας όπλο.


14/1/2011
Νέες-νέοι ΑΚΟΑ, ΑΚΟΑ