Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”

Την Πέμπτη 18/09/2008 στις 19:00 πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείου του Ιλίου (στο χώρο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου) για την άμεση επίλυση ζητημάτων που αφορούν την βιωσιμότητα, την λειτουργία και τον δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου.

Η επιτροπή συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιλίου κ. Ζενέτο και του κατέθεσε το ψήφισμα με τις χιλιάδες των υπογραφών από κατοίκους όλων των γύρω περιοχών. Σαν επιτροπή του παραθέσαμε τις αποφάσεις των δύο συνελεύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί που αφορούν τα εξής:

* Άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα το Πάρκο Τρίτση
* Να δεσμευτεί το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των ιδιωτών μέσα στο Πάρκο
* Να δεσμευτεί η δημοτική αρχή ότι θα στείλει εργατουπαλληλικό προσωπικό άμεσα για τη συντήρηση του Πάρκου
* Να δεσμευτεί το δημοτικό συμβούλιο για τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου
* Να συμπορευτεί με την επιτροπή για την πραγματική επίλυση των ζητημάτων



Στα παραπάνω ζητήματα ο δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

* Δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο θα παρευρίσκεται και η επιτροπή αγώνα θα τεθεί σαν κύριο ζήτημα συζήτησης το Πάρκο Τρίτση
* Μας επισήμανε ότι και ο ίδιος σε συνεδριάσεις του Φορέα διαχείρισης του Πάρκου διαφωνούσε κάθετα με την παρουσία ιδιωτών (ακόμα και για τις μικρές επιχειρήσεις βιολογικών προϊόντων) αλλά λόγω της πλειοψηφίας του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν μπορούσε να επιβάλλει τη γνώμη του (του ζητήθηκε από την επιτροπή έγγραφη αναφορά για τους άνω ισχυρισμούς του ειδάλλως δεν μπορούμε να τους αποδεχθούμε).
* Μας ενημέρωσε ότι είχε λάβει σαφής δεσμεύσεις από το ΥΠΕΧΩΔΕ την άνοιξη του τρέχοντος έτους για την σταθερή ετήσια χρηματοδότηση του Πάρκου οι οποίες όμως έχουν μείνει στα λόγια (εδώ ακριβώς του επισημάναμε ότι στην κινητοποίηση των κατοίκων στο ΥΠΕΧΩΔΕ εάν ισχύουν τα όσα ανέφερε θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να είναι σύσσωμο εκεί πλάι στους αγωνιζόμενους κατοίκους).
* Μας ενημέρωσε ότι με απόφαση και των τριών δήμων που είναι στον Οργανισμό Διαχείρισης θα αποσύρουν όλους τους αντιπροσώπους τους από την διοίκηση του οργανισμού του Πάρκου για να δημιουργήσουν κρίση ώστε να λυθεί το ζήτημα.
* Όσο αφορά το να στείλει άμεσα προσωπικό για τη συντήρηση του Πάρκου, ουσιαστικά μας είπε ότι όταν αναλάβουν οι δήμοι το Πάρκο θα στείλουν και το απαραίτητο προσωπικό για την συντήρηση του (θα αγωνιστούμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την άμεση παρουσία προσωπικού στο Πάρκο χωρίς να δεχόμαστε τις άνω εξαγγελίες του δημάρχου οι οποίες στο σήμερα δεν προσφέρουν τίποτα για την άμεση αποκατάσταση του Πάρκου)



Η επιτροπή αγώνα μετά την λήξη της συζήτησης διεμήνυσε στον δήμαρχο Ιλίου ότι αντίστοιχες παραστάσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν και στους άλλους δύο δήμους Αγίων Αναργύρων και Καματερού.


Θεωρούμε με βάση την πρώτη μας εκτός του Πάρκου κινητοποίηση ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πάρκο είναι ευθύνη μικρή ή μεγάλη όλων όσων εμπλέκονται στη διαχείριση του και ότι μόνο μέσα από την επιτροπή αγώνα και την ακόμα μεγαλύτερη μαζικοποίηση της μπορούμε να έχουμε άμεσα υλικά αποτελέσματα αλλά και συνολικές νίκες όπως η διασφάλιση χρηματοδότησης για το Πάρκο και ο αποκλειστικά ενιαίος και δημόσιος χαρακτήρας του.

Η επιτροπή καλεί όλους τους κατοίκους στις επόμενες δύο κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν :

* Πέμπτη 25/9/200818:30, συγκέντρωση στη πλατεία των Αγίων Αναργύρων και μαζική παράσταση στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων με τα αντίστοιχα αιτήματα.
* Πέμπτη 02/10/200818:30, συγκέντρωση στο Δημαρχείο Καματερού με τα αντίστοιχα αιτήματα.


ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: