Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»


Την Πέμπτη 18/09/08 στις 19:00 πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο του Ιλίου (στο χώρο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου) για την άμεση επίλυση ζητημάτων που αφορούν την βιωσιμότητα, την λειτουργία και τον δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου.

Την Πέμπτη 25/09/08 την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο των Αγίων Αναργύρων (στο χώρο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου) για το ίδιο θέμα.

Και στις δύο κινητοποιήσεις η επιτροπή συναντήθηκε με τους Δημάρχους κάθε δήμου (κ. Ζενέτο και κ. Σαράντη αντίστοιχα) και τους κατέθεσε το ψήφισμα με τις χιλιάδες των υπογραφών από κατοίκους όλων των γύρων περιοχών. Σαν επιτροπή τους παραθέσαμε τις αποφάσεις των δύο Συνελεύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί και αφορούν τα εξής:

* Άμεση σύγκληση των δημοτικών συμβουλίων με αποκλειστικό θέμα το Πάρκο Τρίτση
* Να δεσμευτούν τα δημοτικά συμβούλια ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των ιδιωτών μέσα στο Πάρκο
* Να δεσμευτούν οι δημοτικές αρχές ότι θα στείλουν εργατοϋπαλληλικό προσωπικό άμεσα για τη συντήρηση του Πάρκου
* Να συμπορευτούν με την επιτροπή για την πραγματική επίλυση των ζητημάτων



Στα παραπάνω ζητήματα:

Ο δήμαρχος Ιλίου κ. Ζενέτος ανέφερε τα εξής:

* Δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο θα παρευρίσκεται και η επιτροπή αγώνα θα τεθεί σαν κύριο ζήτημα συζήτησης το Πάρκο Τρίτση
* Μας επισήμανε ότι και ο ίδιος σε συνεδριάσεις του Φορέα διαχείρισης του Πάρκου διαφωνούσε κάθετα με την παρουσία ιδιωτών (ακόμα και για τις μικρές επιχειρήσεις βιολογικών προϊόντων) αλλά λόγω της πλειοψηφίας του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν μπορούσε να επιβάλλει τη γνώμη του (του ζητήθηκε από την επιτροπή έγγραφη αναφορά για τους άνω ισχυρισμούς του ειδάλλως δεν μπορούμε να τους αποδεχθούμε).
* Μας ενημέρωσε ότι είχε λάβει σαφείς δεσμεύσεις από το ΥΠΕΧΩΔΕ την άνοιξη του τρέχοντος έτους για την σταθερή ετήσια χρηματοδότηση του Πάρκου οι οποίες όμως έχουν μείνει στα λόγια (εδώ ακριβώς του επισημάναμε ότι στην κινητοποίηση των κατοίκων στο ΥΠΕΧΩΔΕ αν ισχύουν τα όσα ανέφερε θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να είναι σύσσωμο εκεί πλάι στους αγωνιζόμενους κατοίκους
* Μας ενημέρωσε ότι με απόφαση και των τριών δήμων που είναι στον Οργανισμό Διαχείρισης θα αποσύρουν όλους τους αντιπροσώπους τους από την διοίκηση του Οργανισμού του Πάρκου για να δημιουργήσουν κρίση ώστε να λυθεί το ζήτημα
* Όσον αφορά το να στείλει άμεσα προσωπικό για την συντήρηση του Πάρκου, ουσιαστικά μας είπε ότι όταν αναλάβουν οι δήμοι το Πάρκο θα στείλουν και το απαραίτητο προσωπικό για την συντήρηση του (θα αγωνιστούμε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την άμεση παρουσία προσωπικού στο Πάρκο χωρίς να δεχόμαστε τις άνω εξαγγελίες του δημάρχου οι οποίες στο σήμερα δεν θα προσφέρουν τίποτα για την άμεση αποκατάσταση του Πάρκου).


Αντίστοιχα ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κ. Σαράντης ανέφερε:

* Δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο θα παρευρίσκεται και η επιτροπή αγώνα θα τεθεί σαν κύριο ζήτημα συζήτησης το Πάρκο Τρίτση
* Μας επισήμανε ότι ουδέποτε η άποψη που μεταφέρθηκε από τον εκπρόσωπο του δήμου στις συνεδριάσεις του Φορέα διαχείρισης του Πάρκου ήταν σύμφωνες με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου αλλά και του ιδίου προσωπικά. Διαφωνούσε κάθετα με την παρουσία ιδιωτών λέγοντας ότι οραματίζεται ένα καθαρά οικολογικό Πάρκο (γιατί άραγε δεν βγήκε ποτέ μία καταγγελία γι’αυτό;)
* Μας ενημέρωσε ότι είχε λάβει σαφείς δεσμεύσεις από το ΥΠΕΧΩΔΕ την άνοιξη του τρέχοντος έτους για την σταθερή ετήσια χρηματοδότηση του Πάρκου οι οποίες όμως έχουν μείνει στα λόγια (εδώ ακριβώς του επισημάναμε ότι στην κινητοποίηση των κατοίκων στο ΥΠΕΧΩΔΕ αν ισχύουν τα όσα ανέφερε θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να είναι σύσσωμο εκεί πλάι στους αγωνιζόμενους κατοίκους - δεσμεύτηκε ότι θα το πράξει…)
* Μας ενημέρωσε ότι με απόφαση και των τριών δήμων που είναι στον Οργανισμό Διαχείρισης θα αποσύρουν όλους τους αντιπροσώπους τους από την διοίκηση του Οργανισμού του Πάρκου για να δημιουργήσουν κρίση ώστε να λυθεί το ζήτημα
* Όσον αφορά το να στείλει άμεσα προσωπικό για την συντήρηση του Πάρκου, ουσιαστικά μας είπε ότι ακόμη και αν ο δήμος του αναλάβει κάτι τέτοιο θα χρειαστεί βοήθεια και από τους άλλους δύο δήμους (Καματερού, Ιλίου) φανερώνοντας την ακόμα και ως τώρα «έλλειψη συνεννόησης» μεταξύ των όμορων δήμων για τον στοιχειώδη καθαρισμό του Πάρκου (βλέπε παραπάνω δήλωση κ. Ζενέτου για το θέμα αυτό). Παρόλα αυτά εμείς θα αγωνιστούμε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την άμεση παρουσία προσωπικού στο Πάρκο χωρίς να δεχόμαστε τις άνω εξαγγελίες του δημάρχου οι οποίες στο σήμερα δεν θα προσφέρουν τίποτα για την άμεση αποκατάσταση του Πάρκου.



Η επιτροπή αγώνα είχε προγραμματίσει μετά την απόφαση της συνέλευσης κατοίκων για την Πέμπτη 02/10/08 και ώρα 19:00 παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Καματερού (τον τρίτο σε σειρά δήμο – άμεσα ενδιαφερόμενο και συνυπεύθυνο για την κατάσταση του Πάρκου). Οι δήμαρχοι Ιλίου και Αγίων Αναργύρων με βάση την πίεση που τους ασκήθηκε από την επιτροπή αγώνα μας ενημέρωσαν ότι προγραμμάτισαν έκτακτα δημοτικά συμβούλια για το ζήτημα του Πάρκου την ίδια ημέρα την Πέμπτη 02/10.2008 στις 18:00 και 20:30 αντίστοιχα. Επομένως από την Δευτέρα ενημερώσαμε τον Δήμαρχο Καματερού ότι μέχρι την Τετάρτη επιδιώκαμε μια συνάντηση μαζί του, την οποία αρνήθηκε τηλεφωνικά συνεργάτης του λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων! Φαίνεται λοιπόν ότι όσο και αν ο «πρώτος» πολίτης του δήμου Καματερού κ. Καμαρινόπουλος «φώναζε» όλο το προηγούμενο διάστημα για την κατάσταση που έχει περιέλθει το Πάρκο στα ΜΜΕ που εμφανιζόταν, στην κρίσιμη αυτή κατάσταση εφαρμόζει το ρητό: «Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι». Η ειρωνεία είναι ότι πραγματοποίησε ο ΑΣΔΑ κινητοποίηση για το περιβάλλον στην Δυτική Αττική, όπου ο Δήμαρχος Καματερού ήταν εκεί, στις 29/09 και ένα από τα θέματα ήταν το Πάρκο Τρίτση.



ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΙ ΙΛΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02/10/08 ΩΡΑ: 18:00 & 20.30 μμ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: