Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΑΝΑΦΟΡΑ Του κρατούμενου Σάββα Ξηρού Προς τον Διευθυντή και Εισαγγελέα των Δ.Φ.Κ.

«Η πραγματική κατάσταση υγείας»


Πληροφορήθηκα χθες από καθαρή σύμπτωση, αν και άμεσα ενδιαφερόμενος, ότι σας έχει αποσταλεί έγγραφο ερώτημα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την κατάσταση της υγείας μου, με καταληκτική ημερομηνία 7.11.08, προκειμένου να απαντήσει σε νέα ερωτήματα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Επισημαίνω:

1. Το έγγραφο αναφέρεται στην υγεία μου συνολικά και όχι μόνο στα οφθαλμολογικά και ωτολογικά προβλήματα, όπως επιχειρείται να περιοριστεί η έκθεση.

2. Ως προς τα πρώτα, «εξετάστηκα» χθες από τον επισκέπτη οφθαλμίατρο των φυλακών με προφορική συνέντευξη, καθώς δεν υπάρχουν τα απαραίτητα για την περίπτωσή μου ιατρικά μηχανήματα ούτε στο νοσοκομείο κρατουμένων, προκειμένου, όπως υπονόησε, να καταρτίσει έκθεση για την κατάσταση των οφθαλμών μου. Πλην όμως, εκτός της μη εξέτασης, ο συγκεκριμένος γιατρός δεν έχει ούτε την αρμοδιότητα να αποφασίσει οποιαδήποτε περαιτέρω ιατρική πράξη ή χειρουργική επέμβαση (ούτε τη δυνατότητα βέβαια να προβεί σε κάτι τέτοιο, λόγω των ιδιαζόντων οφθαλμολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζω), εφόσον για τα ανωτέρω η ευθύνη έχει μετατεθεί εξ ολοκλήρου σε νοσοκομειακούς γιατρούς εκτός φυλακών. Επομένως, ο εν λόγω γιατρός είναι αναρμόδιος να συντάξει την ζητούμενη έκθεση.

3. Σας ενημερώνω ότι, εκτός των δύο αυτών προβλημάτων, υπάρχει και το αδιερεύνητο της «πυραμιδικής συνδρομής», που πληροφορήθηκα ότι έχω από την απάντηση της Ελληνικής Κυβέρνησης προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Ιούνιο του 2008, για το οποίο απαιτείται διευκρίνιση ως προς τις αιτίες και τις πρακτικές συνέπειες και έκθεση από νευρολόγο.

4. Το ανωτέρω νευρολογικό -παθολογικό- πρόβλημα, σε συνδυασμό με τις «εκφυλιστικής φύσης αλλοιώσεις» στη σπονδυλική στήλη, με τα εντοπισμένα μυϊκά και αρθρικά άλγη και την διαλείπουσα ακαμψία, αστάθεια, αδυναμία στήριξης-άρσης βάρους, αιμωδίες των άκρων κ.ά., προβλήματα γνωστά και καταγεγραμμένα, τα οποία καθιστούν την αυτοεξυπηρέτηση δυσχερή και τον εγκλεισμό βασανιστήριο, χρήζουν διερεύνησης και σύνταξης έκθεσης (με τις αιτίες και τις συνέπειες) από ορθοπεδικό και ρευματολόγο.

5. Επιπλέον, το πρόβλημα που ενέσκηψε δριμύτερο στις 15 προς 16 Μαΐου 2008 με τα νεφρά, όταν μεταφέρθηκα με φορείο στο ιατρείο των φυλακών, εντοπισμένο και καταγεγραμμένο από τις 24.12.04, με νεφρικά άλγη που υφίστανται μέχρι σήμερα, δεν έχει διερευνηθεί ακόμα, χρήζει δε εκτίμησης και έκθεσης τουλάχιστον ουρολόγου.

Επομένως, σε περίπτωση που δεν προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για τη σύνταξη μιας ολοκληρωμένης έκθεσης, έχετε ευθύνη για απόκρυψη στοιχείων, προκειμένου να παρουσιαστεί μια ελλιπής, πλαστή εικόνα της κατάστασης υγείας μου, με σκοπό την παραπλάνηση δικαστικής κρίσης, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν από τους προκατόχους σας.

Σάββας Ξηρός
Φυλακές Κορυδαλλού
5.11.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: