Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Η κραυγή απόγνωσης μέσα από τα κελιά πλήγμα στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος και υπόθεση όλων μας

«Η τραγική κατάσταση των κρατουμένων στα σημερινά κολαστήρια, καταδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι η εγκληματική αδιαφορία και ο κυνισμός κυβερνούν αυτόν τον τόπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπανιάς στην παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων με αφορμή την έναρξη απεργίας πείνας από κρατούμενους σε πολλές φυλακές της χώρας.
« Ρωτάμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης: Πόσοι ακριβώς από τους ανθρώπους αυτούς περιμένει να πεθάνουν πριν αποφασίσει να εφαρμόσει ακόμη και τους υπάρχοντες νόμους για τα δικαιώματα και τις συνθήκες διαβίωσης των εγκλείστων; Ζήλεψαν οι αρμόδιοι τη δόξα της Μάργκαρετ Θάτσερ και την ανάλγητη συμπεριφορά της στην υπόθεση των κρατουμένων του ΙΡΑ τη δεκαετία του ’80;» συνέχισε ο Γ. Μπανιάς για να καταλήξει:
«Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η επαίσχυντη αυτή πραγματικότητα. Και σ΄ αυτή τη διεκδίκηση διαθέτουμε δύο ισχυρά όπλα: το πρώτο είναι στα χέρια των ίδιων των κρατουμένων, να κάνουν δηλαδή το αίτημα τους όσο πιο μαζικό μπορούν, αίτημα καθολικό. Το δεύτερο όπλο είναι δικό μας: η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας είναι υπόθεση όλων μας! Και η χθεσινή, εξαιρετικά συγκινητική συγκέντρωση συμπαράστασης στα Προπύλαια, μία συγκέντρωση σημαντική όχι μόνο για τον όγκο της αλλά κυρίως για τη συμμετοχή σ΄ αυτήν νέων στην πλειοψηφία ανθρώπων, αποδεικνύει ότι πραγματικά μπορούμε!»



ΜΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: