Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΕΝ ΤΕΙ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ.Σ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΝΑΤΟΙ , ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ



Πάνε 16 μέρες τώρα που συνάνθρωποι μας έχουν φτάσει στην έσχατη μορφή πάλης , και αγώνα , την απεργία πείνας . Δεν είναι άνθρωποι που τα βρήκαν έτοιμα και πέρασαν εύκολα την ζωή τους . Ήρθαν από τις χώρες τους αφήνοντας την οικογένεια τους και με πολλές δυσκολίες ήρθαν στην χώρα μας αναζητώντας κάτι καλύτερο που όμως οι εδώ συνθήκες δεν τους το επετρεψαν . Ο ρατσισμός πολλών ιθυνόντων και υψηλά βολεμένων ατόμων είναι εμφανής . Και όλα αυτά γίνονται την ώρα που χαρίζονται δις στους τραπεζίτες , οι παπάδες κάνουν πάρτι με τα χρήματα που έχουν κλέψει από τον ελληνικό λαό . Και τι ζητάνε αυτοί οι άνθρωποι ; Ζητάνε το νόμιμο δικαίωμα που τους στερούν , να νομιμοποιηθούν μετά από τα τόσα χρόνια διαμονής στην Ελλάδα . Οι δεκαπέντε απεργοί πείνας της πόλης μας αποτελούν το ξεκάθαρο μοντέλο πολιτικής και νομοθεσίας που ακολουθεί η Ελλάδα στο θέμα αυτό , κατά παράβαση διεθνών συμβάσεων και στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οδηγώντας έτσι σε ακραίες ενέργειες απελπισίας μετανάστες και πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα μας.

Έτσι λοιπόν , πολλοί συντάχτηκαν στο πλευρό των μεταναστών συμμετέχοντας στα συντονιστικά που γίνονταν . Από φοιτητικές παρατάξεις , συλλόγους καθηγητών , φορέων του τόπου , μέχρι και συνδικαλιστές , αλλά και απλούς ανθρώπους . Και ενώ το ΔΣ του ΤΕΙ πήρε απόφαση συμμετοχής στην πορεία της Τρίτης 25/11/2008 και ώρα 6 το απόγευμα , στο πλευρό των μεταναστών , η οποία ημέρα είχε χαρακτηριστεί ως πανελλαδική ημέρα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας αλλά και στήριξης των απεργών , η παράταξη της «αλήθειας» ,η παράταξη η οποία ποτέ δεν κρύβει τίποτα από κανένα σπουδαστή , η παράταξη του αγώνα και της πρωτοπορίας , η παράταξη της ΠΚΣ δεν ψήφισε και δεν δέχτηκε να στηρίξει των αγώνα των μεταναστών ενώ παράλληλα το ΠΑ.ΜΕ η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ συμμετέχει ενεργά .

Λοιπόν , είναι ηλίου φαεινότερο ότι η ΠΚΣ λειτουργεί με την γραμμή του ΚΚΕ και των δικών του πολίτικων . Περιμένουμε λοιπόν , όλοι εμείς οι άμαθοι και αγνώμονες φοιτητές να μας πείτε κύριοι γιατί δεν συμμετέχετε σε κάτι τέτοιο ;

Αυτός είναι ο κομμουνισμός που θέλετε ; Δηλαδή μια κοινωνία με ρατσισμό και κοινωνικές ανισότητες ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: