Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση για την απεργία πείνας των 15 μεταναστών

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΙΩΝ
Χανιά 4-12-2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εδώ και 23 μέρες με αφορμή τον αγώνα των απεργών πείνας με καθημερινά διογκούμενη αγανάκτηση γινόμαστε μάρτυρες προκλητικής αδιαφορίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των πολιτικών της εκπροσώπων στην Περιφέρεια και στο Νομό Χανίων. Αφού με σύντονες ενέργειες του Δημάρχου αποκαταστάθηκε «η τάξη κα η ευπρέπεια» στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο, μετά και την απάνθρωπης έμπνευσης κυνική αποστροφή του Περιφερειάρχη ότι «αναγνωρίζει (!) το δικαίωμα της απεργίας πείνας στους μετανάστες» το θέμα φαίνεται ότι έχει πάψει να απασχολεί τα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος. Όμως όλοι οι Χανιώτες γνωρίζουν ότι επίκεινται δραματικές εξελίξεις, όσο οι αρμόδιοι εξακολουθούν να παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους. Είναι θέμα ημερών ίσως και ωρών και προκληθούν μη αναστρέψιμες βλάβες στην υγεία των απεργών ή και θάνατοι ακόμα.

Ως ΣΥΡΙΖΑ στηρίξαμε και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των απεργών πείνας και τα δίκαια αιτήματά τους για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή.
Αναλογιζόμενοι το βάρος και τους κινδύνους που σηκώνουν σήμερα 4/12/2008 με τον αγώνα τους καθίσταται επιτακτικό να υπάρξει μία λύση άμεσα, τώρα, που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και εκφράζει τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ανεξάρτητα από τη νομική-πολιτική μορφή που μπορεί να πάρει η λύση, είτε όπως έχει προταθεί από νομικούς μια νομική επίλυση με το ισχύον θεσμικό καθεστώς (Άδεια Παραμονής για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος), είτε με τη μορφή μίας πολιτικής απόφασης που θα κινηθεί στο πεδίο του ανθρωπισμού και θα στηρίζεται στις γενικές διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.) για την προστασία της ανθρώπινης ζωής σαν υπέρτατου αγαθού, απαιτείται γενναιοφροσύνη και τιμιότητα απέναντι στο ενδεχόμενο να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Ό,τι και αν συμβεί η ευθύνη θα ανήκει ολοκληρωτικά σε εκείνους που ενώ μπορούσαν να κινηθούν στα πλαίσια μιας ανθρωπιστικής λύσης το απέφυγαν υπακούοντας σε μικρόψυχες λογικές. Εάν η κυβερνητική εξουσία δεν θέλει να συντελεστεί ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ στα Χανιά, τώρα είναι η ώρα της άμεσης και αποτελεσματικής δράσης!

Το Γραφείο Τύπου
της τοπικής Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ
Χανιά 4-12-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: