Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα έχει τη δική μας ανοχή

Ένας μήνας κλείνει αύριο από τη προμελετημένη δολοφονική επίθεση στην συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα και όλοι μας θα βρεθούμε αύριο στους δρόμους να διαδηλώσουμε ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική ενοχή.
Αυτές τις 30 μέρες, η αστυνομία και οι ανακριτικές αρχές λειτούργησαν σε πολύ υποτονικούς ρυθμούς, σε αντίθεση με την περίπτωση της δολοφονικής επίθεσης στον αστυνομικό Διαμαντή Μαντζούνη. Στην περίπτωσή της Κωνσταντίνας, η δικογραφία στάλθηκε από την Αστυνομία μόλις πριν από λίγες μέρες στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένης Ράικου, η οποία την επέστρεψε, μάλιστα, ως απαράδεκτα ελλιπή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της «επιμελώς» πρόχειρης δουλειάς στοιχειοθέτησης της δικογραφίας είναι η έλλειψη καταθέσεων από τους υπεύθυνους της εταιρείας ΟΙΚΟΜΕΤ, όπου εργαζόταν η Κ. Κούνεβα και τους αυτόπτες μάρτυρες.
Η ΕΛ.ΑΣ προσπάθησε να «κουκουλώσει» και να κλείσει την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης βαφτίζοντάς τη ως ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών, μάλλον προερχομένων από ερωτικό πάθος. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστούν τα αίτια που οδήγησαν το παρακράτος να την αναγκάσει να πιει βιτριόλι. Η Κωνσταντίνα είναι μία συνδικαλίστρια και αγωνίστρια που κινδυνεύει η ζωή της επειδή υπερασπίστηκε τον εαυτό της και όσες εργαζόμενες μετανάστριες γίνονται θύματα εκμετάλλευσης της εργοδοσίας. Όλους αυτούς, δηλαδή, που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή ν’ αναλάβει την προστασία τους η ΓΣΕΕ και το συνδικαλιστικό κίνημα, πράγμα που δεν είδαμε μέχρι στιγμής να γίνεται ούτε στον ελάχιστα αναγκαίο βαθμό.
Εμείς, οι νέες και οι νέοι της ΑΚΟΑ καταγγέλλοντας τις δολοφονικές επιθέσεις του κράτους και του παρακράτους, σε όσους εργαζόμενους και εργαζόμενες αντιτάσσονται στο καθεστώς εργασιακής τρομοκρατίας και παλεύουν για τα εργασιακά τους δικαιώματα, θα δώσουμε το παρών στην αυριανή διαδήλωση. Είναι αναγκαίο να αγωνιστούμε για την κατάργηση της υπεργολαβίας και υπενοικίασης εργαζομένων, κάθε είδους ελαστικών σχέσεων εργασίας και την κατοχύρωση ίσων εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και απολαβών σε όλους τους εργαζόμενους, ημεδαπούς και μετανάστες.

Νέες & νέοι της ΑΚΟΑ
21/1/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: