Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ενημέρωση για το Πάρκο στη Κύπρου και Πατησίων

Συντρόφισσες και σύντροφοι
Μένω στη Κυψέλη και τις τελευταίες δυο μέρες ζούμε μέρες Χούντας και καταστολής για άλλη μία φορά.
Χτες στις 6 το πρωί ήρθαν μπουλντόζες και φορτηγά από το Δήμο -χωρίς καμία απόφαση- και κατέστρεψαν το μοναδικό χώρο πράσινου που είχε μείνει στη Κυψέλη. Έκοψαν και πάτησαν με τις μπουλντόζες 44 αιωνόβια δέντρα. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε κάτοικοι της Κυψέλης και πηγαμε στη περιοχή. Η κατάσταση ήταν τραγική. Τα πουλιά πετούσαν πάνω από τα κεφάλια μας και έψαχναν τις φωλιές τους, τα δέντρα βρίσκονταν κομμένα στο χώμα και οι κούνιες ήταν κατεστραμμένες. Το έγκλημα αυτό είναι απαράδεκτο. Το έγκλημα που συνεχίστηκε ήταν ασύλληπτο.
Ενώ φωνάζαμε και διαμαρτυρόμασταν ενάντια στη κοπή περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ είχαν μαζευτεί 3.500 υπογραφές κατοίκων Κυψέλης, ενώ ο Δήμος Αθηναίων δεν είχε καμία απόφαση, ενώ το Δασαρχείο είχε απαγορέψει την κοπή των δέντρων, ο Κακλαμάνης διέταξε να ξεκινήσουν οι εργασίες για υπόγειο πάρκινγκ.
Γύρω στις 8, περιμένοντας τον Εισαγγελέα, βγάλαμε τον αέρα από τα λάστιχα των φορτηγών του Δήμου και γράψαμε συνθήματα στα τζάμια. Οι οδηγοί προβοκατόρικα μας κατηγορούσαν ότι κόβαμε τα φρένα για να τους σκοτώσουμε. Ποιοι εμείς! Εμείς που παλεύουμε ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία να θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων. Λίγο μετά ήρθε ο Εισαγγελέας, ο οποίος αντί να κινήσει αυτόφωρη διαδικασία ενάντια του Δήμου και των εργολάβων, έστρεψε τα ΜΑΤ εναντίον μας για να φύγουμε από το Πάρκο. Με κλωτσιές, γκλομπιές και σπρωξιές -ακόμα και σε κοπέλες- μας έβγαλαν στο δρόμο.
Λίγο μετά ξεκίνησαν και οι ψεκασμοί. Μας κυνήγησαν τα ΜΑΤ σε όλη τη Πατησίων. Επί ώρες έριχναν δακρυγόνα, κρότου λάμψης και πέτρες. Το βράδυ επιστρέψαμε στο παρκο για να δεντροφυτεύσουμε. Την ίδια ώρα βγήκε στον ΑΝΤ1 ο Κακλαμάνης, ο οποίος μας κατηγόρησε ως κουκουλοφόρους των ΕΞαρχείων και περιφερόμενους κάτοικους σε Κυψέλη, Παγκράτι, Ελαιώνα. Δήλωσε ότι τα έργα θα συνεχιστούν γιατί είναι για το καλό της πόλης. Ο Ευαγγελάτος δεν είχε φροντίσει να καλέσει κάποιον για αντίλογο, ούτε να ετοιμάσει κάποιες ερωτήσεις προκειμένου να αποκαλυφθούν τα ψέμματα του Κακλαμάνη. Αντιθέτως τον εξυμνούσε για τα έργα του.
Σήμερα το πρωί εμφανίστηκαν στο Πάρκο, παρακρατικοί μπράβοι, ασφαλίτες μαζί με τους διαμερισματικούς της ΝΔ (Λαγό, Πλατόπουλο, Παπαδάκη) και επιτέθηκαν εναντια σε όσους ήταν εκεί να περιφρουρήσουν τα δέντρα και ότι είχε απομείνει. Χτύπησαν 3 άτομα, έκλεψαν κινητά και κάμερες που βιντεοσκοπούσαν τους τραμπούκους, κάτω από τα μάτια της αστυνομίας. Δυο αστυνομικοί ΄ηταν στο χώρο, οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να πουν στο ΣΚΑΙ να μετακινήσει το φορτηγάκι του γιατί ενοχλούσε!!!
Ακολούθησαν μηνύσεις. Στις 7 θα γίνει συνέλευση κατοίκων για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε.
Ι.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: