Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Οι μαθητές στη Διαπασών

Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί της μηχανισμοί έρχονται αντιμέτωποι με την οργή του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας. Η εν ψυχρώ δολοφονία του συμμαθητή μας, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ήταν η αφορμή για να ξεχυθούμε στους δρόμους και να εκφράσουμε τη θλίψη, αλλά προπαντός την οργή μας που συσσωρευόταν, εδώ και πολύ καιρό μέσα μας από τα προβλήματα της κοινωνίας μας.
Το αναποτελεσματικό σύστημα της παιδείας, οι εντατικοί ρυθμοί μάθησης (σχολείο, φροντιστήριο, ιδιαίτερα), η αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση της παιδείας, η ανεργία που μας περιμένει είναι μερικά από τα προβλήματα που κάνουν αβέβαιο το μέλλον μας και το υπονομεύουν.
Οι κυβερνήσεις συστηματικά και εσκεμμέ να έκλειναν τα μάτια σε αυτά τα προβλήματα υιοθετώντας μια πολιτική πρόσκαιρων λύσεων και εξυπηρετώντας μονάχα τα δικά τους συμφέροντα. Ήταν επόμενο να ξεσηκωθούμε βλέποντας τα δικαιώματά μας να αγνοούνται, να καταπατούνται, και αντί να ακούν τη φωνή μας, την αγωνία μας για το αύριο, σηκώνουν το όπλο, σημαδεύουν την καρδιά και κλέβουν τη ζωή ενός από εμάς.
Μαθαίνοντας ότι δολοφόνησαν τον Αλέξη, βγήκαμε στους δρόμους, κάναμε καταλήψεις, πήγαμε σε Αστυνομικά Τμήματα φωνάζοντας «Το κράτος δολοφονεί» και διεκδικώντας τον αφοπλισμό της αστυνομίας. Ο Δεκέμβρης αυτός σηματοδοτήθηκε ως μήνας εξέγερσης της νεολαίας.
Όλα όσα συνέβησαν τον περασμένο Δεκέμβρη, παρακίνησαν εμάς τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους νέους και τις νέες της ΑΚΟΑ, να διοργανώσουμε μία εκδήλωση, όπου θα μιλήσουμε, επιτέλους, εμείς.
Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, η μαθητική κατακραυγή ακούγεται με εκθέσεις, συζητήσεις, συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων και απαιτεί από τους μεγάλους να ακουστεί.
Στην εκδήλωση θα έχουμε και το τρίτο τεύχος της «Κόκκινης Κλωστής», στο οποίο θα γράφουμε τη δική μας γνώμη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και όσα επακολούθησαν, αλλά και όχι μόνο. Θα πραγματευόμαστε και άλλα ζητήματα, όπως η σφαγή στη Γάζα, τα νέα μέτρα για την παιδεία, ο Ελαιώνας, ο Ομπάμα και άλλα.


Νέες και νέοι της ΑΚΟΑ
Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά

Δεν υπάρχουν σχόλια: