Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Στο δημόσιο πανεπιστήμιο του νέου νόμου πλαισίου ανθίζει η διαφθορά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Στη Σύγκλητο της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου κι ενώ η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από την εφαρμογή του νέου νόμου Πλαίσιο όσον αφορά τα συγγράματα και την παράταση των εξαμήνων, ο Πρύτανης αποφεύγοντας να απαντήσει πολιτικά για τα ζητήματα και πιεζόμενος από τους φοιτητές να πάρει αποφάσεις, σκηνοθέτησε τον “τραυματισμό” του με σκοπό τη διακοπή της διαδικασίας. Επίσης στη συγκεκριμένη Σύγκλητο άνοιξε συζήτηση σχετικά με τα ετήσια κονδύλια που δικαιούνται οι φοιτητικοί σύλλογοι. Μετά από πιέσεις καταφέραμε να πάρουμε τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν τον σύλλογο των Μηχανικών Επιστήμης Υλικών.

Όπως αναμέναμε το ποσό των 1600 ευρώ που αντιστοιχεί για φέτος σε κάθε φοιτητικό σύλλογο δίνεται από την πρυτανεία στην κυβερνητική ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στην “αντιπολιτευόμενη” ΠΑΣΠ. Αυτό γίνεται για όλους τους συλλόγους και τα χρήματα παραλαμβάνονται από τον πρώην πρόεδρο της ΔΑΠ και τον γραμματέα της ΠΑΣΠ. Επίσης τα τιμολόγια που έχουν κατατεθεί για την δικαιολόγηση της αίτησης χρηματοδότησης είναι εντελώς πλασματικά αφού ποτέ δεν έχουν γίνει παραλαβές των “τόνων” γραφικών υλών τους οποίους επικαλούνται.

Οι δύο αυτές παρατάξεις δεν είναι τυχαίο που εκλέγουν τη συγκεκριμένη πρυτανική αρχή. Πέρα από την πολιτική αλληλοϋποστήριξη όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που συντελούνται μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο, όπως: ιδιωτικοποίηση, νόμος πλαίσιο, κατάργηση ασύλου και δωρεάν συγγραμάτων, αξιολόγηση κ.α, φαίνεται ξεκάθαρα πως υπάρχουν και σχέσεις σε οικονομικό επίπεδο.

Οι παρατάξεις αυτές που φέρνουν την κυβερνητική πολιτική μέσα στα πανεπιστήμια και υπερασπίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου, είναι αυτές που το απαξιώνουν και συντελούν στην υποβάθμιση του. Αυτοί που ζητάνε την κατάργηση του ασύλου (ΔΑΠ,ΠΑΣΠ,Πρυτανεία) με πρόφαση τις “εγκληματικές” καταλήψεις είναι αυτοί που διαπράττουν τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά “εγκλήματα” στις πλάτες και στο όνομα των φοιτητικών συλλόγων.

Εμείς διεκδικούμε όπως νόμιμα μας αναλογεί να πάρουμε τις αιτήσεις και τα τιμολόγια των υπόλοιπων φοιτητικών συλλόγων. Η πρυτανεία αρνείται να μας δώσει τα δημόσια αυτά έγγραφα επιστρατεύοντας μια σειρά από γραφειοκρατικά και τεχνητά κωλύματα. Η στάση αυτή αποδεικνύει τη συνενοχή και την πολιτική ευθύνη που έχει η πρυτανεία στο σκάνδαλο που έχει ανοίξει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να μας δωθούν τα έγγραφα των υπόλοιπων φοιτητικών συλλόγων που αποδεικνύουν
τις παραπάνω συνδιαλλαγές, τόσο τις φετινές αιτήσεις, όσο και των προηγούμενων
ετών.
• Να επιστραφούν τα χρήματα και να διατεθούν για τις ανάγκες των φοιτητικών συλλόγων
και η διαχείριση τους να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από αυτούς.
• Να λογοδοτήσουν αυτοί που έχουν υπογράψει στους φοιτητικούς τους συλλόγους.
• Να παραιτηθεί η πρυτανική αρχή της συγκάλυψης και της συνενοχής.
• Να καταργηθεί ο νόμος Πλαίσιο που θεσμοθετεί αυτού του είδους τις συνδιαλλαγές και
λογικές για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία


ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ




ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ -
ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: