Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΣΥΡΙΖΑ ;


Θα μας βάλουν πάλι εκβιαστικά διλήμματα, θα μιλήσουν για τον κίνδυνο της ακυβερνησίας (ενώ τόσα χρόνια που είχαμε ισχυρές κυβερνήσεις…), ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα σηκώσουν τους τόνους για να μας πείσουν πόσο μεγάλη άβυσσος τους χωρίζει, πόσο ανάγκη τους έχουμε για να λύσουμε τα προβλήματά μας. Μην τσιμπάς. Σκέψου με βάση τις πραγματικές ανάγκες των νέων ανθρώπων, τις ανάγκες σου.

Οι εκλογές δεν αλλάζουν τον κόσμο, τον κόσμο τον αλλάζουν οι αγώνες, οι διεκδικήσεις, η συλλογικότητα. Οι εκλογές όμως καταγράφουν το συσχετισμό δύναμης μέσα στην κοινωνία. Δείχνουν μέχρι πού είναι μια κοινωνία διατεθειμένη να φτάσει.

Σε αυτές τις εκλογές δείξε τους ότι δεν είμαστε πια διατεθειμένοι και διατεθειμένες:

• Να δουλεύουμε σε δουλειές με ημερομηνία λήξης και με μισθούς που μοιάζουν περισσότερο με χαρτζιλίκι και δεν μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια.

• Να περιμένουμε στην ουρά της ανεργίας την ίδια στιγμή που επιχειρήσεις και τράπεζες συνεχίζουν ακόμη και σήμερα –εν μέσω κρίσης– να έχουν τεράστια κέρδη ούτε θέλουμε να τσαλακώνουμε την αξιοπρέπεια μας κάνοντας ουρά έξω από βουλευτικά γραφεία για μια οκτάμηνη σύμβαση.

• Να βλέπουμε το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα να υποχρηματοδοτείται την ίδια στιγμή που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πριμοδοτούν την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και κάθε είδους κολεγίων.

• Να βλέπουμε το περιβάλλον να καταστρέφεται στο όνομα της «ανάπτυξής» τους και του κέρδους.

• Να βλέπουμε έναν ένοπλο αστυνομικό να δολοφονεί ένα δεκαπεντάχρονο παιδί. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιορίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες μας.


Είναι στο χέρι σου!

Σε αυτές τις εκλογές ενίσχυσε την αριστερά, όχι γιατί η αριστερά είναι σωτήρας ή έχει μαγικές λύσεις, αλλά γιατί η αριστερά είναι η μόνη πολιτική δύναμη που διεκδικεί να μη σηκώσουμε για άλλη μια φορά το βάρος των δικών τους επιλογών οι νέοι και οι νέες, οι οικονομικά ασθενέστεροι, αυτοί που τόσα χρόνια, ακόμη και όταν η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης, καλούνταν «να κάνουν θυσίες», να μη ζητάνε πολλά… Ενίσχυσε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της ακροδεξιάς.

Ενίσχυσε το ενωτικό εγχείρημα της αριστεράς, τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, γιατί η ενότητα είναι το όπλο μας και ο μόνος τρόπος για να είναι οι αγώνες μας αποτελεσματικοί. Ενίσχυσε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη που στήριξε, μέσα και έξω από τη Βουλή, από το άρθρο 16 μέχρι τον Δεκέμβρη, κάθε μεγάλη και μικρή κινητοποίηση για τα εργασιακά μας δικαιώματα, το περιβάλλον, τις ελευθερίες και την παιδεία. Γιατί απέδειξε ότι στηρίζει στην πράξη τους αγώνες, ότι προβάλλει διεκδικήσεις προκειμένου να βελτιώσουμε τη ζωή μας σήμερα και ότι μπορεί να πετυχαίνει και σημαντικές νίκες.

Δώσε τους να καταλάβουν ότι δεν μπορούν άλλο να υποτιμούν τη νοημοσύνη σου. Σε αυτές τις εκλογές δες, άκου, θυμήσου, σκέψου, στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάρε μέρος στη μάχη για την υπεράσπιση της κοινωνίας, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, της αξιοπρέπειάς μας. Είναι στο χέρι σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: