Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

H ΑΚΟΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με μια ευρεία σύσκεψη μελών του πανελλαδικού Συντονιστικού της (9-9-09)και με παρουσία πολλών ακόμα συντροφισσών και συντρόφων καθώς και ανένταχτων του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΚΟΑ μπαίνει στην εκλογική μάχη. Το παρακάτω κείμενο συμπυκνώνει τον πλούσιο διάλογο και τις διαθέσεις της οργάνωσης, των μελών και των φίλων της.
"Η ριζοσπαστική, ανανεωτική, κινηματική, ανταγωνιστική αριστερά, θα είναι παρούσα στην εκλογική μάχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη των εκλογών υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των πολλών, των αδικημένων, όσων πλήττονται από τον πόλεμο που κήρυξαν οι δυνάμεις του δικομματισμού αλλά και της ακραίας συντήρησης. Θα δώσει τη μάχη, παρά τις δυσκολίες και τα λάθη, προσωπικά και συλλογικά, που έπληξαν την αξιοπιστία του εγχειρήματός μας, και τα οποία η ΑΚΟΑ, με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης, θα αγωνιστεί να μην επαναληφθούν.
Η οικονομική κρίση έχει αφήσει ήδη και στη χώρα μας τα σκληρά αποτυπώματά της. Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι μετανάστες και μετανάστριες, νιώθουν ακόμη περισσότερο απροστάτευτοι, ακόμη περισσότερο ευάλωτοι απέναντι στην πολιτική που αποθεώνει την αγορά, την κυριαρχία των τραπεζών, τα συμφέροντα και την ασυδοσία των λίγων.
Το «σύστημα» έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο, που θα αφήνει χωρίς ζιζάνια και εμπόδια, ανοιχτό το δρόμο για να περάσει το «τσουνάμι» των νέων αντιλαϊκών μέτρων, που πλέον εξαγγέλλονται κυνικά και απροκάλυπτα. Σε αυτό το σχέδιο, κεντρικό στόχο αποτελεί η δική μας αριστερά και αυτό γιατί πιστεύουν ότι η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ περνάει μέσα από τη έξοδο του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή. Γιατί πιστεύουν, επίσης, ότι με μια Βουλή χωρίς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ιδιαίτερα με μια κοινωνία με αποδυναμωμένο και πληγωμένο τον ΣΥΡΙΖΑ, ευκολότερα θα περάσουν συντηρητικά σενάρια και λύσεις.
Όμως, η δική μας αριστερά είναι παρούσα στις εξελίξεις. Μαζί με τα πολύμορφα συνδικαλιστικά, κοινωνικά και οικολογικά κινήματα, θα δώσει τη μάχη για να ακουστεί η φωνή τους και να επιτευχθούν νίκες.
Η ΑΚΟΑ, με βάση τις αρχές δημοκρατικής και συλλογικής λειτουργίας του ενωτικού μας εγχειρήματος, θα δώσει τη μάχη των εκλογών με όλες της τις δυνάμεις και με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. Για να σφραγίσει τις εξελίξεις μια υπαρκτή και απολύτως διακριτή στην ελληνική κοινωνία ταυτότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Με κεντρικούς στόχους:
• τα θέματα της απασχόλησης, των μισθών, της κοινωνικής ασφάλισης
• την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών
• την προάσπιση των ατομικών, δημοκρατικών, κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που πλήττονται και απειλούνται ολοένα περισσότερο
• την αλληλεγγύη με τους μετανάστες για την ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία, την καταπολέμηση του ρατσισμού και του εθνικισμού
• την ισοτιμία των δύο φύλων και του σεξουαλικού προσανατολισμού
• την προστασία του περιβάλλοντος, που καίει και πληγώνει η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα,
• τη μείωση των εξοπλισμών, των εστιών του πολέμου, την απόσυρση από τις ιμπεριαλιστικές δήθεν "ειρηνευτικές" αποστολές
• τη διεθνιστική συνεργασία με τα ευρωπαϊκά κινήματα αντίστασης στο νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα, η μάχη της 4ης Οκτωβρίου είναι κρίσιμη. Για να βρουν στήριγμα οι κοινωνικοί αγώνες. Για την ενίσχυση της ριζοσπαστικής αριστεράς, για να βγουν περισσότεροι αριστεροί βουλευτές, γυναίκες και άντρες."



Αθήνα 10 – 9 – 2009 Το Γραφείο Τύπου της ΑΚΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: