Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΑΛΙΜΟΣ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ) Να φέρουμε τα «άνω-κάτω» στο Καλαμάκι


Με μια πορεία τεσσάρων χρόνων, με δράση και επιτυχίες το Άνω – Κάτω στο Καλαμάκι», η δημοτική κίνηση του Αλίμου που συγκεντρώνει όχι μόνο τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πολύ ευρύτερες, βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πρόκληση: στην πρώτη συμμετοχή του στις εκλογές, ύστερα από τέσσερα χρόνια απουσίας από το Δημοτικό Συμβούλιο της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς και των ανθρώπων των κινημάτων της περιοχής. Αλλά ύστερα και από μια πολύ πλούσια και γόνιμη παράδοση από προγενέστερη συμμετοχή δημοτικών συμβούλων του χώρου.
Η δεύτερη πρόκληση για το «Άνω-Κάτω» είναι ότι αποφάσισε ως υποψήφιος Δήμαρχος να είναι ένας 25χρονος νέος άνθρωπος που όμως μετέχει από την αρχή της ίδρυσής της και έχει έντονη δραστηριότητα όχι μόνο στο φοιτητικό κίνημα αλλά και στα κινήματα της γειτονιάς ιδιαίτερα της παραλίας και των κεραιών. Ο Δημήτρης Κλαυδιανός, «δεινός» ποδηλάτης σπουδάζει μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα διδάσκει κλασική κιθάρα στη γειτονιά του, στο Θουκυδίδειο Ωδείο.
Στη διακήρυξη της κίνησης γίνεται και ένας μικρός απολογισμός της τετράχρονης δράσης της για τις ελεύθερες παραλίες, τα γνωστά μαγαζιά που λυμαίνονται τους χώρους, τα σκουπίδια, τις κεραίες, την σωτηρία του μητροπολιτικού πάρκου και την εθελοντική δεντροφύτευσή του, τα χρέη του Δήμου, την υπεράσπιση των συμβασιούχων του Δήμου, για να μην αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης, να αυξηθούν οι ελεύθεροι χώροι, το κτιριακό των σχολείων της πόλης, κ.τ.λ. Με αυτή την διαδρομή απευθύνονται στους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους και ζητούν την ψήφο τους αλλά και την συμμετοχή τους να κάμουν πολύ περισσότερα και από την θέση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ένα απόσπασμα από την διακήρυξη δίνει και τα ιδεολογικό στίγμα του «Άνω – Κάτω».
«Σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν βεβαιότητες, που οι κατακτήσεις και τα στοιχειώδη δικαιώματά μας αμφισβητούνται από την κυβέρνηση του Μνημονίου, δεν μπορούμε και δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια!
Δεν έχουμε αυταπάτες γνωρίζουμε ότι τα παραπάνω δεν γίνονται με αλλαγή διαχείρισης του δήμου μας, αλλά με ισχυρή πολιτική βούληση και εμπλοκή όλου του δημιουργικού δυναμικού κάθε γειτονιάς μας, δηλαδή όλων μας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: