Σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Συνέλευσης των εργαζομένων κατηγόρησαν τη διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) για αναλγησία και ζήτησαν να γίνει ανάκληση της απόφασης και ο εκδοτικός οίκος να συνεχίσει τη λειτουργία του.
Ο πρόεδρος της συνέλευσης Νίκος Χήρας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, αλλά και με τους υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού για να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους, ενώ παράλληλα έχουν αποστείλει σχετική επιστολή στην κα Κατσέλη, ζητώντας να παρέμβει και να σωθούν οι 90 θέσεις εργασίας στα "Ελληνικά Γράμματα".
Ο Σπύρος Αλεξίου, μέλος της Συνέλευσης των εργαζομένων, τόνισε ότι για να επικυρωθούν οι απολύσεις θα πρέπει να υπογραφούν από την υπουργό Εργασίας, καθώς εμπίπτουν στο νόμο των ομαδικών απολύσεων, ενώ ο Δημήτρης Πουλόπουλος, τόνισε ότι είναι άσχημος ο συμβολισμός για την ελληνική κοινωνία να κλείνει ένας εκδοτικός οίκος.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Μεταφραστών, Επιμελητών, Διορθωτών Ιωάννα Μεϊντάνη, η οποία τόνισε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που μένουν χωρίς δουλειά από το κλείσιμο του εκδοτικού οίκου, είναι μεγαλύτερος, αν προστεθούν στους μισθωτούς και οι εξωτερικοί συνεργάτες.
Επίσης, η συγγραφέας Ζωή Βαλάση, που είναι μία από τους 126 συγγραφείς που έχουν υπογράψει το κείμενο συμπαράστασης προς τους εργαζομένους, τόνισε ότι είναι απαράδεκτο και αδιανόητο να κλείνει ένας εκδοτικός οίκος, ενώ πρόσθεσε ότι κανένας δεν ενημέρωσε τους συνεργαζόμενους συγγραφείς για το κλείσιμο των "Ελληνικών Γραμμάτων".
Τέλος, μίλησε και ο δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Το Βήμα" και μέλος της εργασιακής επιτροπής του ΔΟΛ, Τάσος Αναστασιάδης, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό, επισημαίνοντας ότι ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί 40 με 45 εργαζόμενοι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου