Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΚΟΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


«Εμείς οι φοιτηταί των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ορκιζόμαστε στο όνομα της ελευθερίας να αγωνισθούμε μέχρι τέλους για την κατοχύρωση: των ακαδημαϊκών ελευθεριών, του πανεπιστημιακού ασύλου, της ανακλήσεως όλων των καταπιεστικών νόμων και διαταγμάτων.»Συντονιστική επιτροπή κατάληψης Νομικής 1973Σήμερα στην Νομική βρίσκονται 300 μετανάστες απεργοί πείνας που ζητούν αξιοπρέπεια αναγνώριση και ίσα δικαιώματα. Ο αγώνας τους δεν μπορεί παρά να έχει την αμέριστη συμπαράσταση όλου του δημοκρατικού κόσμου. Χρέος μας, στον δίκαιο αγώνα των απεργών είναι η ιατρική, νομική και πολιτική υπεράσπισή τους.

Ενάντια στον εκφοβισμό, τη φτώχεια, την εξαθλίωση βρίσκεται ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων και της νεολαίας, όλων των καταπιεσμένων ομάδων που βρίσκονται στο στόχαστρο ενός αναδυόμενου αστυνομικού κράτους, που συκοφαντεί ανθρώπους, φοιτητικούς συλλόγους, πολιτικούς χώρους και συνολικά την αλληλεγγύη. Το σημερινό περιεχόμενο των αγώνων στη Νομική επαναδιεκδικεί την ελευθερία, την ισότητα και την αξιοπρέπεια.

Η αλληλεγγύη για μας δεν έχει «σωστούς χειρισμούς» και όρια «νομιμοφροσύνης», είναι αυτονόητη. Όποιος υποκριτικά σιωπά και στρέφει τα πυρά του εναντίον της ή ανέχεται την αδικία ή την επιτελεί.
Ο αγώνας για αξιοπρέπεια είναι αγώνας όλων μας.


Νέες-οι ΑΚΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: