Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

"Κατάληψη" της Ολυμπιακής


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στα γραφεία της Ολυμπιακής στα Χανιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να ματαιωθεί το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της εταιρείας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κρατώντας πλακάτ στα χέρια και μοιράζοντας έντυπο υλικό στους διερχόμενους πολίτες απέκλεισαν τα γραφεία της Ολυμπιακής για περίπου 1 ώρα από τις 7 μέχρι τις 8 το απόγευμα.
Όπως επεσήμαναν το κυβερνητικό σχέδιο αποκρατικοποίησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών θα αποβεί καταστροφικό τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το επιβατικό κοινό.
"Ιδιωτικοποίηση σημαίνει ανασφάλεια πτήσεων και απολύσεις" τόνισαν, καλώντας παράλληλα τους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους της εταιρείας να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα των Ολυμπιακών Αερογραμμών.
Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και εποχικός υπάλληλος της Ολυμπιακής στα Χανιά Νίκος Τζινευράκης δήλωσε μεταξύ άλλων: "Επιτέλους το όνειρο του ΠΑΣΟΚ δια στόματος του κ. Πάγκαλου να κλείσει η Ολυμπιακή γίνεται πράξη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η χθεσινή απόφαση είναι μια καταστροφική ενέργεια για τις αεροπορικές συγκοινωνίες στην Ελλάδα διότι παραδίδει δημόσιο πλούτο στα ιδιωτικά συμφέροντα και ειδικότερα στην Aegean που είναι η βασική ανταγωνίστρια της Ολυμπιακής".
Ο κ. Τζινευράκης επεσήμανε ότι το κλείσιμο της εταιρείας θα οδηγήσει σε αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων και ανασφάλεια των πτήσεων - διότι το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων και το κλείσιμο της τεχνικής βάσης της Ολυμπιακής.
"Τα επιχειρήματα του υπουργού κ. Χατζηδάκη μπορεί να φαίνονται πειστικά αλλά είναι ψευδή 100%. Κι αυτό διότι παρόλο που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να δημοσιοποιηθεί ο ισολογισμός της Ολυμπιακής έχουν όλες οι κυβερνήσεις επιμόνως αρνηθεί. Άρα όλα τα στοιχεία που παραθέτουν είναι ψευδή. Εμείς γνωρίζουμε ότι η Ολυμπιακή είναι κερδοφόρα παρά τις προσπάθειες που κάνουν οι τελευταίες κυβερνήσεις για να τη δυσφημίσουν".
Ο κ. Τζινευράκης ανέφερε ακόμα ότι ο υπουργός εκτίμησε σε 6,5 δισ. ευρώ το εγχείρημα της απαξίωσης της Ολυμπιακής και της ιδιωτικοποίησης και πρόσθεσε ότι προφανώς όλα αυτά τα χρήματα θα κληθεί να τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.
Αναφερόμενος στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τζινευράκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να βγει χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας και να γίνουν συμμαχίες με άλλες αεροπορικές εταιρείες ώστε να υπάρχει κάλυψη των αναγκών σε όλο τον κόσμο.
Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και εποχικός υπάλληλος της Ολυμπιακής στα Χανιά Μάρκος Χατζησάββας ανέφερε: "Η ιστορία με το κλείσιμο και την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας ανταποκρίνεται σε ένα σχέδιο που για όσους γνωρίζουν άρχισε να ξεδιπλώνεται κι από τους δύο μονομάχους του δικομματισμού (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) οι οποίοι συναίννεσαν στο σημερινό αποτέλεσμα. Αυτό έγινε εμφανές όταν άρχισε σιγά σιγά η Ολυμπιακή να απαξιώνεται ως εταιρεία και να χάνει ιστορικούς προορισμούς όπως της Γερμανία αλλά και από το γεγονός ότι όλοι και όλα στις πτήσεις του εσωτερικού δουλεύουν για τον ντόπιο ανταγωνιστή της. Τελικά έφτασαν την εταιρεία στο σημείο να έχει περίπου 20% μόνιμους υπαλλήλους και 80% εποχικό προσωπικό και να είναι πια έτοιμη να δοθεί «καθαρή» και χωρίς «βάρη» στον ιδιώτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: