Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Η σωτηρία Πάρκου Τρίτση & οι 3 ΠΥΛΩΝΕΣ της ΔΕΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΜΗΤΕΡΑ

Παράλληλα με τον αγώνα γιά την σωτηρία του Πάρκου Τρίτση, θα πρέπει να δοθεί και ο αγώνας για να φυγουν οι τρεις ΠΥΛΩΝΕΣ της ΔΕΗ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΜΗΤΕΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ, Ο κ. ΤΖΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΕ ΤΡΕΙΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟ "ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΜΗΤΕΡΑ" .

ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ. ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

ΠΑΡ΄ ΟΛΟ ΠΟΥ ΑΥΤΑ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Ας μην εξαντλήσουμε την οικολογική και περιβαλλοντικη μας συνήδειση στο Παρκο Τριτση.

Ας παλέψουμε από κοινού και για ενα αλλο μειζον περιβαλλοντικο προβλημα της περιοχής αυτής.

Να παλέψουμε ΚΑΙ γιά την απομάκρυνση των καρκινογόνων αγωγών Υπερ Υψηλής τασης και των ΠΥΛΩΝΩΝ της ΔΕΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΜΗΤΕΡΑ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το Μάιο του 2006 το Υπουργείο Ανάπτυξης (τότε Υπουργός και σημερινός Πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας - Δ.Τ. 25/4/2006 Γρφ Τύπου εξήγγειλε την έναρξη της διαδικασίας απομάκρυνσης των πυλώνων και εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της λεγόμενης εκλογικής περιφέρειας, Β΄ Αθηνών, όπου βρίσκεται και το ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Λόγω της όχλησης-βλάβης που προκαλούν οι εναέριοι αγωγοί Υ/Υ Τάσης της ΔΕΗ Α.Ε. ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης ότι «Αποξηλώνονται από το 2006 οι εναέριες γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης για ένα ψηλότερο βιοτικό επίπεδο των κατοίκων των Δυτικών Προαστίων, και ιδιαίτερα για καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας.»κλπ λόγω και των επιστημονικά αποδεδειγμένων μη αντιστρεπτών βλαβών που αυτοί προκαλούν στην υγεία των ανθρώπων και μάλιστα των μικρών παιδιών» [νέα Μελέτη Ανάπτυξης & Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΜΑΣΜ) περιόδου 2006-2010, η οποία εκπονήθηκε από τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΣΜΗΕ)].

Ο σημερινός Υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας είναι σε θέση να μας ενημερώσει για την πρόοδο που έχει συντελεστεί όσον αφορά στην απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης από τις παραπάνω περιοχές;

Ειδικότερα, τι έχει πράξη αλλά και τι προτίθεται να πράξει η Διοίκηση για την απομάκρυνση ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ της ΔΕΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΑΤΤΙΚΉΣ, ώστε να προστατευθεί η υγεία και τα εν γένει δικαιώματα βρεφών και εργαζομένων.

Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο και να αποξηλωθούν όλοι οι πυλώνες στις περιοχές αυτές ώστε να προχωρήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα;

Σημαντικότατο πρόβλημα των κάτοικων της δυτικής Αθήνας (και όχι μόνο!).

αποτελεί και η διέλευση πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ μέσα από την πόλη τους, μέσα στις αυλές και πάνω από τα σπίτια τους, σε Αιγάλεω, Ίλιον, Αγ Ανάργυρους, Καματερό κ.ά. από όπου γιά δεκαετίες μέσα στον οικιστικό ιστό των πόλεων υπάρχουν πυλώνες της ΔΕΗ και διέρχονται εναέριες γραμμές μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης (150.000 Volts).


Δεν υπάρχουν σχόλια: