Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΠΙTPOΠH ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»


Την Πέμπτη 02/10/08 πραγµατοποιήθηκαν δηµοτικά συµβούλια στα Δηµαρχεία Ιλίου και Αγ. Αναργύρων, όπου συζητήθηκε το ζήτημα που αφορά την βιωσιμότητα, την λειτουργία και τον δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου.

Και στα δύο, δηµοτικά συµβούλια, µέλη της επιτροπής αγώνα πήραν το λόγο (όπου ειδικά στο δήλο Ιλίου η στάση σχεδόν όλων των δημοτικών συμβούλων ήταν απαξιωτική απέναντι στα µέλη της επιτροπής) και παραθέσανε τις αποφάσεις των δύο Συνελεύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί που συνοψίζονται στα παρακάτω:



· Να δεσμευτούν τα δηµοτικά συµβούλια ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των ιδιωτών μέσα στο Πάρκο.

· Να δεσμευτούν οι δημοτικές αρχές ότι θα στείλουν εργατοϋπαλληλικό προσωπικό άμεσα για τη συντήρηση του Πάρκου.

·Να συμπορευτούν µε την επιτροπή για την πραγματική επίλυση των ζητημάτων που γεννάει η νεοφιλελεύθερη πολιτική στο περιβάλλον.



Με τις αποφάσεις τους τα δυο δηµοτικά συµβούλια αποφάσισαν τις ακόλουθες ενέργειες:

· Τη µη περαιτέρω συµµετοχή των εκπροσώπων τους στο Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.

- Ενημέρωση των πολιτών µε πανό, αφίσες, έντυπα και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.

· Διεκδίκηση των νοµοθετηµένων πόρων και ανάληψη από τους δήμους και τον ΑΣΔΑ της ευθύνης συντήρησης, καθαρισμού και φύλαξης του πάρκου.

· Περιφρούρηση του δημόσιου χαρακτήρα του πάρκου.

·Πρόκληση συγκέντρωσης για τον προσδιορισμό περαιτέρω αγώνων για τη διάσωση του πάρκου την Κυριακή 12/10/08 στο χώρο του πάρκου και δίµηνη κατάληψη.


Η σηµερινή εξέλιξη δεν ήρθε ξαφνικά από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα τριών μηνών δράσης της επιτροπής αγώνα, που µε τη συµµετοχή εκατοντάδων κατοίκων στις συνελεύσεις, µε τις κινητοποιήσεις και παραστάσεις στα δημαρχεία, αλλά και τις χιλιάδες υπογραφές που έχουν µαζευτεί έθεσαν τις δημοτικές αρχές µε την πλάτη στον τοίχο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι:

Οι ευθύνες του Υ.ΠΕ.ΧΩΔΕ είναι τεράστιες καθώς οι σχετικές µε την συντήρηση του πάρκου πιστώσεις προς τον Α.Σ.Δ.Α. και το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου έχουν περικοπεί δραστικά τα τελευταία 3 χρόνια. Αντίστοιχα όμως και ευθύνες του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου είναι τεράστιες για το που πήγαν τα χρήματα που είχαν δοθεί καθώς και για το ότι δεν ενεργοποίησε το λαό της περιοχής στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!



Λέµε ΟΧΙ στις ανταποδοτικές χρήσεις – χορηγούς! Θα ήταν καταστροφικό να χωροθετηθούν χρήσεις «κράχτες» µε στόχο την όσο γίνεται μεγαλύτερη προσέλκυση κόσμου, γιατί µε βεβαιότητα όλοι γνωρίζουμε ότι θα επικρατήσουν οι ανάγκες και τα συμφέροντα ιδιωτικών συμφερόντων, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του περιβάλλοντος.



Λέμε ΝΑΙ στην κρατική χρηματοδότηση, τον ενιαίο χαρακτήρα του Πάρκου και τον κοινωνικό έλεγχο! Το πάρκο θα σωθεί µόνο αν διασφαλιστεί ο ενιαίος χαρακτήρας του και η αποκλειστική κατά 100% χρηµατοδότησή του από την πολιτεία που συνεπάγεται την πρόσληψη του απαραίτητου επιστηµονικο-τεχνικού και εργατο-υπαλληλικού προσωπικού για τη σωστή συντήρηση και ανάπλαση του πάρκου, σταθερή χρηματοδότηση για τη λειτουργία του και την απομάκρυνση όλων των ιδιωτών και ιδιαίτερα των µμεγάλων επιχειρήσεων που επιδιώκουν μέσα από την εγκατάλειψη του πάρκου να το αγοράσουν κοψοχρονιά για να µας βάλουν εισιτήριο να µπαίνουµε μέσα.



Σήμερα η Επιτροπή Αγώνα ενώνει τη φωνή της µε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, µε όλους όσους διεκδικούν δυναμικά να σταματήσει η υποχρηµατοδότηση, να δοθούν όλες οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις ώστε να προχωρήσουν µε γοργούς ρυθμούς τα έργα συντήρησης και παραπέρα αξιοποίησης του Περιβαλλοντικού Πάρκου.


Στο πλαίσιο αυτό προχωράµε σε:

1.Συνεδρίαση της γραµµατείας για τον καθορισμό της δράσης µας µε βάση τα νέα δεδομένα.

2.Καθημερινή παρέμβαση στο χώρο της επιτροπής 6:30 µµ – 10 µµ

από 9/10/08 μέχρι την 11/10/08.

3.Συλλογή υπογραφών στήριξης της επιτροπής.

4.Παρουσίαση ενημερωτικού υλικού στο κιόσκι της επιτροπής.





ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠEΡΙΒAΛΛONTIΚHΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

«ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!!!




ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/10/08 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30 ΣΤΟ «ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ» ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!






Επιτροπή Αγώνα για την Σωτηρία του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Email: parkosos@yahoo.gr

Τηλέφωνα: 6945596618, 6942557820

Δεν υπάρχουν σχόλια: