Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ στους καταληψίες του Ευαγγελισμού από τη Σύγκλητο του Π.ΚΡΗΤΗΣ


Στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο, μπήκε ως έκτακτο θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης -και χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι συγκλητικοί φοιτητές ούτε καν προφορικά- η κατάληψη του Ευαγγελισμού.

Αναφέρθηκε από τον Πρύτανη Κ. Παλλίκαρη ότι το Πανεπιστήμιο δέχτηκε μηνύσεις από κατοίκους που μένουν κοντά στην κατάληψη του Ευαγγελισμού.

Ο Πρύτανης έβαλε τη Σύγκλητο το εξής δίλλημα: Είτε η Πανεπιστημιακή κοινότητα δέχεται τους καταληψίες ως φοιτητές και τους προστατεύει, δεχόμενη η Πρυτανία τις μηνύσεις είτε δέχεται ότι οι καταληψίες δεν είναι φοιτητές, μέλη της παν. κοινότητας και έτσι τους ασκήται ποινική δίωξη.

Στην ψηφοφορία υπήρξαν 9 λευκά, 2 φοιτητές ψήφισαν ότι οι καταληψίες είνα μέλη της κοινότητας (εγώ και ένας ΕΑΑΚίτης από το Ρέθυμνο). Τα υπέρ υπερίσχυσαν κατά πολύ. Μάλλον ήταν 23 αλλά δεν συγκράτησα και ακριβές νούμερο.

Ο Πρύτανης δήλωσε ότι σε τρεις μέρες θα συναντηθεί το Πρυτανικό Συμβούλιο με τον εισαγγελέα έτσι ώστε να προβούν στα "κατάλληλα μέτρα".

Μόλις γύρισα από Ρέθυμνο.

Στις επόμενες μέρες η Πορεία Αριστερή θα βγάλει σχετικό κείμενο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην κατάληψη του Ευαγγελισμού. Καμία περιθωριοποίηση του διαφορετικού.

Βασίλης Λ., μέλος της Πορείας Αριστερής και εκπρόσωπος του Σ.Φ. Μαθηματικών στη Σύγκλητου του Παν. Κρήτης


(πηγη: indymedia )

Δεν υπάρχουν σχόλια: