Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Πέτρες- Καρέκλες- Σταλινισμός δεν θα περάσει ο φασισμός !!!



Η Πανσπουδαστική Κ.Σ. Τρίπολης έδειξε το σκληρό της πρόσωπο λειτουργώντας περισσότερο ως μπράβοι σε νυχτερινό μαγαζί παρά ως μια φοιτητική παράταξη – πόσο μάλλον αριστερή– που θα έπρεπε να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φοιτητών και φοιτητριών.
Σ’ ένα πανεπιστήμιο που στην ουσία υπολειτουργεί από τα πολλά και συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα, αντί να παρεμβαίνει έναντι των πολιτικών της κυβέρνησης και του κακού τρόπου διοίκησης του πανεπιστημίου από την – διορισμένη από το Υπουργείο Παιδείας – Διοικούσα Επιτροπή, η ΠΚΣ επιλέγει να στρέφεται εναντίον της Αριστερής Ενότητας.
Συγκεκριμένα , 14 Οκτωβρίου 2008, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Ε&Τ Τηλεπικοινωνιών όταν τέθηκε το θέμα για τα τραπεζάκια των παρατάξεων από μέλη της ΑΡ.ΕΝ, μέλος της ΠΚΣ που δεν είναι φοιτητής στο ΠαΠελ προσπάθησε με τραμπούκικες μεθόδους να επέμβει στη διαδικασία και να επιβάλει την άποψή του, απειλώντας τα μέλη της ΑΡ.ΕΝ. που συμμετείχαν σ' αυτή. Στην προσπάθειά μας για δημοκρατικό διάλογο, η ΠΚΣ φέρνοντας ακόμα περισσότερους εξωπανεπιστημιακούς τραμπούκους της, επιστράτευσε κλοτσιές, μπουνιές, σπρωξιές ακόμα και σιδερένιες καρέκλες. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ο τραυματισμός μελών της ΑΡ.ΕΝ. με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή - μέλους της ΑΡ.ΕΝ στο κεφάλι από καρέκλα που εκτόξευσαν εναντίον του, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους καθώς και όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να καταδικάσουν με τον πιο ευθύ τρόπο πρακτικές τέτοιου τύπου, που δεν ταιριάζουν σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό πανεπιστήμιο και φέρνουν στην μνήμη μας περιόδους 1967-1974.

• Καλούμε την ΠΚΣ να σταματήσει να χρησιμοποιεί μεθόδους που δεν συνάδουν σε μια αριστερή φοιτητική παράταξη, ξεκινώντας την αυτοκριτική της από το συγκεκριμένο συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: