Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Τα θύματα ενοχοποιούνται- οι ένοχοι θωπεύονται !


Την ώρα που η απόγνωση και η οργή της νεολαίας ξεσπάει σε κάθε γωνιά της χώρας, ακόμη μια δικαστική απόφαση – πρόκληση, αυτή τη φορά για τη γνωστή υπόθεση της «ζαρντινιέρας», προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο της ατιμωρησίας των αστυνομικών που κατηγορούνται για δολοφονίες και ξυλοδαρμούς, με θύματα τους νέους.
Οι ποινές των κατηγορουμένων για την υπόθεση αυτή, η οποία είχε συνταράξει το πανελλήνιο, ισοδυναμούν με αθώωση αφού το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, αφού καταλόγισε προκλητική συμπεριφορά (!) στο θύμα, καταδίκασε σε εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης 15 έως 39 μηνών τους ενόχους αστυνομικούς. Η εξοργιστική ατιμωρησία για τους αστυνομικούς – νταήδες, η ίδια που όπλισε το χέρι του αστυνομικού που δολοφόνησε το 16χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο, δε φαίνεται να έχει τέλος. Η ελληνική δικαιοσύνη «χαϊδεύει» για μία ακόμη φορά τους ενόχους, τις μέρες ακριβώς που η νεολαία βρίσκεται στους δρόμους, βλέποντας τη ζωή της να ακυρώνεται και μας βάζει σε σκέψεις σχετικά με την εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση της δολοφονίας στα Εξάρχεια!
Η απόφαση αυτή καταδεικνύει ξεκάθαρα πως ματαίως η κυβέρνηση με τους παλαιούς και νέους υποστηρικτές της, αναζητούν υποκινητές πίσω από την έκρηξη που πυροδότησε η δολοφονία του Αλέξη. Η νεολαία που τις μέρες αυτές εξεγείρεται, όπως και οι εργαζόμενοι και όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας που αγανακτούν με την προκλητική υποκρισία και την επί της ουσίας δικαίωση του αυταρχισμού, νοιώθουν με την απόφαση του δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης να τιμωρούνται για μια ακόμη φορά, από μία κυβέρνηση η οποία αντιμετωπίζει ως υπ’ αριθμό ένα εχθρό της τη νεολαία και τους λαϊκούς αγώνες.
Όποιος θέλει να αναζητήσει τους υπεύθυνους της οργής, γνωρίζει πολύ καλά πλέον, που να ψάξει.

Αθήνα 16 Δεκεμβρίου 2008 Το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: