Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Μην ψεκάζετε τα όνειρα των νέων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008





Μην ψεκάζετε τα όνειρα των νέων

Δέκα μέρες πέρασαν από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και η οργή των μαθητών δεν έχει καταλαγιάσει ακόμα. Και πως να καταλαγιάσει όταν η μοναδική απάντηση στα δίκαια αιτήματά τους είναι η βία. Πως να καταλαγιάσει όταν δικαστικές αποφάσεις αθωώνουν τους βασανιστές ενός νέου ανθρώπου, στην περίφημη υπόθεση ζαρντινιέρα.
Δέκα μέρες τώρα συναντιούνται οι νέοι στους δρόμους. Δέκα μέρες τώρα οι δυνάμεις καταστολής γεμίζουν τα πνευμόνια των μαθητών με καρκινογόνα χημικά. Εμείς οι νέες και οι νέοι της ΑΚΟΑ χαιρετίζουμε το μαθητικό κίνημα και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους. Τη Δευτέρα βρεθήκαμε για άλλη μία φορά στους δρόμους μαζί τους στη ΓΑΔΑ. Γευτήκαμε, όμως, πάλι τη βαναυσότητα της αστυνομίας, τα χημικά και τα γκλομπς των ΜΑΤ.
Καταγγέλλουμε για άλλη μία φορά τις πρακτικές της κυβέρνησης να καταστέλλει τις πορείες και διαμαρτυρίες των εξεγερμένων μαθητών με δακρυγόνα και ξύλο. Αύριο η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με μαθητές, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματα και τα όνειρα της νέας γενιάς. Μήπως αυτό θα έπρεπε να κάνει η Κυβέρνηση του Καραμανλή αντί να προσπαθεί να τους φιμώσει τρομοκρατώντας τους, ώστε να μην κατεβαίνουν στο δρόμο;


Νέες και νέοι της ΑΚΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: