Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Πανελλαδική μέρα δράσης


Στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης και αλληλεγγύης και στα Χανιά σήμερα το πρωί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν εξόρμηση με υλικό στα καταστήματα της πόλης , ενώ το απόγευμα συναντιόμαστε στις 6 στην Αγορά και προχωράμε σε εξόρμηση και διανομή υλικού σε στέκια της νεολαίας.



10 μέρες τώρα, ζούμε μια ιδιότυπη κοινωνική εξέγερση. Δίπλα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, εξελίσσεται ένα μεγάλο κίνημα διαμαρτυρίας, ένα κύμα συσσωρευμένης νεανικής οργής, που συγκεντρώνει την αλληλεγγύη ενός μεγάλου τμήματος των εργαζομένων και των λαϊκών μαζών.

Την ώρα που χιλιάδες νέοι παραμένουν στους δρόμους, η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από σπασμένες τζαμαρίες, συκοφαντεί τη νεολαία και συνεχίζει την καταστολή. Θέλουν να μας φοβίσουν γιατί μας φοβούνται! Στέλνουν μήνυμα πως όποιος εναντιώνεται στα σχέδια του νεοφιλελευθερισμού, θα έχει την τύχη του 15χρονου. Αλλά οι μαθητές και οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται!

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει τη λαϊκή στήριξη για να συνεχιστεί η εναλλαγή των δύο κομμάτων εξουσίας στην κυβέρνηση, ενώ το ΚΚΕ σέρνεται στον κατήφορο της επίθεσης ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει όσο συνεχίζονται οι πολιτικές που γέννησαν την εξέγερση. Όσο απλώνεται η δυσοσμία των σκανδάλων, όσο διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις, προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις, διαλύεται η παιδεία, αυξάνεται η ανεργία και βαθαίνει η φτώχια. Όσο οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να δολοφονούν το μέλλον της νεολαίας.

Δίπλα στη νεολαία που βγαίνει μαζικά στους δρόμους, πρέπει να συμπαρασταθεί και να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, με μεγάλες ενωτικές, παλλαϊκού χαρακτήρα, κινητοποιήσεις. Η νίκη της νεολαίας, θα αποτελέσει παράδειγμα και ανάσα για ολόκληρη την κοινωνία.


Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
Τώρα είναι η ώρα να τους διώξουμε
Τώρα είναι η ώρα της Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: