Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το Χρήστο Παπουτσάκη


Άφησε την τελευταία του πνοή ο Χρήστος Παπουτσάκης, ο άνθρωπος, ο αγωνιστής, ο αριστερός που η ζωή του συμβάδισε με τους αγώνες του λαού μας στην κατοχή, στον εμφύλιο, τη δημοκρατική αντίσταση, την αντίσταση κατά της δικτατορίας των αντισυνταγματαρχών και στη μεταπολίτευση.
Με την έκδοση του «Αντί», πριν ακόμα πέσει η Χούντα, γεγονός που του κόστισε νέες διώξεις, σφράγισε ανεξίτηλα στα μεταδικτατορικά χρόνια την πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου και την παρέμβαση της Αριστεράς, βαδίζοντας τους δύσκολους δρόμους της ιδεολογικής, πολιτική και κοινωνικής αμφισβήτησης και της αναζήτησης και ανάδειξης μιας Αριστεράς που αναμετριέται με τις προκλήσεις της εποχής ξεπερνώντας δογματικές αγκυλώσεις.
Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε το θάνατό του. Ξέρουμε ότι εδώ και μήνες αντιστεκόταν γενναία στο θάνατο, όπως αντιστεκόταν πάντα στη ζωή του. Κι όμως, μας φάνηκε απρόσμενη είδηση, όπως όταν πήραμε στα χέρια μας, το τελευταίο τεύχος του «Αντί», σχεδόν πριν από ένα χρόνο, με το πρωτοσέλιδο «Αντί-ο».
Αντίο, Χρήστο. Θα μένεις χαραγμένος στη μνήμη μας, όπως εκείνη και η κόκκινη χαρακιά που έσκιζε το πρώτο εξώφυλλο του περιοδικού σου πριν από 35 χρόνια, τον Μάρτιο του 1973, προμηνύοντας τον εγερτήριο Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς.

9 Μαρτίου 2009 Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: