Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Η «Α­ΝΑ­ΣΑ» ορ­γα­νώ­νει τις πα­ρεμ­βά­σεις της

Η «Α­ΝΑ­ΣΑ» δεν υ­πάρ­χει για να υ­πο­κα­τα­στή­σει δια­δι­κα­σίες και λει­τουρ­γίες του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ αλ­λά για να ε­νι­σχύ­σει τη δι­κή του δρά­ση. Για να ε­πι­διώ­ξει και για­τί ό­χι να ε­πι­βάλ­λει γρή­γο­ρα τη δρα­στη­ριο­ποίη­σή του. Για να μην α­πο­δειχ­θεί – ό­πως ά­με­σα κιν­δυ­νεύει– ψευ­δαί­σθη­ση η ε­νό­τη­τα της α­ρι­στε­ράς, για να μην λει­τουρ­γού­με με α­ντι­πε­ρι­σπα­σμούς, για να βρού­με πραγ­μα­τι­κά κοι­νό λό­γο και να βγού­με στην κοι­νή δρά­ση». «Τα λό­για του Θο­δω­ρή Δρί­τσα και του Αντώ­νη Μα­ού­νη εκ­φρά­ζουν σε γε­νι­κές γραμ­μές και το πνεύ­μα των πε­ρισ­σό­τε­ρων το­πο­θε­τή­σεων της χθε­σι­νής πα­να­θη­ναϊκής σύ­σκε­ψης της «Α­ΝΑ­ΣΑ» στο Πο­λυ­τε­χνείο. Μιας συ­νά­ντη­σης με πα­ρου­σία συ­ντρό­φων και συ­ντρο­φισ­σών και πέ­ραν της «Α­ΝΑ­ΣΑ» α­π’ ό­λο σχε­δόν το φά­σμα των ορ­γα­νώ­σεων του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και φυ­σι­κά πολ­λών α­νέ­ντα­χτων.
Στη σύ­σκε­ψη α­να­κοι­νώ­θη­κε διή­με­ρο εκ­δη­λώ­σεων της πρω­το­βου­λίας για τις 20 και 21 Φε­βρουα­ρίου στην Αθή­να. Την πρώ­τη μέ­ρα με διε­θνή συμ­με­το­χή εκ­προ­σώ­πων κομ­μά­των της Ευ­ρω­παϊκής Αρι­στε­ράς, με ε­μπει­ρίες α­π’ τα δι­κά τους ε­νω­τι­κά εγ­χει­ρή­μα­τα και τη δεύ­τε­ρη με πα­νελ­λα­δι­κή συ­νά­ντη­ση της «Α­ΝΑ­ΣΑ». Συ­ζη­τή­θη­κε και α­πο­φα­σί­στη­κε η δη­μο­σίευ­ση κει­μέ­νου για τις πο­λι­τι­κές ε­ξε­λί­ξεις και την α­να­γκαία πα­ρέμ­βα­ση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, κα­θώς ε­πί­σης και κεί­με­νο συμ­βο­λής στη συ­ζή­τη­ση για την α­να­σύν­θε­ση και την ε­πα­νί­δρυ­ση της α­ρι­στε­ράς, που θα πά­ρει μέ­σα α­πό δη­μό­σια συ­ζή­τη­ση την τε­λι­κή του μορ­φή στο διή­με­ρο του Φλε­βά­ρη. Με α­να­κοί­νω­ση η σύ­σκε­ψη κα­ταγ­γέλ­λει την υ­πο­νό­μευ­ση των α­πο­φά­σεων και της πο­λι­τι­κής του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ α­πό την “Ανα­νεω­τι­κή Πτέ­ρυ­γα” του ΣΥΝ και ζη­τά α­πό τη γραμ­μα­τεία του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ την α­ντι­κα­τά­στα­ση του κοι­νο­βου­λευ­τι­κού εκ­προ­σώ­που Φώ­τη Κου­βέ­λη, τη συ­γκρό­τη­ση του Γρα­φείου Τύ­που του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ κα­θώς και μέ­ρι­μνα για την υ­πε­ρά­σπι­ση των α­πο­φά­σεων και της ε­νιαίας πο­λι­τι­κής του πα­ρου­σίας.
Στη συ­νά­ντη­ση του Πο­λυ­τε­χνείου πή­ρε το λό­γο ο συ­ντο­νι­στής του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Αντώ­νης Ντα­βα­νέ­λος και οι συ­ντρό­φισ­σες/οι Κ. Αδα­μό­που­λος, Θ. Δρί­τσας, Π. Ζού­νης, Δ. Καυ­δια­νός, Κ. Κλο­κί­τη, Α. Λύ­τρας, Γιάν­νης Μπα­νιάς, Χρ. Πα­πα­δό­που­λος, Τ. Χρι­στο­δου­λο­πού­λου, Π. Κο­σμάς, Τ. Χρι­στό­που­λος, και Α. Μα­ού­νης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: