Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Συλλαλητήρια κατά των απολύσεων και της ανεργίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πορεία αλληλεγγύης στους 94 εργαζόμενους στον εκδοτικό οίκο «Ελληνικά Γράμματα», του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, στα Προπύλαια, καθώς και στη Θεσσαλονίκη, με σημείο συγκέντρωσης το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.

Την κινητοποίηση, η οποία είχε ως κεντρικό σύνθημα το «Όχι στις απολύσεις και την ανεργία» στηρίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον αγώνα των Εργαζομένων στα «Ελληνικά Γράμματα», ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών για Ενιαίο Πολυμορφικό Κίνημα, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, το Σωματείο Wind.

Και ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών κάλεσε όλα τα μέλη του στην πορεία ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία με αφορμή το κλείσιμο του εκδοτικού οίκου Ελληνικά Γράμματα, στις 18:30 μ.μ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, μπροστά από το πανό του ΣΜΕΔ.

Συγκέντρωση και στη συνέχεια συλλαλητήριο κατά των απολύσεων και για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων πραγματοποίησαν και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, επίσης στα Προπύλαια.

Επιστολή προς την υπουργό Εργασίας

Επιστολή με την οποία οι 90 εργαζόμενοι στα ''Ελληνικά Γράμματα'' εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα στον εκδοτικό οίκο, απέστειλαν στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη .

Συγκεκριμένα, στην επιστολή γίνεται λόγος για "'ομαδικές απολύσεις'', για "πέταγμα εν ψυχρώ στον Καιάδα"' για ''διαστρέβλωση οικονομικών στοιχείων απο τον ΔΟΛ'' και για "χρήματα που χάθηκαν στο μεγάλο φαγοπότι του χρηματιστηρίου''.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την υπουργό να σώσει θέσεις εργασίας προκειμένου να μην βρεθούν στον δρόμο υπάλληλοι που ''η μηνιαία μισθοδοσία τους είναι σχεδόν ισόποση με τη μηνιαία μισθοδοσία τεσσάρων απο τα πενήντα ανώτερα στελέχη του ΔΟΛ''.

Τέλος οι 90 από τα Ελληνικά Γράμματα εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την υποστήριξη από εκατοντάδες πνευματικούς δημιουργούς ''που θέλουν να μείνει ζωντανός ένας ιστορικός εκδοτικός οίκος''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: