Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ΟΣΕ και ΟΤΕ από σήμερα

Σε 24ωρες απεργίες προχωρούν τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και ΟΤΕ, καθώς και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, ενώ με κοινοποιήσεις προειδοποιούν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Την αρχή κάνουν σήμερα οι σιδηροδρομικοί με την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών να έχει εξαγγείλει τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας (από τις 6 έως τις 9 το πρωί, από τις 2 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα και από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα). Ήδη ο ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα από τα προγραμματισμένα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Αύριο οι συρμοί του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένοι, καθώς οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον Οργανισμό συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αντιδρώντας στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Οργανισμού που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Επίσης έχουν ήδη εξαγγείλει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για την ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινώσει ακόμα τις ακριβείς ημερομηνίες. Εκτός από τα δρομολόγια του ΟΣΕ εξαιτίας της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθούν και τα δρομολόγια του Προαστιακού (όπως και αυτά του μετρό στο τμήμα μεταξύ Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο).

Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι έχουν προγραμματίσει για αύριο συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Τρίωρη στάση εργασίας από τη 1 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν αύριο και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, οι οποίοι απειλούν με 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες.

Για κινητοποιήσεις προετοιμάζονται και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ μετά τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομίας και Υποδομών, για ενδιαφέρον εξαγοράς τους από ευρωπαϊκό ταχυδρομικό όμιλο, σημειώνοντας ότι «η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι επιλογή αυτοκτονίας».

Πτήσεις

Η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Κυριακή 17 Οκτωβρίου. Οι Ελεγκτές αντιδρούν «στην αδράνεια» του υπουργείου να αλλάξει τα δεδομένα εργασίας υιοθετώντας τα πρότυπα της Ε.Ε. τόσο όσον αφορά τη δομή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας όσο και τη διαχείριση του εναέριου χώρου. Πάντως η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προσέφυγε χθες στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: