Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Οι παράνομοι μετανάστες έφαγαν τα λεφτά


«Ποιοι είναι αυτοί για τους οποίους δαπανά το ελληνικό δημόσιο 150 εκατομμύρια ευρώ και άνω; Είναι οι αλλοδαποί. Όχι αυτοί που βρίσκονται νομίμως στη χώρα και είναι ασφαλισμένοι, γιατί αυτών οι δαπάνες είναι στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά είναι αυτοί που δεν βρίσκονται νόμιμα στη χώρα και καταφεύγουν στο σύστημα υγείας δια των εφημεριών και νοσηλεύονται επί πολλές ημέρες. Τους δίδεται φαρμακευτική περίθαλψη χωρίς να πληρώνουν ευρώ. Το ερώτημα είναι ιδιαιτέρως διεισδυτικό και αποκαλύπτει την τσαπατσουλιά που τρώει το εισόδημα του φορολογούμενου πολίτη. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ δαπανούν τα περισσότερα. Μόνο που στην Αμερική τα χρήματα αυτά πάνε στον ασθενή ενώ εδώ τα τρώει η μαρμάγκα (...) Βρήκα την κατάσταση αυτήν την οποία ανέφερα, μία κατάσταση η οποία, κύριε Γεωργιάδη, δημιουργήθηκε από την καλοσύνη μας και τη γενναιοδωρία μας, επειδή δανειζόμασταν απ’ όλες τις μεριές και τα λεφτά τα πετάγαμε».
Αυτά δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος για να δώσει την πάσα στον Α. Γεωργιάδη να απαντήσει: «Συμφέρει να δηλώνεις Πακιστανός διότι αν δηλώνεις Πακιστανός δεν πληρώνεις το τρίευρω. Αν δηλώνεις Έλληνας το πληρώνεις».
Γέμισαν τα έδρανα της Βουλής από την απέχθεια των κυρίων Λοβέρδου και Γεωργιάδη απέναντι στους μετανάστες. Δεν αναφέρθηκε, όμως, η ακούσια μαύρη εργασία αυτών των «παράνομων» μεταναστών, που δεν έχουν πρόσβαση στα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν αναφέρθηκε ότι η διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών είναι χρονοβόρα και ότι οι περισσότεροι δεν νομιμοποιούνται ποτέ. Δεν αναφέρθηκε πόσα χρήματα πετιούνται για να συντηρήσουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στα κρατητήρια και τις φυλακές, άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι ελεύθεροι και να εργάζονται ώστε να αυτοσυντηρούνται.
Όπως ορθά σημειώνει και η ανακοίνωση του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών «Ακόμα κι’ έτσι, οι μετανάστες αυτοί κύριε Λοβέρδο, δεν τρέφονται με «παράνομα» μακαρόνια, ούτε πίνουν «παράνομο» νερό, ούτε ζεσταίνονται με «παράνομο» πετρέλαιο. Πόσο ΦΠΑ και άλλους «ειδικούς φόρους», εισπράττει η κυβέρνησή σας κύριε Λοβέρδο από την συμμετοχή στην οικονομική ζωή των «παράνομων» μεταναστών και πόσα κέρδη βγάζουν οι εργοδότες από την εργασία τους, μήπως μπορείτε να μας πείτε;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: