Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Κινδυνεύει άμεσα η ζωή του Νίκου Κουνταρδά

Σε μια κλωστή κρέμεται, πλέον, η ζωή του, για άλλη μια φορά, κρατούμενου Νίκου Κουνταρδά, καθώς εδώ και μέρες έχει αρχίσει απεργία πείνας, αλλά και δίψας. Ο Ν. Κουνταρδάς, από την Παρασκευή είναι φρουρούμενος στο Φρουρούμενος στο Κρατικό της Νίκαιας. Αλληλέγγυοι πολίτες, επιχείρησαν το ίδιο βράδυ να πορευτούν προς το νοσοκομείο, αλλά οι δυνάμεις καταστολής φρόντισαν να τους… σταματήσουν.
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων με ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο απεργός πείνας, και εδώ και τέσσερις μέρες και δίψας, Νίκος Κουνταρδάς, που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Κρατικό Νικαίας. Αρνούμενος κατηγορηματικά τροφή και νερό κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά σε ζωτικά του όργανα, συνθήκη που μπορεί να αποβεί μοιραία.
Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 16/5, όταν με πρόσχημα την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, επειδή δηλαδή δεν έδωσε μία και μοναδική φορά το “παρών» (ο ίδιος παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα αλλά λόγω ολιγωρίας ή σκοπιμότητας δεν κατεγράφη η παρουσία του) συνελήφθη. Εν συνεχεία οδηγήθηκε, άγνωστο γιατί, στην απομόνωση των φυλακών Κομοτηνής. Δύο μέρες αργότερα μεταφέρθηκε, εξίσου αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα, στις φυλακές Άμφισσας, όπου ξεκίνησε απεργία πείνας και εδώ και τέσσερις μέρες δίψας, αντιστεκόμενος στην άδικη προφυλάκισή του.
Καλούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον αρμόδιο Εισαγγελέα να παρέμβουν τώρα, αφήνοντας κατά μέρος γραφειοκρατικές λοβιτούρες και εκβιαστικές μεθοδεύσεις, για την άμεση αποφυλάκιση του Νίκου. Η ζωή του είναι στα χέρια τους. Αλλά δεν τους ανήκει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: