Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΑΚΟΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 17/11/2009

Συμμετείχαμε την Τρίτη 17/11 μαζί με δεκάδες χιλιάδες πολίτες στην πιο μαζική πορεία των τελευταίων χρόνων για την 36η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μέσα από το μαζικό, πολύχρωμο και ενθουσιώδες μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Με τους νέους και τις νέες του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά με αυτόνομη, ενωτική και αυθόρμητη δική τους παρουσία. Στην πρώτη γραμμή, μπροστά από χιλιάδες Συριζίτες/τισσες που συμμετείχαν στην πορεία.
Όμως η μεγάλη χθεσινή διαδήλωση του λαού και της νεολαίας κάποιους ενόχλησε. Καταγγέλλουμε τις αθρόες προσαγωγές που το βράδυ της Τρίτης οργάνωσε και εκτέλεσε η Ελληνική Αστυνομία.
Τρεις εκατοντάδες νέες και νέοι πολίτες συλλαμβάνονται - προσάγονται όπως απαιτεί η σύγχρονη κατασταλτική μόδα σε μια πρωτοφανή πράξη βίας και αυθαιρεσίας. Για να εθισθούμε υποχρεωτικά στην ιδέα, ότι οποιοσδήποτε συμμετέχει σε πορείες, διαδηλώσεις και αγώνες μπορεί να οδηγηθεί ακόμη και χωρίς κανένα λόγο, προπηλακιζόμενος, σε μια κλούβα και από εκεί στην Ασφάλεια και το κυριότερο καταγεγραμμένος σε μια λίστα πιθανών ενόχων προς αξιοποίηση από τους πραίτορες.



Αθήνα 18 - 11 - 2009

Νέες και Νέοι της ΑΚΟΑ

Καταγγέλλουμε επίσης την κράτηση και την παραπομπή ανήλικων παιδιών, ιδιαίτερα με τον εξοντωτικό και αντιδημοκρατικό νόμο της κουκούλας. Με τον υπουργό Δικαιοσύνης να υποκρίνεται τον διαφωνούντα, ως υποκριτής που ταυτόχρονα διαφωνεί αλλά και παραπέμπει, με ένα ολοκληρωτικής έμπνευσης μέτρο.
Το κλείσιμο των σχολών την Παρασκευή, καθώς και η αστυνομοκρατία στις εισόδους των πανεπιστημίων, το πογκρόμ των συλλήψεων και η εφαρμογή αντιδημοκρατικών νόμων, αμαυρώνουν το νόημα της εξέγερσης του Νοέμβρη, αγνοούν τα αιτήματα της εξέγερσης των νέων το Δεκέμβρη του 2008 και θα βρουν τη νεολαία αντιμέτωπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: