Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Πολυτεχνείο είναι από κάθε άποψη ένα τεράστιο ορόσημο στην αέναη αγωνιστική πορεία του λαού μας. Απόδειξη ότι, τόσα χρονιά μετά, ούτε ξεφτίζει, ούτε παραποιείται, ούτε μουσειοποιείται.

Οι πολιτικές δυνάμεις που ενστερνίζονται πραγματικά το μεγαλειώδες μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη και κυρίως η ελληνική νεολαία, αποδεικνύουν κάθε χρόνο πόσο ζωντανό ήταν και είναι το μήνυμά της φοιτητικής και λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα .Πόσο διαχρονικά είναι τα συνθήματα για λαϊκη κυριαρχία, Ανεξαρτησία, κοινωνική Δικαιοσύνη

Η φετινή επέτειος τιμάται μέσα σε κλίμα γενικευμένης αβεβαιότητας και ανασφάλειας για βασικά εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Οι πομπώδεις εξαγγελίες της νέας Κυβέρνησης προς το παρόν κινούνται στη σφαίρα των διαπιστώσεων και των αόριστων σχεδιασμών, ενώ εξειδικεύονται τάχιστα και ανησυχητικά μόνο όταν πρόκειται για την περιστολή των όποιων ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων δεν είχε ισοπεδώσει η προηγούμενη.

Διαφαίνεται ότι η περίφημη «έξοδος από την κρίση» , θα κοστίσει σ’ εκείνους που δεν φταίνε γι’ αυτήν, τους εργαζόμενους, τους νέους, τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, που καλούνται και πάλι σε θυσίες και σε παρατεταμένη λιτότητα

Έρχονται μέρες έντονων κοινωνικών αγώνων στους οποίους καθήκον να λάβομε μέρος έχουμε όλοι, όσοι δεν συμβιβαζόμαστε με την ανάπηρη Δημοκρατία, όσοι οραματιζόμαστε μια κοινωνία δικαιοσύνης και ισότητας. Όσοι θίγονται από τις πολιτικές λιτότητας και καταστολής δεν έχουν άλλο δρόμο από την μαζική και οργανωμένη διαρκή αντίσταση.

Με πίστη στη δύναμη του λαϊκού κινήματος, με αίσθημα υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας, προστατεύοντας τις κινητοποιήσεις μας από κάθε αποσυσπειρωτική δράση, βαδίζομε σταθερά στο ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ.

Καλούμε όλους του Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να συμμετέχουν μαζικά

στη συγκέντρωση-πορεία την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 7 το απόγευμα

στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

ΧΑΝΙΑ 16-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: