Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως θυγατρική εταιρεία πολυεθνικής

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως μία θυγατρική εταιρία μιας πολυεθνικής με έδρα τις Βρυξέλες. Προεκλογικά, εξαπάτησε συνειδητά τον ελληνικό λαό με έναν καταιγισμό υποσχέσεων. Ενώ δεσμεύτηκε πως θα αλλάξει την πολιτική της ΝΔ, προχωρά τώρα με ταχείς ρυθμούς και πρωτοφανή κυνισμό σε μια αντιλαϊκή πολιτική. Το πρόγραμμα Σταθερότητας του ΠΑΣΟΚ σημαίνει αύξηση της ανεργίας, ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, συρρίκνωση των εισοδημάτων, κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ακρίβεια.
Η πολιτική αυτή προκύπτει από τις μέχρι τώρα επιλογές του να ψηφίσει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, το Σύμφωνο Σταθερότητας, τη Συνθήκη της Λισαβόνας.
Ο Καραμανλής ήξερε, είπε ο Γ. Μπανιάς, για να συνεχίσει “ήξερε και επέλεξε την άτακτη φυγή. Το ΠΑΣΟΚ ήξερε. Και προτίμησε να αναλάβει το πολιτικό κόστος της κατεδάφισης με αντάλλαγμα την εξουσία. Ελπίζοντας σε μια πολύ μεγάλη πίστωση χρόνου και περίοδο χάριτος.
Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός θυσιάζονται στο βωμό μιας κρίσης που προκάλεσαν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι με τις επιλογές τους. Η διέξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει μέσα από τη λογική που την προκάλεσε, δηλαδή τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους.
Πρέπει να ηττηθεί η πολιτική της κυβέρνησης, να ανατραπεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια πλατιά συμμαχία πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που είναι οριοθετημένες απέναντι στη στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού και των κεντροαριστερών ή οικουμενικών κυβερνητικών λύσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να επωμισθεί το βάρος αυτής της προσπάθειας. Έχοντας κάνει ήδη ένα σημαντικό βήμα για την υπόθεση της ενότητας της αριστεράς, είναι η πιο κατάλληλη δύναμη για να προωθήσει τη διεύρυνση της σύγκλισης και της αναγκαίας κοινής δράσης στη σημερινή φάση.
Για αυτό πρέπει να επιχειρήσουμε την αναγκαία φυγή του ΣΥΡΙΖΑ προς τα εμπρός. Η απεργία στις 10 Φλεβάρη ήταν η αρχή, η απεργία της 24ης Φλεβάρη ας είναι το δεύτερο μεγάλο βήμα για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και για τη συγκρότηση ενός αναγκαίου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που είναι ο μονόδρομος για τη νίκη

Γιάννης Μπανιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: