Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Τον προφυλάκισαν γιατί είχε ράστα μαλλιά!...

Η Πανεπιστημίου φλέγεται. Ένας κουκουλοφόρος πετάει μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ. Σπεύδει ο αστυνομικός να σβήσει τη φωτιά και αφού τα καταφέρνει σηκώνει το βλέμμα και ο κουκουλοφόρος είναι ακόμα μπροστά του. Έτσι... τον συνέλαβε.
Αυτή είναι η εκδοχή του αστυνομικού που συνέλαβε τον 28χρονο δάσκαλο κολύμβησης, Μάριο Ζ, στην πορεία της 11ης Μαρτίου, μπροστά από την Αγροτική Τράπεζα. «Αν οι αστυνομικοί λένε ψέματα θα τους πέσει φωτιά να τους κάψει», δήλωσε ο Εισαγγελέας στις διαμαρτυρίες της συνηγόρου του, Γ. Κούρτοβικ, ότι οι αστυνομικοί διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Τι και αν προσκομίστηκαν φωτογραφίες με το πρόσωπο του Μάριου... χωρίς κουκούλα. Τι και αν στις φωτογραφίες φαίνεται ότι δεν υπήρχε καμία ένταση ούτε δακρυγόνα, ούτε μολότοφ. Τι και αν έσπευσαν στον ανακριτή 15 αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους αρνήθηκε να εξετάσει. Τι και αν στην τσάντα του βρέθηκαν μόνο τα ρούχα της δουλειάς του (φόρμα γυμναστικής και σαμπουάν). Τελικά στη λογική της αδέκαστης δικαιοσύνης η κατάθεση των αστυνομικών είναι ισχυρότερη από την εικόνα. Τελικά τα ράστα, όπως και τα πράσινα παπούτσια, είναι ενοχοποιητικό στοιχείο. Με μόνο μάρτυρα τον αστυνομικό που τον συνέλαβε, ο Μάριος Ζ., κατηγορήθηκε -βάσιμα, κατά τους ανακριτή και εισαγγελέα- για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, χρήση μολότοφ με την επιβαρυντική διάταξη του «κουκουλονόμου». Με μόνο μάρτυρα έναν αστυνομικό, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, για να προστατευθεί η κοινωνία από την παρουσία του.
Ο υπουργός «Προστασίας» του Πολίτη, ύστερα από τις διαστάσεις που έχει πάρει η καταφανώς άδικη και έκνομη προφυλάκιση του Μάριου δήλωσε: «Εδώ και λίγες ημέρες, ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και αμφισβήτησης γύρω από την σύλληψη ενός νεαρού που φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της πορείας της 11ης Μαρτίου. Επικαλούμενοι δήθεν ντοκουμέντα ή περαιτέρω μαρτυρίες (...) στην ουσία αμφισβητούν την αποστολή των Αρχών, αστυνομικών και δικαστικών, να εφαρμόσουν το νόμο (…) Έχω ζητήσει περαιτέρω ενημέρωση και διευκρινίσεις για την υπόθεση και παρακολουθώ στενά την εξέλιξή της.»
Το μόνο ξεκάθαρο μήνυμα από τη δήλωση του κ. Χρυσοχοϊδη είναι ότι οι φωτογραφίες και οι μαρτυρίες πολιτών είναι δήθεν ντοκουμέντα. Ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης βλέπει στις φωτογραφίες έναν κουκουλοφόρο που επιτίθεται στις αστυνομικές δυνάμεις… Μήπως τελικά με το σαμπουάν του Μάριου πρέπει να πλύνει τα μάτια του, μπας και δει αυτό που δείχνουν οι εικόνες;

Ιωάννα Δρόσου

*Το δικαστήριο αρνείται να δεχτεί τις φωτογραφίες που έχουν καταγράψει τον Μάριο Ζ. Να συλλαμβάνεται χωρίς κουκούλα. Ίσως γιατί η δικαιοσύνη είναι «τυφλή», όπως, άλλωστε, και ο υπουργός Προστασίας (;) Μ. Χρυσοχοϊδης που μιλά για «δήθεν ντοκουμέντα».

•Υπογράφουμε για την αποφυλάκιση του Μάριου στο
http://petitiononline.com/mariosz/petition.html

•Επισκεφτείτε το blog να δείτε τις εικόνες και τα βίντεο που αποδεικνύουν την αθωότητα του Μάριου

Δεν υπάρχουν σχόλια: