Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Η τρομοϋστερία δεν θα περάσει Η απάντηση στην οικονομική κρίση είναι στους δρόμους

Από την περασμένη εβδομάδα γινόμαστε θεατές ενός αστυνομικού θρίλερ, νέα, εκσυγχρονισμένη κόπια του 2002, κατά το οποίο η αυθαιρεσία από τη μεριά του κράτους πλέκει το γνωστό σενάριο συντήρησης του τρόμου με τίτλο «Υπόθεση εξάρθρωσης της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας». Διαρροή πληροφοριών από την αντιτρομοκρατική, επιχειρησιακό σχέδιο εξάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ με εισβολές σε σπίτια, χώρους δουλειάς συγγενών και φίλων των συλληφθέντων, σωρεία παραβιάσεων των δικαιωμάτων τους και μια φαντασμαγορική εκστρατεία από κουκουλοφόρους κομάντο, ελικόπτερα και φονικά παπάκια στο πάρκο της Ναυαρίνου και στην Κυψέλη. Δημόσια, μέσα από αυτό το θέαμα μιλούν δημοσιογράφοι που ως άξιοι συνδιαμορφωτές της αστυνομικής «αλήθειας» εμπλουτίζουν την υπόθεση με ρεπορτάζ στοχοποίησεων, εισβολές σε σπίτια με κάμερες, ακατάσχετη ονοματολογία και δημοσιοποιήσεις προσωπικών στοιχείων των εμπλεκομένων ή μη στην υπόθεση ατόμων. Ένα τρομολαγνικό σκηνικό με φόντο την ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων, τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, την κινδυνολογία και τις πρώιμες καταδίκες.

Εμείς οι νέοι και οι νέες της ΑΚΟΑ από τη συμμετοχή μας στη συλλογική, ανοιχτή και μαζική δράση, στα κινήματα, τη διεκδίκηση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, τον αγώνα μας για ελευθερία και δημοκρατία στεκόμαστε αντίθετοι σε όποια προσπάθεια περιορισμού των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων. Σε μια συγκυρία που η οικονομική κρίση πλήττει τη νεολαία και τα δικαιώματά της, που η παρέμβαση του Δ.Ν.Τ θα επιβάλλει τον τρόμο στις ζωές μας, δεν δεχόμαστε την καταστολή των δικαιωμάτων για διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής.

Απαίτηση μας είναι να τηρούνται πάντα και με σχολαστικότητα τα δικαιώματα όλων όσοι με οποιονδήποτε τρόπο φέρονται εμπλεκόμενοι σε μία ερευνώμενη υπόθεση. Τα δικαιώματα συνιστούν αυτόνομο αγαθό που δεν πρέπει να συμψηφίζεται, όπως συχνά κάνει η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει έδαφος για καμία εκδοχή του δόγματος «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Η νεολαία που διεκδικεί και εξεγείρεται δεν είναι εχθρός της δημοκρατίας αλλά υπερασπιστής της. Οι νέοι και νέες της ΑΚΟΑ, θα συνεχίσουμε να δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όποιον και όποια υφίσταται οποιαδήποτε μορφή αυθαιρεσίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων του.

Νέες και νέοι της ΑΚΟΑ
27/4/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: